Bicilistul fantomă

Vremea asta de început de iarnă, cu prima ninsoare grea acoperindu-ne păcatele, e o vreme propice pentru Ghostfietser, sau Biciclistul Fantomă. Poate fi observat, mai ales la crepuscul sau înainte de răsărit, la orele la care obiectele nu au umbră, pedalând pe suprafața zăpezii cu foșnet prelung ca vântul prin plute. Călărește o Gazelle originală, din 1902, pe al cărei cadru sunt scrijelite niște tainice cuvinte în sanscrită. Pe umeri îi flutură o pelerină neagră de ploaie. E uriaș și blond, ca toți olandezii, dar pielea are auriul închis dat de Soarele Indiilor de Vest, iar pe chip serenitatea scandinavă e înlocuită de o expresie de întunecată hotărâre.
Povestea lui este, bineînţeles, tragică şi neterminată. Vă las pe voi să o terminaţi, dacă şi când aveţi chef. Până la urmă e singura lui şansă de a-şi găsi pacea infinită, singurul drept al omului cu adevărat inalienabil.

About The Author

13 thoughts on “Bicilistul fantomă

  1. Bine înteles, Der Fliegende Hollander ! Si ce bicicleta putea avea ? Pegas. A propos stiti de ce în cimitirele din Olanda primul rând de morti este îngropat cu fata catre pamânt ? Ca sa poata “gara” bicicletele ;)))

  2. Mai sigur: Holender – şi aşa ştim sigur că nu greşim! (Cine-ar fi crezut că e inginer, ca Madelin a noastră?)

  3. La toţ fraeri care sen-căpăţânează să merge cu bicicleta: keep walking, căn-curând iese mandea dă la Ra’ova şi are nevoie şi el să face un ban!

  4. “căn-***ând iese mandea”

    ??????????????

    Ia să vedem:
    curăţenie
    curând
    curaçao

    Încrucişăm degetele, apăsăm pe “Trimite” şi… Doamne, cum îmi mai bate inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.