Semiologie sezonologică

Întrucât timpul în zilele noastre este o reală problemă, ceasurile şi calendarele fiind aproape toate profund desincronizate de mersul universului, iar planetele schimbându-şi orbitele şi făcând inutilizabile vechile cadrane şi clădiri astronomice aztece şi egiptene, am început de mai de demult să lucrez la un sistem extraordinar de complex nu numai pentru măsurat, dar şi pentru păcălit timpul şi profitat astfel cât mai mult de pe urma lui. Noul sistem ne va permite foarte multe, inclusiv să calculăm care este vârsta noastră reală (unii dintre noi au vreo 2 luni, alţii câteva milenii, şi habar nu avem care câţi ani are), să ne întoarcem în trecut sau să mergem în viitor, să obţinem nemurirea măcar o perioadă, sau chiar (incredibil, ştiu), să ne trăim vieţile clipă de clipă şi chiar să ajungem de la A la B, eliberaţi de paradoxele zenoniene.

Sunt încântat să vă anunţ că primul obstacol, care consta în determinarea exactă a anotimpurilor, a fost deja depăşit. Realizând eroarea fundamentală a actualelor metode, am recurs, conform principiilor godeliene, la o metodă mai simplă, folosită de strămoşii noştri, şi anume observaţia riguroasă a mediului înconjurător. Am elaborat o semiologie sezonologică infailibilă, pe care o prezint mai jos, spre a fi folosită şi de dumneavoastră, fără nici un fel de obligaţii.

Aşadar:

primăvara începe, cum am spus undeva, odată cu înflorirea corcoduşului de pe Dumbrava Roşie colţ cu piaţa Cantacuzino.

vara începe, cu exactitate, când ies de la metrou ţigăncile cu levenţica, contra moliilor.

toamna începe în momentul care teii din fundul curţii parohiale din strada Cometei sunt suficient de rari ca să poţi vedea turla bisericii Visarion în întregime. (A propos, am observat astăzi că în teii ăia şi-a făcut cuib o ciocănitoare.)

iarna începe de îndată ce strada Cometei şi mahalaua conexă încep să miroasă a fum de sobă.

Gata, asta a fost. Impresionant, nu?

About The Author

5 thoughts on “Semiologie sezonologică

  1. Ciudat, pe Nisipari miroase puternic a sobă, şi mi-am imaginat mereu că vine de pe Cometei, unde astăzi sunt mai multe case.

    Ciocănitoarea am remarcat-o de abia ieri. Se vede că sunt un venetic de Nisipari.

  2. @Stroescul: Pentru poezeaua sensibilă fără să fie smiorcăită, Istoria se declară incapabilă să judece invazia Nisiparilor pe Cometa.

    Nu de alta: seamănă cu invazia Elveţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.