Ochii liniştiţi

Următoarea conversaţie am avut-o cu prietenul şi colegul D. O vreme m-am abţinut să o public, dar nu mai poci. D, să nu te superi pe mine 🙂

Îi povesteam lui D. că tocmai cunoscusem o gardă de corp. Dar nu orice fel de gardă de corp, ci una a unui personaj foarte bogat şi important .

Io: – D, avea (badigardul) nişte ochi ca de mort. Dar ca de mort e puţin spus, erau nişte ochi goliţi de orice expresie, nu era nimic omenesc sau familiar în ei. Nici măcar agresivitate, ci neantul cel mai înspăîmântător şi mai lipsit de speranţă. Nu-ţi poţi imagina..

D: – Ba pot.

Io: – Cred că cel mai bine a descris ochii ăştia Llosa, în Războiul Sfârşitului Lumii: “ochii liniştiţi ai celor obişnuiţi să ucidă”.

D: – Da, am mai văzut şi eu.

Io (mirat): – Ai cunoscut şi tu badigarzi din ăştia?

D: – Aaa, nu. Am văzut la nişte doctori.

About The Author

6 thoughts on “Ochii liniştiţi

  1. Ce bine, cind am vazut noi bodyguarzii aia in Herastrau (nu mai spun ai cui erau, ca cine stie, poate apare si ala pe aici, si sincer!! il prefer pe als) aveau ochelari de soare si nu se vedeau ochii.

  2. :)))

    Era un golem.
    Sau un varcolac.
    Sau zombi.
    Sau brontozaur.
    Sau lobotomizat.

    Stai sa-ti zic cum sa scapi de bantuiala data viitoare: deseneaza o pentagrama si numeroteaz-o, apoi joaca sotron in ea, de unul singur, cu o lumanare aprinsa in mana (cu aroma de tamaie). Cand reusesti sa te bati singur la sotron scuipa intr-un san de fata mare si zi repede de 10 ori “eu pup poala popii, popa pupa poala mea” (asta nu e neaparat necesar dar ajuta la dictie). Apoi convinge-l pe subiect sa citeasca Razboiul Sfarsitului Lumii (eventual invata-l sa citeasca mai intai) si dupa ce a citit-o sa vorbeasca doar in citate din ea.

    La sfarsit nu stiu daca o sa te mai bantuie privirea aluia dar vei fi reusit sa te bati singur la pentagramosotron, vei fi gasit o ultima fata mare (pe care ai si scuipat-o barbar-balcanic) si vei fi cultivat un potential analfabet.

    P.S.
    Minte-l pe D ca ochii doctorilor erau asa de la foame !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.