Moş repetent

E penultima zi de Crăciun şi io, moş respins la examenul de moş, v-am adus nişte poze de prin Bucureşti, din zilele astea.

Joi mergeam la spital şi, observând frumuseţea ce te lăsa fără suflu a zăpezii pe case şi copaci, m-am întrebat: “Ce rost are asta? De ce ceva atât de frumos îmi iese în cale într-o joi, pe drumul cître serviciu. Ce ar trebui să înţeleg?”
“Nimic” veni răspunsul aşa de limpede că parcă era de la Sfântul Duh. Frumuseţea nu are nici un scop. Pe de altă parte, oamenii au un scop, anume acela de a observa frumuseţea. Aşadar, în acea zi de joi, eu îmi împlineam destinul, şi îmi aduceam aminte că observatul frumuseţii nu este un cadou întâmplător şi pe care îl putem refuza. Cum zicea Klaus, rezemat de perete: “În viaţă, trebuie să căutăm adevărul şi frumosul” (citez din memorie). Atunci când vedeţi frumuseţea, fie că are părul în dezordine şi umblă semeaţă pe stradă şi vă dispreţuieşte zâmbetul, fie că doarme inconştientă într-un tomberon, pe o cracă sau sub o streaşină, trebuie să vă opriţi, să lăsaţi naibii gândurile privind serviciul sau ce cumpărături aveţi de făcut, şi să o priviţi, şi să o ţineţi minte. Alminterea, trăiţi degeaba.

Tot joi, după amiaza, în Ferentari, pe unde eram obligat să merg pe jos, dar nu pe trotuar, că acolo zăpada era prea înaltă. O maşină rătăcită evită la mustaţă o doamnă respectabilă. Şoferul se dă jos şi, cu o plecăciune, îi se adresează grijului doamnei:
“Dă-te fă în **** mea de proastă”.
Doamna, deloc intimidată, răspunde:
“Dă-te tu în **** mea”.
Şoferul, nedumerit de ciudăţenia anatomică, întreabă:
“Da ce fă, tu ai ****?”
“Da bă, am şi ****, şi *****, şi ce mai vrei tu!”.
Trebuie să admiri femeile din Ferentari.

Şi acum, amărâtele de poze (mulţumiiiiim, moşule).








About The Author

13 thoughts on “Moş repetent

  1. sunt mai pitoresti locurile in fotografiile astea, decat atunci cand treci pe langa ele. si-ti fac pofta sa iesi sa le mai studiezi luuung si din fata-stanga, fata-dreapta o data :)) good work, mosule.

  2. Cu plăcere, copilaşi. Ina, crez că zăpada e de vină. E foarte amuzant să stai la balcon şi să priveşti maşinuţele, deunăzi atât de înspăimântătoare, cum se chinuie să iasă de sub troiene,

  3. Draga mosule,

    Mi-ai facut mare bucurie cu pozele astea; iti marturisesc ca una am pus-o pe post de tapet de ecran de calculator. Si mai marturisesc ca mi-e dor de Bucuresti, cateodata asa de dor ca imi vine sa ma sui in avion….
    Te rog io mai fa-mi o bucurie si zi-mi cand poci ca sa te sun fiindca de o saptamana te faci ca ploo si eu am niste chelcoshozuri de reglat cu privire la chestiunea noastra antropologiceasca. Multumesc frumos!

  4. in cestiunea antropologiseasca nu mai e de reglat decit un intrerupator..poate sa fie semplu sau cu led.

  5. Hai Rapidul!

    Iar femeile din Ferentari e tari, nene! Replica de tezaurizat…

    Ultima poza… pot sa o dedic eu cuiva, chiar daca?

  6. Si mie mi-am placut tare mult pozele (zapada este un fel de minune, care face lucrurile mult mai frumoase, dar, cum se spunea pe vremea mea, orice minune nu tine decit trei zile), dar, Vlad, mi se pare ca nu sunt toate din Ferentari, asa-i? Ach, was solls, inteleg ca au fost facute in drumul de undeva pina acasa, si undevaul ala probabil ca era altundeva.

    Partea cu femeile din Ferentari mi-a amintit de o scena din timpul unei lectii de vioara. Eram total transpus in lumea muzicala (bietul meu profesor suferea destul de tare, obiectiv vorbind, de intonatia mea care anticipa principiul democratiei originale), cind, intr-o pauza in contrapunct, am auzit prin fereastra deschisa asupra Crangasiului un “Du-te’n ***** **-***” spus cu foc. Am ris amindoi cu pofta, heh, eram student pe atunci.

  7. Hic, nici una nu e din Ferentari. Recunosc că sunt un pic timid cu făcutul pozelor în Ferentari. Aparatul digital ar hrăni o familie timp de o săptămână. Nu, o parte sunt din Rahova, altele sunt dintr-o mahala conexa si uitata a Rahovei, despre care voi vorbi altădată.
    Şi vreo două sunt din mahalaua natală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.