Ăsta ştiu ce e.

…E stârcul cenuşiu. Ardea cinerea. Am plecat astăzi să-i vânez, dar am prins doar 2 – sunt cam timizi. Acţiunea se petrece pe malurile Mosellei, în apropiere de Jouy-aux-Arches.
Photobucket
Photobucket
Bonus, din aceeaşi zonă.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Notă specială: sunt un începător în ale bicicletei, şi tocmai am făcut vreo 40 de km pe ea. E normal să mă doară crunt fesele?

About The Author

14 thoughts on “Ăsta ştiu ce e.

  1. Hello! In primul rand, dragute poze.

    In al doilea rand: da, e normala durerea, pana se obisnuiesc fesele cu saua :). Se intampla de fiecare data cand trece mai mult timp de la ultima tura. Oricum, 40km e foarte bine pentru inceput. Enjoy the ride!

    P.S. Anti-spamul incurca si oamenii nu doar scripturile 🙂

  2. OOO, ce de pasaret! Am vazut si eu azi o pasare ascutita, mica neagra cu cioc galben, dar nu am apucat sa o pozez ca a zburat repede:(

  3. O fi fost tot mierla. Prin tineretile mele pionieresti era in grupul de cantat de la Casa Pionierilor si Soimilor Patriei o pustoaica blonda pe care o chema Mirela. Si asa de frumos canta dansa de-i ziceau toti numa’ “Mierla”.

  4. Durerea trece după câteva ture. Şaua e bine să fie îngustă, rigidă şi să suporte bine tuberozităţile ischiadice. Dacă ai de gând să pedalezi (foarte) frecvent atunci te interesează şi un şanţ pe mijloc să nu-ţi comprimi ţevile 😉

    Have fun!

  5. Treisprezece cocostârci ? Restul, au cas ou, lebada, foulque macroule et poule d’eau.

  6. Daca dor numai fesele esti un norocos. Pe mine ma doare si noada dupa o pauza mai lunga. Si, vorba lui stefantalpalaru, sa nu te lasi momit de seile alea de silicon moi si late. In timp iti fac mai mult rau decit iti fac bine la inceput. Mai ales daca parcurgi distante asa lungi.

    Astept si eu cu nerabdare imblinzirea vremii pentru un slalom pe trotuar pe Magheru 😀 Stiu, stiu, nu e tocmai frumos pentru pietoni, da’s grijuliu si nu’i sperii.

  7. Mulţumesc tuturor pt felicitări şi încurajări. Deja fesele mă dor mai puţin, dar da, mă doare şi noada, na.
    MBadragan, la primăvară ne vedem pe Magheru!

  8. Oooo, felicitări stimabile, început glorios aş zice, şi mă implic şi eu la tura aia pe Magheru, dacă mă primiţi – şi dacă sunteţi amatori (şi cuminţi :-)!), vă iau şi la plimbări mai lungi, prin ţară, dacă sunteţi pe-acilea când plecăm noi.
    Cât despre şeile late, sunt pentru fete – şi oricum nu-s prea grozave nici elea pe distanţe mari. Ştefan are dreptate. Iar mata încearcă să-ţi ridici posterioru’ de pe şa cand treci peste denivelări (ex. când urci sau cobori borduri) sau să pedalezi din picioare pe teren mai accidentat, dacă poţi. Pe mine nu prea mă ţine, aşa că pătimesc… şi am pantaloni de ciclism, care ajută semnificativ! 😀

    P.S.: am cel mai drăguţ anti-spam de primavară: “cirip”!

  9. Stârci din ăia poţi să vezi şi dacă mergi pe Mosela mai la vale, la confluenţa cu Seille. Cât despre durerea de fese de la seille, eu, care sunt un hedonist, prefer o şa cât mai lată şi cât mai moale, la care adaug şi nişte pantaloni cu gel între picioare cum se găsesc la Decathlon. E adevărat, nu mai pedalezi atât de repede, dar eu am făcut aşa 120 de kilometri fără să am probleme cu fesele după aceea. Deci, depinde cât de sportiv vrei să fii. Iar şanţul din mijloc este indispensabil, chiar dacă foloseşti bicicleta doar două ore pe lună.

  10. Vlade, ia-ti sha cat mai moale si lata, sa stai pe ea ca pe fotoliu. E absolut ingrozitor sa ai o sha ingusta ca o dunga si mai rau, dura, care sa-ti intre intre fese precum chilotii tanga. Si si mai ingrozitor sa-ti sprijini intreaga greutate pe doar doua puncte (tuberozitatile ischiadice). Un alt lucru care ajuta daca shaua ti se pare incomoda (sau pina vei gasi una care sa-ti convina), este sa te inveti sa pedalezi stind in picioare tot timpul si sa stai pe sha doar la stopuri. Bineinteles ca febra musculara e cu mult mai intensa la stilul asta de a pedala stand in picioare (faci febra si la muschii spatelui, ai umerilor, ai bratelor), dar cu timpul te antrenezi si nu mai faci febra (plus iesi castigat cu niste grupe musculare bine antrenate – sa vezi ce-o sa te admire fetele cand vor vedea un spate lat si plin de muschi).
    Apoi, un lucru nu inteleg – de ce te-ai apucat sa faci ca incepator 40 km? Daca vrei sa nu faci febra musculara (si sa-ti mai dezvolti si musculatura si anduranta), ar trebui sa incepi cu 4 km/zi si sa mergi zilnic. Cresterea efortului ar trebui facuta foarte gradat, putin cate putin, in fiecare zi, pina cand ajungi (aproape fara sa-ti dai seama) ca poti face 40 km/zi si sa nici nu simti ca e ceva neobisnuit. Iar cheia este sa mergi zilnic pe bicicleta.

  11. Mada, am deja spate lat si musculos 🙂 Sub îndrumarea bunului doctor Negrescu fac genuflexiuni cu haltera de 140 kg in spate, si indreptari tot cu atât. Deci musculatura necesara as cam avea-o.
    Am facut 40 km pentru ca afara era foarte frumos, si drumul era liber. Nici nu mi-am dat seama cât de departe am ajuns, pâna când nu s-a facut noapte, iar eu m-am trezit sub arcadele unui enorm apeduct roman, intr-o localitate al carei nume nu-l cunosteam 🙂

    Multulmesc pt sfaturi, o sa incerc pedalatul in picioare.

  12. Deci nu te-ai mai ingrasat de atunci din poza aia de la mare ? Zi drept. Ca ti-am zis ca alcoolul ingrasa.
    Eu slabesc in continuare aici. Cred ca in curand va trebui sa-mi iau haine noi, si de fapt imi pare bine ca am vazut niste camasi Enzo frumoase de tot. Blugi cred ca va fi mai greu sa gasesc ca nu stiu de ce nu vad Levis pe nicaieri si eu de la 13 ani incoace numai Levis am purtat; nu am de gand sa ma schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.