About The Author

32 thoughts on “Alifie Segundo

  1. Vlad, ce s’a intimplat cu postarea cu PR? O vad in reader da’ nu’i de gasit pe blog. Sau ti’ai dat seama ca iar or sa curga sfaturi si cuvinte de imbarbatare? 😀

    Ah, si la subiect, recunosc postura. Am si eu o mita care adopta exact aceeasi pozitie in conditii similare. Doar ca e neagra, poate de suparare 🙂

  2. Off topic dar de actualitate, nu mai esti emigrat in Franta? Este o intrebare care tine mai mult de dilemele personale privind emigrarea: ma intereseaza dinamica plecarilor, revenirilor, intorc situatia pe toate partile…

  3. Motan. Un motan rău şi răsfăţat. Exact cum trebuie.
    Raluca, nu am fost niciodată emigrat. Am fost plecat o vreme, şi nu am avut niciodată intenţia să rămân (doar teama, uneori).

  4. Predecesorul lui, Alifie, era doar un motan rău. Nu-i plăceau tandreţurile, nici joaca. Era un adevărat fiu al Ferentariului, pleca noaptea şi se întorcea dimineaţa plin de răni, pentru că avea spiritul, nu şi constituţia unui motan alfa. Avea fălci musculoase şi o pleoapele permanent pe jumătate lăsate. Când vroia, se uita aşa de urât că speria pe toată lumea. Într-o dimineaţă, nu s-a mai întors niciodată. (Uaaa, ce propoziţie stranie am făcut.)

    Alifie Segundo a moştenit câteva dintre caracteristicile predecesorului său. E însă ceva mai prudent, ştie că nu e regele Ferentariului ci doar încă un supravieţuitor. Atacă doar provocat, dar atunci e foarte rapid şi nu prea mai dă înapoi. Când e acasă, îi place mult să fie mângâiat, apoi, când se plictieşte, te provoacă el la bătaie. Nu o dată am ieşit zgâriat bine din înfruntarea cu el. Figura lui secretă e să se bage după canapea, şi de acolo să ţâşnească pur şi simplu, ca un dop de şampanie, drept în gamba ta care nu suspecta nimic.

  5. Acum vreo 3,4 zile am iesit la o plimbare(fara catelusa ca nu avea chef). La vreo 2 strazi distanta, la un moment dat vedem in spatele nostru un pisoi care topaia ba in stanga, ba in dreapta. Cand l-am chemat la mine, s-a apropiat si s-a intans in iarba cu labutele in sus. Mai sa fie, am continuat. El dupa noi. Avea medalie cu nume si nr de tel. Se numea Ela. Ne-am intors din drum, Ela dupa noi. Am ajuns acasa, am intrat, Ela a sarit in pat si a inceput sa se joace, spre disperarea catelusei care era geloasa si latra desi de obicei nu i se aude glasul. In final am sunat la nr. de tel si doamna de la capatul firului ne-a spus ca tre’ sa o lasam sa iasa, ca se descurca singura, ca asa face mereu. Am dat-o afara dar nu voia sa plece. Statea langa usa si mieuna. Am luat-o in brate si ne-am intors prin zona unde incepuse circul… unde am lasat-o jos. La un moment dat usa unei case se deschide si Ela dispare. Inutil sa va spun ca m-am plimbat prin zona in fiecare seara… intamplator…

  6. da, fac figuri din astea. si al meu facea figuri din astea. ma trezeam cu cate un vecin ca mi-l aducea, lingadu-se pe bot (motanul si nu vecinul).
    canalia (motanul si nu vecinul) incepea sa miorlaie pe la usi ca sa i se dea de mancare. dupa ce manca, voia sa plece. evident.

    altfel, offtopic et al. ce mai faci cora? long time no talk.

  7. Doi golani: unul în negru cu manşete albe, celălalt în alb cu manşete negre. Noroc cu Alifie, că-l mai scoate pe Vlad la câte un concert, ceva.

    “Cataclop” se face atunci când pisica răstoarnă pescarul chinez de pe televizor.

  8. Mulţumesc lui A. că mi-a remarcat ţinuta, dar nu era frac (cu care se merge de obicei la concert), ci smoking, o ţinută de cocktailuri.
    Diligentreader, nu era chinuit, in mod foarte straniu îi place când îl ţin aşa.

    Am stat să mă gândesc de unde am venit cu “cataclop”, despre care credeam că e onomatopee cunoscută. Mi-am dat seama adineauri: din benzile desenate franţuzeşti. Acolo unde căţelul face “ouaf!”, pisica “miaou”, raţa “coincoin”, iar cucul – “avecavec”. Mă scuzaţi deci pt embolul francofon.

  9. Am remarcat-o si eu-tinuta-dar am avut impresia ca e legata de ceva personal, pe care vrei sa-l pui sub tacere. Adica sa nu crezi ca doar Apunct….

  10. We, Ela nu a vrut sa manance. I-am dat lapte, 3 feluri de cereale si mancare de catei. N-a vrut. Voia doar afectiune. 🙂

    In general ok, thanks, vara f. ocupata, atat de ocupata ca nu am avut vacanta. Asa ca sunt in plina cautare de hotel+avion+toate cele pentru vacanta “de vara” din decembrie, la LA. Mi-e dor pana si de muscle beach sau de aia care vand suveniruri la Venice beach.
    Tu, toate bune?

    Vlad, ne-ai pus sa mugim, daca era sa miaun sau sa latru mai ziceam, da’ sa facem ca viteii/boii/etc ??? 🙂

  11. @cora, just curios, cam care e distanta dintre casa unde locuiti si locul unde ati vazut ca pisica a intrat in casa?

    in perioada aia posibil sa fim prin British Columbia (makes sense, doesn’t it?:) –vreau sa vad ceva zapada de Craciun, mi s-a luat de mos craciuni pe plaja), da’ poate reusim sa ne intersectam. Si eventual bem o cafea/suc, sa socializam, vorba lui @blegoo. cand ai detalii si de vrei sa bem o cafea/suc, scrie pe mail, sau lasa nota pe blogu-mi (nu o sa fie postata, evident).
    In perioada aceea, daca ai un pic de noroc, poti prinde o vreme suficient de calda pentru plaja in LA.

    Ai fost vreodata pe la Laguna Beach, Manhattan Beach? Nice places. San Diego it’s worth a try, daca ai timp si masina inchiriata.

    I’m okay, all things considered…

  12. cel mai agreabil hotel din l.a. este unul in care am stat eu (evident!), se keama ‘the georgian’ & e in santa monica, facing the ocean.
    e hotelul unde tragea rose kennedy, mama lui jfk. il recomand calduros
    ps tinind cont de ‘gama tematik’ a cuvintelor de verificare, n-am inteles ‘gluma’ proprietarului ac. blog cu ‘alexleo sucks’… ‘sucks’ nu e, totusi, onomatopee, nu? (desi ma gindesc k poate fi, in ‘fantasy’-urile unora :P)

  13. “[…] nu era frac ([…] ci smoking, o ţinută de cocktailuri.”

    Deci, al doilea serviciu de care pomeneai e cel de chelner? De fapt, probabil că lucrezi într-un bar chinezesc, parcă te văd în poza de mai sus prezentând clientului pisica din care se va face cocktail: “3 ani şi 2 kile jumate. Rămâne?”.

  14. We- pai sa cam fie vreo 400, daca nu 500m… nu suntem chiar vecini cu stapanii Elei.

    Sa vedem cum avem timp si dau un semn, de fiecare data la LA ne facem mai multe planuri decat e cazul. Laguna nu am vazut inca, Manhattan b. cunosc bine. La San Diego as vrea sa merg. Si sigur ca inchiriem masina, altfel nu ne-am putea misca. As vrea chiar sa ajung la San Francisco de data asta, dar cred ca iar ma amagesc…

    Als- hotelul tau e bine situat, dar depaseste bugetul meu, mai ales ca pretul e ptr. un 4* si el pare sa fie unul de 3* – as prefera sa fie invers. Merci oricum.

    Tapirul- frumoasa povestea cu Hamlet, si trista; uneori ne e teama sa fim buni, desi, fundamental, suntem. Ce de mai de virgule am pus…

  15. @cora, pai atunci e “corect”:), caci in linie dreapta ma astept ca distanta sa fie mai mica. cam asta e teritoriul unei pisici – cam golanca, da’ trecem:) nu judecam:)

    k. daca ai de gand SD, o sa pot sa iti zic cateva hoteluri ok si zone misto.
    pai hotelul ala din Santa Monica (nu e LA proper, passons) e asa de scump pt. locatie. Santa Monica e scumpa, iar zona hotelului si mai scumpa.

    pt. Frisco iti tre’ cel putin 3-4 zile; sunt multe de vazut.

  16. @cora: i-or fi scazut standardele (& poor :P), back in 96 era KIAR de 4*… la s.f. inceark ‘the york hotel’ dp sutter str., e very nice – & poate, de asta data, pe gustul tau 🙂
    ps frisco e WONDERful – diferenta enorma fata de l.a.! dk ai timp n-ar strik sa urci pina la seattle

  17. Va multumesc amandurora pentru sugestii, sunt sigura ca va fi super vacanta in CA, ca de obicei. Incep sa cunosc LA … iar un alt membru al familiei il cunoaste inca si mai bine, a locuit acolo vreo 6 ani.
    We, ti-am trimis un email.

    Scuze Vlad, ti-am monopolizat postul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.