O canpanie

Photobucket

Punetz baneru l-a voi in blog!

LE: Asha ie, e prea mare, uite ca a-m  facut shi una ma-i mica, special pt George Onan shi pentru totzi baetzi mei.

Photobucket

LLE: Am scos copi pesturile, ca nu mergea. Mai sigur ie sa salvatz voi poza la voi pe calculator shi de acolo sa o punetz la voi pe blog.

About The Author

45 thoughts on “O canpanie

  1. Nu te supara dar asta e o replica josnica la programul “Respectam limba romana”. Voi nu o respectati si dovediti ca nu sunteti romani si nu tineti la limba voastra materna pe care o pociti. Probabil va pricepeti foarte mult la alte limbi straine si pe aceasta o considerati net inferioara… Josnic, baieti… Va faceti singuri de cacao…

  2. Ovidiu, nu mă supăr. Cât despre limba română, probabil n-o să mă crezi, dar fac mult mai mult decât să o respect. O iubesc.
    Şi pentru că o iubesc, o las să trăiască, şi am cu ea o relaţie zbuciumată şi fericită. Limba română nu e un fluture mort, pe care Academia să-l poată bate în cuie şi înrăma. Niciunul dintre noi nu e proprietarul limbii române, ci ea e proprietarea noastră, dacă vrei.
    Da, pentru mine, limba vorbită în cele mai înguste străduţe nepavate din Ferentari, seara, în jurul grătarului, e uneori mai vie decât un discurs snob de intelectual.

    Nu cred că limba română are nevoie de campanii de susţinere. E prea vie şi prea puternică şi prea dulce. Când tu şi cu mine vom fi oale şi ulcele, ea o să trăiască în continuare şi o să se schimbe tot timpul. Dacă o limbă poate râde (şi a noastră cred că o face), atunci sunt convins că râde de campaniile noastre şi de felul în care avem pretenţia că o apărăm. Ha. Poate să ne apere ea pe noi – pe mine ştiu că mă apără. Mă apără de nebunie.

    Ori, vezi bine, aici n-am făcut decât să râdem niţel. De cei care împart lumea în “proşti” şi “deştepţi”, ei fiind, evident, mereu cei deştepţi. Io nu cred că lumea se împarte în felul ăsta, pur şi simplu. Io cred, şi am mai zis-o pe aici, dar ştiu că nu îmi frecventezi blogul, că suntem toţi în acelaşi tramvai.

    Te salut, îţi urez bun venit pe la noi şi îţi doresc un an nou fără încrâncenare.

  3. Io cred ca Ovidiu nu e roman, cu toata bashicarea lui pe tema josnicei pociri a limbii romane.

    Credeam ca simtul umorului e obligatoriu la romani.

  4. de data asta am imopresia ca ovidiu e prostu’. din pacate astia care sustin limba romana pe bloguri is majoritatea agramati.

  5. e lupu’ moralist, pen’ca dumisale scrie fara diacritice, scrie “admini” si “bloggeri” si alte “pociri” ale limbii romane.

  6. Ha, am comentat si io dupa Tapirul la Ovidiu acasa, sa vedem cat il tin curelele. Bineinteles ca a sters cele 2 (doo) comentarii, cu tot cu postul unde “infiera” josnicia canpaniei.
    Asa ca redau aci comentariul meu, sa nu se piarza in josnicia asta, domne!:
    “Ia zi-ne tu, Mare Aparator de romanisme, unde exista cuvantul “blog” in limba tzarisoarei tale, pentru care eshti ashea ingrijorat?
    Da’ “blogger”? (ca Tapiru’ nu te-a intrebat definitzia din DEX) Da’webcam? Da’ update? Aud?
    De ce nu zici in spumele marii “jurnalist intim”? Sau “camera de aratat la uameni imagini adevarate si intamplate acum”? Sau “actualizare bengoasa”?
    Mai “adminilor” (uups, sa zic “administratorilor de jurnal intim”), mai bine cetitzi voi neste bancuri cu Bula, ca deschid organul. Cum care organ? Organul umorului, da’ tu ce credeai?

    Pertov, cine zice ala este punct

  7. păi asta zice şi madelin 🙂 – a dispărut postu’ cu totu’
    mă mir totuşi că madelin a văzut comentariul meu, că initial era intrase în linie la moderare şi când am mai intrat să văd dacă s-a moderat, nu mai era nici postu’

  8. Sunt tâmpit, am crezut că Madelin zicea că s-au şters comentariile. Mă rog, de-abia mă trezisem, scuzaţ. Păi, dacă a şters postul, eu zic că e un semn bun, că dialogul ăsta, sau ce o fi el, a avut (un) efect.

  9. Pai Tapire, iti publicase comentariul ca sa razpunza el, ritos, care e definitia lui “blogger”. Scrisese vreo juma’ de pagina. Postul ala avea comentariile inchise si io am comentat la un post de deasupra, eram tot in moderare.

  10. Pi nu zicea nimic de pronuntie sau de neologism. Doar iti explica ce e un blogar. Adica ala care scrie intr-o pagina personala pe internet si bla bla bla

  11. păi nu prea ştim dacă e cool sau nu, că nu prea suntem analfabeţi. mai luăm aşa în balon pe naziştii ortografo-ortoepici şi de punctuaţie.
    e ca şi cum ai întreba un caricaturist de ce crede el că e cool să fii un desenator aşa de prost, că uite, desenele lui nu seamănă cu relitatea.

  12. Cristiana, nu n-i se pare col sa fiim anaflabetz, dar m-i se pare shi ma-i necol sa te tot ei de uameni ca finca esht ma-i alphabet.

  13. “Mai sigur ie sa salvatz voi poza la voi pe calculator shi de acolo sa o punetz la voi pe blog.” Ti se pare ca e corecta fraza asta? Sau vrei sa iti si subliniez ca sa iti dai seama?

  14. “Cristiana, nu n-i se pare col sa fiim anaflabetz, dar m-i se pare shi ma-i necol sa te tot ei de uameni ca finca esht ma-i alphabet.”

    Scuza-ma, sunt studenta la Litere. Imi spui cumva ca sunt analfabeta? Hai sa iti corectez fraza sa vedem daca seamana, vrei?

    “Cristiana, nu NI se pare COOL sa FIM ANALFABETI, dar MI se pare SI MAI NECOOL sa te tot IEI de OAMENI FIINDCA ESTI MAI ANALFABET.”

    Ca sa nu apara vreo confuzie draga Vlad, ti-am scris cu litere mari..ti se pare ca esti un geniu dupa ce cineva iti corecteaza o fraza?

  15. Draga Cristiana, nam vrut s-ati zic k eshti anaflabeta, ci ba di-n contra, c-a esht aflabeta. Da s-a shti k eu a-m invatzat literele inca din clasa antaia. Nam avut nevoe sa merg l-a facultate pentru asta.

  16. păi te scuzăm pentru faptul că eşti studentă la litere, dacă ne rogi.
    dar ce învăţaţi voi acolo la litere? doar litere şi ordinea lor corectă?

    altă întrebare, ce e aşa cool să zici “cool”? – tot la facultatea aia de litere se învaţă asta?

  17. Eu chiar as vrea sa stiu ce nu e corect aici. Ce, vrei s-o puna la tine, pe blog? Subliniaza, te rog.

  18. voiam să mai spun că şi eu sunt student la litere. noi am ajuns la litera “ş”, voi la ce literă aţi ajuns? – că văd că nu aţi învăţat diacriticile încă.

    da, e clar că facem mişto, i-am spus deja acum trei comentarii, dar dacă nu se prinde (şi nu trebuie să citeşti prea mult în mahala ca să te prinzi despre analfabeţi versus ironie) probabil că trebuie spus din nou.

    cristiana, cei ca tine (de i-am numit nazişti ortografo-ortoepici şi de punctuaţie, asta cu trimitere la ‘soup nazi’ din seinfeld) sunt un motiv pentru care luatul ăsta în balon există.

  19. Sincer mi-ar fi rusine sa fiu in pielea voastra !
    Prin prostiile astea pe care le scrieti aici dati dovada ca sunteti manelisti inculti, chiar daca uni dintre voi stiu sa scrie corect. Sa fii incult nu trebuie doar sa scrii gresit . Imi este mila de voi !

  20. Stiu ca a trecut mult timp de la ultimul comentariu si probabil reanimez un subiect demult ingropat, dar as vrea sa anunt ca sustin in continuare CaNpania.

    Pa motiv ca sa dov3d|t util baneru ca ma m-ai uit la el cateodata shimi aduc aminte sa nu m-a iau prea tare in serios ca dauneaza!

  21. Vlad a zis:

    “…Nu cred că limba română are nevoie de campanii de susţinere. E prea vie şi prea puternică şi prea dulce. Când tu şi cu mine vom fi oale şi ulcele…”

    Foarte ieftin, șefule.
    Altă dovadă de pus la carnețelu’ cu copertă neagră… despre aroganțele ” ‘telectualilor” mioritici, care se bălăcesc cu fervoare ortodoxă în mocirla europeană dă răsărit… da’ se duc să se spele pă dinți la Paris și alea.
    Ăia care suflă micii pă mânecă în spațiu’ carpat-o danubian… da’ folosesc batiste dă mătase apretate cănd trece granița, zic.
    Jos Kampanya!
    Jos pocinogul ‘telectual!
    Trăiască Rromânii Verzi!
    Ura!
    Și la gară… că pleacă trenu’ dă Viena!
    Peseu:
    Io țin cu Ovidiu!

  22. tapirul a zis:

    păi și ce, sunt incompatibile, batista și alea?

    Considerez răspunsul ca fiind o miștocărie ‘telectuală.
    🙁
    Guitz, zic.

  23. tapirul a zis:

    alt experiment de’al tău blegoo?
    FIX ce ziceam dincolo despre tine.

    Io nu esperimentez.
    Sunt întotdeauna sincer, nu mint niciodată, ocazional ebrietat.
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.