Melci

Hristos a înviat! După cum cititorii mai vechi ai acestui blog poate îşi mai aduc aminte că, deşi cartierul meu actual, de care m-am îndrăgostit et qui me la rend bien este Rahova, mi-am petrecut majoritatea vieţii într-o altă mahala, mai veche şi acum mai tristă, căci stă să moară. Ca şi anul trecut, Paştile mă prind pe străzile ei, cu diverse misiuni secrete. Am mai cules câteva aspecte, la întoarcere, să rămână măcar în atlasul de ştiinţe ale naturii.




Deşi, dacă mă gândesc bine, nu ştiu care mahala e mai veche. Rahova e cunoscută de vreo 400 de ani. Pe atunci îi zicea Podul Calicilor, fiindcă aici locuiau mai toţi membri breslelor de cerşetori. Mai târziu, când Bucureştii au mai crescut, calicii au fost împinşi spre cartierul Veseliei (actualmente Ferentari). Nu ştiu de ce îi zicea “cartierul Veseliei”, dar i se potriveşte şi azi. Poate de asta am impresia că Rahova şi Ferentari ar fi mai tinere: pentru că aici nu există melancolie. Sau dacă e, începi să cânţi, şi n-o iei în serios.

Fără legătură cu subiectul, tare m-am mai bucurat când am văzut că cvartetul Kronos vine în Bucureşti pe 11 mai, la Sala Radio. M-am bucurat mai puţin când am aflat cât costă biletele. La noi în ţară, aproape toţi iubitorii de muzică clasică sunt săraci. Aşa că sunt chiar curios cum se va umple sala. Probabil cu snobilime din asta bucureşteană, gen “Mihaela Rădulescu vine la Orhan Pamuk”.

About The Author

13 thoughts on “Melci

  1. Deci nu ştiu ce am făcut de am şters poza de la titlu şi am strâmbat sidebarele. Am apăsat pe un boton. lasă că găsex io soluţia.

  2. Adevarat a inviat!
    iertata-mi fie umila interventie…
    de Kronos Quartet nu stiam, dar acum e si mai rau ca stiu! uof, dar tare tare scumpe mai is biletele! va trebui sa ne multumim cu inregistrari 🙁
    pozele imi miros a strazile de jurul Gradinei Icoanei. ori Tudor Arghezi? case de culoarea filelor ingalbenite de vreme. minunate…

  3. Dana, sigur că da, dacă ne aduci un pic de mare şi nişte nisip, pentru talasemia mea.
    Pinocchio, culmea e că m-am apropiat de ei (de melc), şi au stat să-i pozez, n-au fugit!
    Tapire, acum merge şi blogrolu! Ba chiar am 2 blogroale! O să îl scoţ pe ăla al meu care e grămadă.
    Trestie, nu m-am gândit până acum să compar casele cu file îngălbenite, ce frumos! Nu e zona grădinii Icoanei, deşi chiar azi m-am plimbat pe acolo, tiens:


















  4. pai merge blogrolu. Vezi daca ai fantome bune?
    Apropo de poze, am pus un plugin “gallery”, du’ si vezi ce poate face si cum. Lucrare de control joi. (poti sa incarci poze direct aici si sa le arati cu schepsisuri).

  5. Am intrebat ca sa nu fac confuzie cu Oregano lu`domnul Tapiru si ca sa vad lucrurile altfel decat sunt prezentate la tv. 😀
    Foarte frumoase pozele, mai ales ca e muuultaaa verdeata in cadru. Pe alocuri imi amintesc de stradutele strategice din Timisoara, de prin Mehala- ca tot aduce cu Mahala.. si cu parcul copiilor.. faine!

  6. deci aşadar… io în Rahova am locuit toată viaţa 🙂
    iar în clădirea aia ruinată de la Chirigiu, de se vede în dreapta pozei, undeva la etajul al doilea a locuit maică-mea prin anii ’60 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.