Pe unde mai merg

De la Gramo aflu de Festivalul de Muzică Veche. Poate il mai ţineţi minte, i-am mai făcut reclamă pe blog, în alţi ani. Observ că promovarea a fost foarte discretă, dar mai bine mai târziu decât niciodată. De mers neapărat: miercuri, 15 octombrie la ora 19, Formaţia “Trei Parale” . Sunt chiar buni. Păcat că nu scrie unde va avea loc concertul. Le-am scris organizatorilor, sper să-mi răspunză la timp. (Notă: mi-au răspuns în 5 minute. A se vedea editul de la sfârşit).

Tot neapărat: Luni, 13 octombrie, 19.00 – Teatrul Odeon – Concert la Trei Clavecine – Fernanda Romila , Roxana Neacşu, Raluca Enea (Bucureşti) – “Johann Sebastian. Bach şi fiii săi”. Pe lângă asta, văd că sunt concerte la Biserica Anglicană, de abia aştept să văz şi eu cum arată pe dinăuntru.

Mai e şi concertul de stagiune de joi şi vineri, 16/17 octombrie, la Ateneu. Vine Lawrence Foster, tocmai de la Lisabona. Program extrem de agreabil: Şostacovici, concertul 1 pentru vioară şi orchestră, cu Remus Azoiţei, apoi doar Ravel, opere orchestrale. Alborada del Gracioso e una dintre preferatele mele. Ravel a fost un soi de vrăjitor, iar compoziţiile lui –  o prăvălie fantastică. “Mirific” e cuvântul de ordine, chiar dacă nu sunteţi familiarizaţi cu lumea muzicii “clasice”. Recomand din toată inima.

În sfârşit (cronologic), între 23 şi 26 octombrie, la Bucharest Jazz Masters vin nişte nume incredibile. Nu găsesc site-ul, dacă o fi unul, dar programul, pe foarte scurt, e cam aşa:

Joi, 23 octombrie: Al Jarreau.

Vineri, 24: Monty ALexander Trio şi Count Basie Orchestra, dirijată de Bill Hughes

Sâmbătă, 25: Erik Truffaz Quintet şi Dianne Reeves. Pe Truffaz l-am mai ascultat, e oarecum în linia lui Miles Davis, păstrând totuşi proporţiile, modernist dar agreabil. Merită.

Duminică, 25: vă ţineţi bine? Sigur? Ia uitaţi: Five Peace Band – Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garrett. E prea de tot. Aproape că nu-mi vine să cred.

Toate concertele vor fi la Sala Palatului, la ora 19. Sala cea mai nesuferită din Bucureşti. Ne vedem acolo, les enfants.

LATER EDIT: Organizatorii îmi scriu că Trei Parale vor cânta sâmbătă, nu miercuri, 18 octombrie, la ora 18, la Palatul Şuţu. Muzeul Bucureştilor, adică. La Universitate.

About The Author

8 thoughts on “Pe unde mai merg

  1. Ahhhhhh ce te invidiez, Vlad!
    Eu am bilet (cumparat acum o luna!!!) la concertul inrosit! Si de atunci il astept tot intr-o veselie :)) Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut anuntul (iar pe atunci nu stia nimeni de el, abia fusese dat publicitatii si toti pe care ii intrebam daca au aflat ma credeau nebuna intr-ale muzicii 🙂 ).
    Stimabile, dar de Sala Radio ai uitat? uite acilea programul daca nu stiai: http://orchestre.srr.ro/program/index.htm – is atat de ieftine biletele ca e si pacat sa nu te duci…
    P.S. ce e cu anti-spam-ul tau? imi cere sa scriu “purcel” si “ferentari” si ma si rusinez numai cand le privesc culorile…

  2. Trestia, de foare mulţi ani merg la Sala Radio, orchestra lor e mai bună decât Filarmonica (mai puţin alămurile), şi în josul paginii, în dreapta, e şi linkul pe care mi-l ai dat dumneata. Doar că nu m-a tentat în mod deosebit niciun concert în viitorul apropiat, la ei.

  3. Săptămana trecută am câştigat şi eu, şi fratele meu, la emisiuni diferite ale RRM invitaţii pentru Gala Baletului Rus…
    A… apropo de Sala Radio, am înţeles că miercurea asta, violoncelul va răsuna în prim plan… Pentru elevi şi studenţi e cam gratuită intrarea.
    Of! Am uitat cum se mai scrie… Unde se ţin cursuri pentru epicitate?

  4. Bună, Ginger, bine ai revenit! Cum a fost? Cursuri de epicitate ţin eu, în fiecare marţi la ora 3 noaptea, prin telepatie.

  5. Mulţumesc, Vlad Stroescu! Am mai aruncat un ochi.. aşa… trecător pe aici, dar pentru că al meu computer a suferit ceva daune în vacanţă, nu mă simt în largul meu să navighez de pe calculatoare străine… E ca atunci când dai examen pentru carnet auto pe altă maşină decât pe cea pe care ai învăţat… 🙂
    Despre cum a fost, încerc acum să bânguiesc ceva “kumusha” pe site-ul verde, dar.. nu prea stăpânesc “volanul”.. De fapt.. poate e tot de la epicitate… Ziceai de cursuri… cu ce preţ le ţii (în afară de acela al propriei sănătăţi) şi unde? 🙂
    Mulţumesc pentru reprimire… Chiar este atmosferă de ceai cald! Servus, dragă Mahala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.