Odă Sfântului Tapiru

Sfântul Tapiru, în caz că n-aţi ştiut, e protectorul acestui blog. Ne ştim de muuult, deşi n-am apucat vremea când Sfântul umbla printre noi: l-am cunoscut în spaţiul virtual, acum hăăăăăt. Pe atunci ne certam în draci, despre cultură şi cozonaci. Apoi, Tapirul a fost conducător de mare rebeliune pe internet, şi multe alte minunăţii a făcut, că aş umple o carte cu cronici despre el. În momentul de faţă, aspectul strălucitor al Mahalalei şi faptul că, gata, merg toate linkurile şi nu mai avem probleme tehnice, sunt toate miracolele domniei sale.

Cer scuze lui A. si Carolinei, ale caror ultime două comentarii s-au pierdut în şantier.

So, we’re up and running again.

Tapir

About The Author

32 thoughts on “Odă Sfântului Tapiru

  1. Vlad, se pare că actualul aspect al blogului te mulţumeşte – pe mine, în schimb, mă face să urlu! Mi se pare odios de încărcat. Nu poţi să-l faci mai zen, aşa, mai luluţesc, să zicem? Uite, să-ţi înşir chestiile care mie mi se pare ca încarcă pagina vizual, fără a oferi un spor real de funcţionalitate:

    – rubrica “Related posts”, deasupra căsuţei pentru comentarii;
    – rubrica “Share this post” (eu aş rade-o fără milă);
    – link-ul “Write a comment” din josul paginii (că doar exact asta fac, nu?);
    – link-urile spre Technocrati, din josul paginii;
    – faptul că ai “Latest comments” atât în josul paginii, cât şi în dreapta-sus (redundant);
    – “Most commented posts” – ajută la ceva?
    – câmpul de login din dreapta-sus (login ca să ce?);
    – câmpul “Bloggers” (eşti singurul autor, deci nu-şi are sensul).

    Apoi, aş grupa tot ce ţine de RSS în acelaşi loc; în cazul nostru, “Subscribe” din dreapta-sus cu rubricile de sub caseta de comentarii (“All comments on this blog” şi “Comments on this post”). Deşi nu mi-e clar dacă “Comments on this post” în format RSS e util cuiva, de vreme ce te afli exact pe pagina cu comentariile…

    În blogroll e o mică problemă: treci cu mouse-ul peste link-uri şi vei observa că nu apar corect subliniate.

    Şi nişte chestii subiective:
    1) îmi plăcea mai mult colorarea alternativă a comentariilor, mă ajuta să delimitez vizual un comentariu (util în cazul când sunt comentarii ca acesta, cu spaţii albe între paragrafe);
    2) îmi plăcea mai mult cealaltă imagine, fără oameni; oraşul ăla pustiu şi lumina bizară aveau o stranietate de-a dreptul onirică;
    3) eşti cumva un om zgârcit? De ce ai înghesuit toate rubricile alea sus, în dreapta (mai ales blogroll-ul, săracu’)?
    4) tema asta cromatică (câmpu-i alb, oile-s negre…) e foarte contrastată, dupa gustul meu; n-ai ceva mai blându (temele de pe vechiul WordPress erau ok)?

  2. A., omule, bre, lasa-l pe vlad in pace ca nu este vina lui. Asta este o tema pe care am gasit-o eu si am ales-o pentru ca este foarte customizabila. Dar trebuie timp si rabdare.

    “Comments to this post” in format RSS are sens pentru cei ce vor sa subscrie NUMAI la comentariile unui anumit post. Io poate vreau sa ma RRSesc numai la oda mea, nu? Sau poate nu stii ce face RSS-ul? (“de vreme ce te afli exact pe pagina respectiva” – da’ poate maine nu ma mai aflu, nu o sa mor in fata calculatorului pe pagina respectiva)

    Login pentru vlad ca sa scrie si ca sa edministreze forumul. De ce sa fie pe pagina separata?

    Blogrollul nu are nici o problema, subliniaza ce trebuie unde trebuie

    Tot footerul care te enerveaza asa tare este extrem de invizibil. Doar daca ai perversiunea sa scrolll all the way down il vezi.

    Imaginea aia cu orase stranii nu am mai gasit-o gand am creeat headerul. Am gasit-o pe asta pe forumul vechi pe ablog, am introdus textul si am hostat-o pe photobucket la mine.

    Rubricile “related posts” si “share this post” nu pot fi scoase din setari. Trebuie sa editez fisierul php, si mai dureaza. Sunt si eu om.

    Asa ca domnu A., io zic sa relax, bea un ceai de musetel, citeste un haiku. O sa pun switch themes daca vrei, si alegi ce tema te aranjeaza.

  3. Să mai răspund la întrebări: Madelin, tapirul ăla mic sunt io. A., dacă subscribezi, poţi apoi să te şi loginezi. Avantajul ar fi că te califici pentru tragerea sorţi a tombolei extraordinare, unde poţi câştiga premii extraordinare.

  4. A., aşa e şi mahalaua reală: plină de lucruri fără rost, dar drăguţe. Imaginea aia era drăguţă, dar aici suntem între amici, aşa că e mai bună o poză cu oameni în ea. În plus, cred că se potriveşte bine.

  5. Ba chiar 3.0, că mai era şi aia de la ablog. E mai alungită fiindcă era cam obosită, s-a întins niţel.

  6. a, e alungita ca sa arate aia mai grasi, ca de cand am lovit 200-le de pounzi m-am cam complexat. Acu sunt la concurs cu cerbu care da jos primu 30 pounzi. Am dat vro 10 deja, da’ greu, ca Toshiko gateste prea bine.

  7. @tapirul:
    Dom’le, cineva care se cheamă Toshiko este imposibil să gătească bine (prin definiţie, aş zice). Sau poate ai tu un metabolism problematic şi te-ngraşi din sashimi-ul ălă amărât…

  8. hehe, se vede ca si tu ai idei preconcepute despre bucataria japoneza.
    In plus, nu am zis ca gateste japonezeste all the time.

    De ingrasat ma ingras de la mancarea industirala americana, pe care indiferent cum o gatesti (marocan, japonezeste, romaneste), tot cacaturi contine.

  9. cu riscul de a-l enerva pe A. …. Am instalat un nou plugin care prezinta comentariile “forum-like” (vezi jos de tot in pagina). Nu am putut sa il plasez in alta parte (sidebar).
    Comentariile sunt trunchiate la un numar de cuvinte, daca dai click pe comentariu se extinde (click again si se restrange iar)

  10. Tapiru (şi Vlad), mai am o problemă: ieri am vrut sa trimit un comentariu, foarte scurt, nu conţinea link-uri, nu conţinea cuvinte bizare etc. şi totuşi Worpress mi l-a filtrat şi mi-a zis că e spam. Dacă mi s-a întâmplat mie, acum, există riscul să li se întâmple şi altora. Ceea ce propun e dezactivarea tuturor mecanismelor de analiză euristică a comentariilor şi introducerea în schimb a celui mai banal dar şi eficient sistem anti-spam: cel cu literele/cifrele de control. Ce părere aveţi?

  11. s-a rezolvat, nu era de la spam control ci de la un plugin, http://1blogcacher.com/ care cica face blogul mai rapid. Mi-a blocat si mie postul anterior, logat ca admin fiind. Am dezactivat pluginul si acum merge.

  12. .. de fapt era de la un spam control ascuns in tema despre care nu stiam.. L-am deactivat, sa vedem cum merge, cu pluginul reactivat…

  13. @tapirul:
    Ai văzut? Tre’ să pleci urechea şi la spusele plebeilor, precum Cuza (sau, pentru Vlad: Harun al Raşid)… Nu de geaba te critică studenţii că eşti “hard to understand”…

    @Vlad:
    Frate, eşti un luzăr, ratatule, cu torazinu tău cu tot! Păi băăăi, deci dacă vrei să vindeci oamenii, învaţă frate metodele la estratereşti, nu mai te chinui frate cu ijecţi!

  14. @Vlad:
    Ba s-avem pardon, stimate domn, nu m-am luat de nimeni, parol! Că numa un pic ce am suflat asupra lu’ Geta (soră-sa), şi omu’ era gata să pună racheţii ucrainieni pe mine, şşi acccumm ttrremmur (cred că de la wasabi e aşa nervos!)! Şi, în general, promit să nu mă iau de nimeni, mai puţin de Zaza care o iubecs, şi de 336 care mereu se ia de mine – la dânsul de ce nu te răţoieşti? Nu-i corect, nene! Iar blogomuezinul propun să-l donezi blogului, să ne cheme când mai scrii câte ceva.

  15. Pai Geta’i sor’mea, bai!
    Aia care nu ma inteleg (si zic ca nu vreau sa vorbesc despre grades) sunt aia care nu vin la curs, sau vin, dau in-class quizul si se cara. Sau stau si chatuiesc pe messenger in clasa. Si dupa aia vor note mari. Pe care eu le dau anyway.
    Urechea am plecat-o intotdeauna la zisa plebei. Dovedeste-mi tu ca nu.
    ‘s nervos de la americani, wasabi ma calmeaza ca se ia cu sake fierbinte si alte delicatesuri (de care nu stii, sîc)

  16. okay, am avut ceva probleme cu site-ul care a fost hackuit (si computer gys au blocat accesul din afara)
    s-a rezolvat (aproape)

  17. @A
    Pentru ca ploua, ploua, ploua mocaneste, si pentru ca azi a fost zi de gospodareala (mancare doua feluri, spalat rufe SI spalat aragazul) dar si pentru ca am aflat ca delfini roz exista pe Orinoco (http://www.animalplanet.ro/protectia_mediului/proiecte_de_succes/delfinul_de_amazon/index.shtml), deci am nevoie de canapeaua aia, am a va face o marturisire dureroasa: in aceasta lume haina si rea (stiu, cacofonie), Tapirul e singuru-mi aparator. Iar daca asta nu e o smecherie d’aia femeeasca ocolitoare de a va invita sa mai ‘suflati asupra mea’, sa nu-mi ziceti mie Madelin.
    O sa caut si cantecele pentru copii, ieri am ajuns la faza “carti de povesti” si m-am bucurat sa-mi reamintesc cum le cheama pe surorile din camera cu pian: Luna Betiluna si Dora Minodora!.
    PS
    Citind odiseea lui Anton Pann cu tot cu comentarii, imi sunteti din ce in ce mai drag.

  18. @Vlad:
    “Citind odiseea lui Anton Pann cu tot cu comentarii, imi sunteti din ce in ce mai drag.”
    Deci, nu mai am nimic să-ţi spui, moşule. Începi să scârţâi şi-ţi cam pierzi farmecele, văz. În final, o să-ţi fur toate fanele şi-o să-mi fac harem cu ele, fraere, şi tu o să scrii despre asta la “TimeOut Bucureşti”, fraerule care eşti tu!

  19. @A.
    Păi nu ştiu, eu sunt foarte foarte drag, în timp ce dumneata eşti din ce în ce mai drag. Eu zic că nu e concludent. Propun un concurs de complimente la adresa Madelinei, să vedem cine câştigă.

    @Madelin
    Dacă câştig eu, îţi cumpăr ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.