Cu inima la soare

Întotdeauna valahii au fost destul de exhibiţionişti. Gardurile curţilor sunt transparente, laviţele pe stradă, cafenelele direct pe trotuar. Iar azi, pe Dorobanţi, în locul în care, când eream copil, era o casă veche şi întunecată, cu imense felinare de fier forjat, şi mai târziu s-a făcut un fel de container, în care o vreme a funcţionat un restaurant japonez, ei bine, am văzut un cabinet de dentist cu o vitrină mare direct în stradă. M-am oprit o clipă să admir adâncul cariilor clientului: erau atât de adânci, încât am crezut că la capătul celălalt al lor se zărea o lumină. În ele scobeau de zor nişte frumoase domnişoare în halat.

Îmi imaginez că, în curând, vor exista clinici de chirurgie cardiovasculară cu vitrine, astfel încât cei mai bogaţi să-şi poate expune la lumina soarelui inimile, pulsând de sânge negru, susţinute de asistente în fuste scurte, ca noi să le adorăm prin geamul securizat.

About The Author

6 thoughts on “Cu inima la soare

  1. Asteptam cu nerabdare o clinica de chirurgie plastica, specializata in augmentare de sini, si un cabinet ginecologic. In Dorobanti. Cu geamuri la fel de mari, de transparente si de ne-ridate (rideaux’ate).

  2. io am vazut o frizerie cu camere de luat vederi si ecrane agatate afara, ca sa poti vedea cat e artistul de iscusit.

  3. Păi atunci, mi se pare normal să-şi facă şi dentistul sau chirurgul vitrină la stradă. Pe ei nu-i iubeşte nimeni. Cine apreciază iscusinţa dentistului?
    Mbadragan, cred că am văzut deja ce spui dumneata, doar că exponatele nu erau în vitrină, ci derect pe trotuar, la cafenea. Ce ciudat a ajuns Dorobanţi în lipsa mea!

  4. Heh.Pe vremuri, în curtea casei ăleia trăia o broască ţestoasă.

    Îmi place să cred şi azi că o uitase Vogoride, pe-acolo.

  5. Ce-mi place mie când Simina vine în vizită! 🙂
    Păcat că, până să ajung eu aici, ea a şi plecat. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.