Gripa în tramvai

Foarte eficacă şi bine gândită strategia guvernamentală împotriva pandemiei de gripă A. Până acum, pe lângă reportajele panicoase cu hauliu maică, se remarcăcanpaniile televizate prin care eşti sfătuit să eviţi locurile aglomerate. Bună idee, canpania asta, mult mai bună decât, să zicem, suplimentarea transportului în comun, astfel încât să existe măcar un amărât de metru între pasageri (OMS recomandă o distanţă de un metru între pacienţii suspecţi de gripă, depozitaţi undeva). Faptul că mă uit la televizor anulează cu siguranţă faptul că zilnic, inhalez secreţiile respiratorii a vreo zece-douăzeci de oameni (estimativ), şi asta doar în tramvai, unde distanţa dintre aparatele noastre respiratorii e de vreun centimetru. Tramvai în care temperatura atinge patruj dă grade, ceea ce-mi aduce aminte că virusul ăsta, spre deosebire de alea mai vechi, pare să prefere căldura. Şi unde, dacă încerci să deschizi o fereastră (conform recomandărilor OMS), mori linşat de o gloată de pensionari furibunzi.
Ca mine sunt mii de rezidenţi şi infirmiere care n-au maşină. Şi uneori medici mai mari şi asistente (ăştia au mai frecvent maşină). Şi care, după ce inhalează secreţiile alea, ajung la spital, unde lucrează cu pacienţi. Gata, v-aţi speriat?

About The Author

12 thoughts on “Gripa în tramvai

  1. Pai io Vlade m-am speriat! Ma credeam salvata, ca ma dau cu otomobilu propriu. Da acu imi dau seama ca din cand in cand ma intalnesc cu tine, care te ocupi cu aspiratul secretiilor oamenilor. Sa ai grija, naiba, macar sa pastrezi metrul de distanta, ca acu, dupa ce-mi dazvaluisi ocupatiile scandaloase in care te angrenezi in drumul spre spital.. risc sa fac atac de panica!!! 😛

  2. Dom’ doctor,

    Eu citisem ca spitalele sunt sursa no.1 de infectie. Si daca’i asa, atunci rezidentii si infirmierele din tramvai sunt purtatorii de germeni…si ei calatorii nevinovati si pensionarii furibunzi potentialele victime.

    eu zic sa raspandesti asa un zvon ca v-a venit un caz de gripa d’asta noua si acum va testeaza pe toti ca sunteti suspecti. Is curioasa daca se face gol in jur -poate prinzi si loc pe scaun…Desigur exista si riscul sa te dea jos din tramvai si sa te linseze, dah’

  3. Pinocchio, greu de spus. Dar eu le primesc pe amândouă, deci, dilemă rezolvată!
    Yol, muahaha!
    Annamari, muahaha, ce idee bună!
    Food for depression, muahaha!

  4. Pe mine nu ma mai sperie nici o pandemie de gripa dupa ce am vorbit cu cineva de la OMS care mi-a explicat cum e cu TBC-ul la noi. Fata de ce am auzit eu de la cetateanul acela, povestea asta e total inofensiva:)
    Deci, Vlad, te rog, daca vrei sa ne speriem, te rog sa te straduiesti mai tare:)))

  5. Mi se pare oribil, vrusei sa scriu trist, dar e mai bine oribil, k fiecare om care stranuta este privit de cateva persoane cu coada ochiului. Suspiciunea nu poate fi benefica, zic eu!!!

  6. GRIPA PORCINA NU SE TRANSMITE LA TEMPERATURI RIDICATE SE POATE TRANSMITE LA TEMPERATURI DE SUB 30 GRADE CELSIUS LA TEMPERATURI DE PESTE 30 GRADE CELSIUS SANSELE CA SA SE POATA TRANSMITA AJUNG LA MINIMUM.

  7. Exista intotdeauna posibilitatea folosirii bicicletei. E eftin, eficient si imbunatateste conditia fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.