Moartea lui Mozart, monarhia ardelenească şi nişte babe fără dinţi

Despre casa regală de Ardeal şi despre relaţiile diplomatice cu Ţara Românească, vom vorbi imediat.

De când m-am întors în rândurile burgheziei, mutându-mă în mansarda de pe Nisipari, mi-am pus şi eu televizor din ăla cu jdămii de posturi. Desigur, la marea majoritate nu mă uit, dar am din nou Mezzo, ceea ce e ceva. Lângă Mezzo, mai e un post, poate îl prindeţi şi voi, îi zice C Music. Când am nimerit pe el prima dată, tare m-am mai bucurat, pentru că era Mozart (pe care, se pare, l-a omorât un streptococ, dupe cele mai noi cercetări). Bine,  Mozart cântat de nişte gagici în chiloţi, dar era totuşi Mozart. Ia te uită, mi-am zis, am doo posturi cu muzică din asta. Dar când s-a terminat Mozart, ce credeţi că au băgat? Alte gagici. Doar că astea nu mai cântau Mozart. Le zicea, şi aici ştiu că nu mă veţi crede, dar vă dau cuvântul că nu glumesc, le zicea… “SUGABABES”. Aşa scria domle pe ecran, să mor io! Sugababes. Şi miorlăiau lent, ca nişte pisici care, trase de coade fiind, nu pot miorlăi prea repede fiindcă suferă de hipotiroidism. Apoi a fost Mahler, simfonia a 6-a, partea lentă. Apoi nişte muzică din aia de cilău. Şi tot aşa. Şi uite cum a mai murit o dată Mozart, de postmodernism.

M-am enervat şi am dat pe Taraf TV (alt post nou pe care îl prind acuma). Acolo cel puţin ştiu sigur că am ce vedea. Şi instantaneu mi s-a făcut dor de mare:

“Măi bărbate măi bărbate
La ce m-am gândit azi noapte
Să vindem şi noi un cal
Să mergem pe litoral”.

Interpreţii melodiei sunt un cuplu regal: Roxana, prinţesa Ardealului, şi Nicolae Guţă. Iată cum relaţiile noastre cu ardelenii, supăraţi demult că îi tragem în jos, merg spre mai bine. Vă recomand melodia din link: refrenul “zumbalala, doar tu eşti inima mea” va cu siguranţă foarte curând pe buzele tuturor.

About The Author

5 thoughts on “Moartea lui Mozart, monarhia ardelenească şi nişte babe fără dinţi

  1. azi dimineata, spre surprinderea mea, era mozart pe b1 tv; adevarat ca nu muzica pur si simplu, ci o emisiune biografica dar unde in fundal se canta din el.
    concluzia ar fi ca mozart tupaie de unde nici nu te astepti

    (iar n-am nimic interesant de zis dar anti spam se potriveste cu starea mea post bere :))

  2. Domnule, maneliştii nu cîntă bine? Nu trebuie să mănîncă şi gura lor? V-aţi învăţat cu Mozartzi şi alte elea, mai ascultaţi şi voi folclor autentic de la Guţă şi Salam, gurişti adevăraţi, fără fasoane de piane şi alte chestii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.