About The Author

36 thoughts on “Pif Gadget nr. 4

  1. Ce sa mearga, Piful sau Lacan ? Piful se vede perfect de la mine, multumesc m-am inveselit din nou ! Lacan nu ma intereseaza daca se vede sau nu, chiar daca recunosc ca are coperti frumoase, dar nu pot sa-l iert de cand mi l-a stricat pe James Bond.

    Auzi, unde e topicul ala cu evolutionismul re. homosexualitate, ca voiam sa postez si eu un link pe el, dar nu-l mai gasesc (aparuse la un moment dat din Debara) ?

  2. Never mind, l-am gasit. e misto blogul ala la care am pus link.

    Si apropos de bloguri, desi recunosc ca eu am adus vorba despre ele, nu tu, sa stii ca aseara mi-am gasit inca cateva bloguri misto de tot despre filme si idei si carti pe care le-am linkat la mine.

    Tot ca un update, ca mie imi place, constiincios din fire fiind, sa te tin la curent pe tine, deoarece tu mi-i dai pe Rahan si pe Pif si alte bunatati de felul asta, despre Cartarescu am scris eu ceva sub topic la tine, dar vad ca n-a mai zis nimeni nimic. Deci eu ce fac pana la urma, ma apuc sa-l citesc sau mai stau ? Ca tot nu ma pot decide, nici eu nu prea am chef de deprimati si nici de self-disimulatori scamatori care arunca perdele de fluturi si praf in jur doar doar nu le-o vedea nimeni fata. Ce zici, crezi ca l-am nimerit ? (ca eu totusi nu l-am citit si poate ca o dau in bara si cu asta, este chiar foarte posibil)

  3. Si mai voiam sa-i zic ceva lui Pif, ca lui Rahan ii mai zic si alte lucruri ca l-am mutat deja la mine pe blog ca sa vorbesc cu el personal in Spatiul meu privat interzis publicului, dar nu prea am chef de spovedanii in limba norvegiana azi, poate ca maine, ca IAR sunt de garda (astia vad ca s-au decis luna asta sa ma plateasca serios pentru phone-sex cat mai frecvent!)

    Draga Pif, ieri seara am fost inspirat si cel mai sincer, cred, din intreaga mea viata fata de chiar mine insumi, lucru care m-a ajutat sa ma simt si eu mai usurat de povara asta a anxietatii pe care mereu o duc in spate de cand m-am mutat in Norvegia (deoarece este sanatos sa iti poti permite de a te elibera deschis de resentimente exprimandu-le deschis in locuri potrivite si fata de persoane potrivite, din cand in cand). Cred ca o sa-ti deschid si tie un spatiu privat la mine pe blog, ca sa am unde sa ma pot spovedi si in romaneste, poate chiar si in franceza la un moment dat, ca stiu ca asta e limba ta materna si eu n-am mai avut ocazia sa vorbesc in franceza cu nimeni de mult de cand m-au invadat anglo-saxonii in ultima vreme, si inca nutresc sperante, chair daca din ce in ce mai nerealiste ca o sa vad si eu Parisul pentru prima oara in 2011. Hai zi-i “pa” lui Vlad, ca el a crescut mare deja, e om la casa lui, nu mai are atat de multa nevoie de tine cat am eu acum si acorda-mi mie atentia pe care ti-o cer in momentul acesta; cred ca asa probabil functioneaza si sibling rivalry, eu n-am de unde sa stiu ca sunt copil unic, poate o fi si Vlad, n-am de unde sa stiu. Stiu ca tu, Pif, trebuie sa fii equanimic si sa nu acorzi preferential atentie unuia sau altuia dintre copii tai, dar eu tot incerc sa te fur pe tine de la Vlad pentru mine, tot din motive de sibling rivalry virtuale.

    Note explicative: http://en.wikipedia.org/wiki/Equanimity

  4. “Cred ca o sa-ti deschid si tie un spatiu privat la mine pe blog, ca sa am unde sa ma pot spovedi si in romaneste”

    Dr. Crăciun, vă rog doar să nu vă spovediţi pe blogul ăsta. (Din cele 4 comentarii de mai sus, deja 3 sunt ale dumneavoastră.)

    Vlad, nu-mi place că nu mai pot vedea în timp real cum urmează să arate comentariul pe care tocmai îl scriu! Nu poţi să reactivezi chestia aia, te rog?

  5. A., bine ai revenit. nu l-ai apucat pe crăciun încă? – l-a depăşit pe alş deja, şi asta în numai câteva zile, acum atentează la poziţia ta în clasament.
    noi cred că am început să ne obişnuim cu el, face parte din peisaj, el vorbeşte, el îsi răspunde (mai puţin grrl care încă speră); mai greu e să găsim comentariile care ne interesează, dar se poate

  6. #5: nu aveam de gand sa, de aia l-am luat pe Pif la mine pe blog

    Acum ,daca tot suntem sub Pif, putem vorbi despre equanimitatea lui fata de noi toti cititorii lui. Mie intotdeauna mi-a placut Pif mai mult decat Bugs Bunny dar mai putin decat catelusii din 101 Dalmatieni de exemplu. Mereu am avut impresia ca Pif, desi prietenos, nu era chiar asa mereu inocent, adica nu poti avea incredere deplina in el, cum ai putea de exemplu in Rahan. Rahan e mai ocupat mereu, are de luptat cu animale si oameni rai, de aia nu are timp sa fie tradator fata de tine, insa Pif are mult mai mult timp liber, asa ca poate fi, uneori un mic intrigant, dupa parerea mea, evident.

    Dar mie la faza asta imi place de luat si pe Pif pe blogul meu pemtru ca ma ajuta sa ma exersez si la limba franceza.

    Lui Rahan ii dau mai multe detalii despre mine,si el ma asculta fara sa-mi cera nimic in schimb, oricum el e ocupat, n-are timpp sa fie pretentios fata de mine.

    Lui Pif, insa, mereu am impresia ca e un quid pro quo, trebuie sa-i ofer si eu ceva in schimb astfel incat sa aiba si el timp pentru mine.

    Asta a fost parerea mea despre Pif. Oricum e un prieten misto si el. Dar, in concluzie, eu pe Rahan il am mai mult la suflet decat pe Pif.

  7. # 8: Pai chiar am scris mai sus ca pe Rahan il am mai mult la suflet. L-am rugat deja pe Pif la mine pe blog sa nu se supere pe mine din cauza ca-i scriu si lui Rahan din cand in cand, si, in plus, mie mi se pare ca Pif, desi intrigant si pretentios uneori, nu are tendinta sa fie ranchiunos sau gelos. Ieri chiar le-am scris la amandoi.

  8. Voiam as adaug o precizare care mie mi se pare foarte importanta, tot in legatura cu preferintele mele pentru Pif si Rahan: in ciuda unor indiscretii/transgresiuni din tinerete (ca imi place cum le zic comentatorii si politicienii americani la astea, si precizez, numai in legatura cu Rahan, deoarece cu Pif am interactionat mai mult in perioada de latenta, numai cu Rahan un pic si mai tarziu), eu in prezent nu am nici o legatura improprie cu nici unul din aceste personaje preferate, pe care i-am si investit cu rol de confesori fata de mine, cel care sunt acum, sper, adult, nu stiu daca si matur, si se cunoaste foarte bine atat de catre teoreticieni cat si de practicieni ca legatura dintre confesor si confesant trebuie sa aiba granite foarte bine delimitate si precise fara nici un fel de interactiune improprie, deoarece dauneaza in special confesantului, iar confesorii care o incalca trebuie trimisi toti la puscarie, fara nici un dubiu din partea mea, indiferent de rit, si indiferent daca au posibilitatea sa beneficieze si ei sau nu de tratament, deoarce am zis peste tot in repetate randuri atat in public ca si in privat ca NU ESTE VOIE CU MINORI (nu este voie nici cu adulti aflati la confesie, dar pe mine asta cu minorii ma deranjeaza foarte mult, de aia o s-o tot zic incontinuu si peste tot si tuturor, sper ca ai auzit si tu, Gay Official, oricat i-ar deranja pe unii mai sensibilosi.)

    In plus, eu personal am o mare retinere (desi recunosc ca am calcat si eu pe de laturi de 1 sau 2 ori si-mi pare rau si acuma si promit sa nu mai fac) fata de cei din afara care incerca sa tulbure apele fata de cei aflati in mod oficial in urmatoarele feluri de relatii oficiale:

    – ekteskap= casatorie intre 2 hetrosexuali (aici intra si Rahan, deoarece s-a casatorit, cred ca i-am pus si poza cu nevasta alaturi la mine pe blog ca sa fie cat mai clar fata de toti statutul lui legal oficial de acum);

    – partnerskap= casatorie intre 2 persoane homosexuale, cu drepturi depline si perfect echivalente cu ekteskapul in Norvegia din ianuarie 2009 (exista si inainte dar aveau drepturi mai putine);

    – samboerskap= concubinaj oficial intre 2 persoane heterosexuale sau homosexuale, forma foarte preferata/populara si des intalnita in Norvegia astazi, atat pentru persoanele heterosexuale cat si pentru cele homosexuale, cu anumite drepturi legate de partaj si mostenire (nu preferata insa si de mine deoarece eu sunt mai romantic din fire si imi place sa ma uit la poze de nunta, ba chiar imi place sa si fantazez uneori despre domnisoare de companie si rochiile lor, neaparat designer-brand, si imi place la nebunie Vera Wang si o iert ca nu designeaza decat pentru fete, se pare, n-am mai verificat insa de curand daca nu si-a extins si ea aria, ca eu ii sugerez personal ca ar cam fi cazul sa ia asta in consideratie deoarece chiar cred ca este talentata si ,in plus, o sa-i dea bine de tot si la business).

    Deci eu nu sunt un spargator de relatii oficiale, inclusiv dar nu limitat la cea a lui Rahan cu sotia lui, si ii incurajez poe toti sa nu fie, ca nu e in general bine pentru nimeni.

    Un link catre un album cu poze de nunta (heterosexuale) foarte foarte frumoase realizate de catre un fotograf profesionist american din Colorado care a intalnit-o pe viitoarea lui sotie norvegiana in timpul unei calatorii in Noua Zeelanda si care locuieste acum impreuna cu ea in orasul Molde, Norvegia.

    http://www.dreamtimeimages.com/

    (dati click dupa ce intrati pe portofoliu, sunt foarte multe poze misto de tot pe site, dati click peste tot, sunt si poze de logodana)

    P.S. eu nu sunt propagandist din fire, insa astazi sunt de garda si mie imi place sa fiu preachy si pedantic (mai ales fata de urgentistii aia care-mi trimi mie bolnavi veniti de peste tot din judet) cand sunt de garda la serviciu, este un defect profesional.

  9. Hai ca m-ati inspirat si m-ati incurajat si i-am scris lui Vera Wang pe blogul ei intrebarea despre de ce nu se apuca sa creeze si costume de casatorie pentru barbati, i-am dat si niste preferinte de-ale mele ca sugestii, i-am scris bineinteles ca nu trebuie sa se simta obligata sa creeze ceva doar pentru mine special dar i-am spus despre visele mele (pe scurt, doar vreo 3-4 fraze simple ca n-am vrut s-o enervez si pe ea ca si pe voi pe aici). Vad ca si la ea e moderat blogul, sa vedem cand o sa-mi apara comentariul si ce o sa-mi raspunda. Am sa va tin la cutent ! Ce idee buna a avut Vlad cu threadul asta !

    Daca tot vorbim despre caractere favorite din comics, vreau sa anunt ca mie nu mi-a placut niciodata Superman. Mult mai mult imi place Spiderman (atat cel desenat din reviste cat si, selvfølgelig, cel jucat de Tobey Maguire http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVL38n7-xo8OxhOn6E7i9Ct7MtqCeY5BO1d-jPrq1bVOTC2TjI ) (Imi place si Kirsten Dunst, ca actrita foarte mult, si cred ca in Spiderman chiar a fost potrivita alaturi de Tobey Maguire, mai tineti minte sarutul upside down ? http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRI8GfwITuRXQbvlHWlh4E1Y0V6iXEAbeEQDeCiPd1cOa64NQ77 )

    Ce alte caractere imi plac mie din comics ? Nu prea multe. Mai tineti minte pe Roudoudou creat tot de Arnal (ca Pif) ? Uite-ma aici pe mine in rol de Roudoudou alunacand pe gheata in Norvegia cand mi-am fisurat coasta http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS30YTs1Wd5NhiojjoyN5Th1ft3jSopJy4_yKwSF2XFl6RKRyjdXw

    Pe urma mai e fantoma Albert, dar nu stiu exact cine l-a creat. De asterix si Obelix sigur ca-mi place. De Tintin nu prea mi-a placut ca e roscat la par si mie nu-mi prea plac persoanele cu parul rosu si cu pistrui, nu stiu de ce, mi-e frica de ele.

    Si nu vi se pare ca Milhouse, prietenul lui Bart Simpson, a fost inspirat de Petit Nicolas ? uite-i aici:

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKs_E4UGz7frY_lHRb7YBlXVTrg1nvYe1R3KPRT50iRp_dzIzypw

    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDU2R6F_7FufK5C_yC7mysoMAQ1VvDL-p03IYXTLCgt_Mu_UJq

    Hai, ziceti si voi care va plac, ca eu pe cat ma gandesc, pe atat ajung la concluzia ca-mi place de toi, cu foarte putine exceptii (Hulk, Superman, Tintin, cam atat.)

  10. Da frate, ne-ai zis de câteva ori! Am priceput! Şi dacă pe cineva de aici interesează chestia asta, înseamnă că trebuie să-mi revizuiesc în mod serios politica editorială.

  11. # 14: nu se stie niciodata cine o sa-ti mai viziteze blogul zilele astea din cauza de asociere cu mine (ca eu ma refer foarte des la blogul tau pe blogul meu si am si link direct la tine in blogrollul meu), eu mai repet din cand in cand chetiile astea esentiale pentru aia mai noi, mai mici, just in case, etc., doar nu vrei sa ai in permanenta aceeasi audienta ani de-a randul ca e cam plictisitor

  12. Vlad, ti-ai cam pierdut simtul umorului.
    Cred ca ar fi mult mai eficient sa spui direct ce te deranjeaza si mai ales sa o spui aceluia care te deranjeaza. Simplu si direct. Ma faci sa ma gandesc la medicii din ro(sigur ca nu toti, sa fie clar) care nu transmit direct bolnavului vestea ca are cancer ci unui membru al familiei. Adica bolnavul e asa, un fel de iresponsabil care oricum s-ar putea sa nu suporte vestea, asa ca de ce sa irosim timp si energie? De ce sa ne incarcam “negativ” cu problemele lui?
    Si da, poate ca ar fi bine sa pui la intrare un fel de nota cu cei care sunt bineveniti si cei care nu sunt, ca sa stim clar.

    Dr. Craciun, te-am intrebat ceva la We pe blog, poate imi vei raspunde… Dar sa o faci acolo.

  13. # 16: LOL ! Si mie imi plac reclamele astea “can you hear me now ?” ! Hai ca azi m-ai facut sa rad de cel putin 2 ori, acolo sub Cartarescu si acum aici (de tigani chiar ca m-am plictisit) !

    # 17: cu mare placere am sa vizitez azi blogul lui WE, n-am mai fost de vreao cateva zile pe acolo, fiind si de garda si preocupat despre Vicontele de Bragelona despre care am inceput, vad, sa scriu un adevarat roman ! Mai tare decat cel al lui Alexandre Dumas chiar ! (Hai, ca recunosc ca ma laud, dar chiar ca radeam de numai puteam in timp ce il scriam, chiar ca mi-a prins bine !)

    Pe WE il am si linkat la mine pe blog in blogroll, sub numele de Nomazii. Daca gasesc unde mi-ai pus intrebarea am sa incerc sa raspund la ea, bineinteles. Poti sa ma intrebi ce vrei si la mine pe blog (nu trebuie sa te simti obligata sa il vizitezi, bineinteles)

  14. # 17: @Cora- tocmai am terminat de scris un post foarte lung drept raspuns la intreebarea ta si sper totusi ca a fost destul de comprehensiv si on topic (in afara de primul paragraf in care nu am putut sa ma abtin si am divagat, dar nu-mi pare rau , pentru ca am fost sincer si acolo). Dar pentru ca site-ul lui WE este moderat, nu mi-a aparut inca postul . Sper ca n-o sa mi-l respinga pentru ca e prea lung.

  15. Cora, ca sa ma incaltz nitzel cu pantofii lui Vlad:
    hait! da’ ce-a facut, nene?

    Daca nu tipa el la drcraciun pentru nenumaratele lincuri la weravang (pe care le-a posta la vreo cinspe topice, iar la postul asta de doo ori unu sub altu) creca il lasau nervii pa altul. Pa mine, de ex. Numa’ ca io nu cetesc comenturile doctorului ursulache decat pa foarte sarite.

    Si chiar sunt convinsa ca pa nimenea dintre mahalagii nu intereseaza cine e wera vang, si ce vrea ea de la veatza, si ce vrea drcraciun de la noi si de la veatza. Doar rekunosk spashit ca e o clona foarte buna!

  16. # 20: (pe bune de tot, nu fac misto de loc, dar nu m-am putut abtine): Doamne Dumnezeule sfinte din ceruri cum sa nu iti placa de Vera Wang ? Asa ceva chiar ca nu am mai auzit de la o fata absolut nici o data, nici macar de la o lesbiana, la absolut toate fetele le place de Vera Wang, este imposibil sa nu iti placa macar una din cereatiile ei de rochii de mireasa, este absolut imposibil, iti zic. Oi fi si tu o exceptie, nu zic ca este imposibil, si stiu ca gusturile nu se discuta, dar macar te-ai uitat vreodata la vreo serie de creatii de-ale ei ? Sau zici asa din prejudecata ca nu esti in general interesata sa te uiti la rochii de mirese (chiar daca esti maritata, nu conteaza, tot trebuie sa-ti placa macar un designer de rochii de mirese, este imposibil sa nu-ti plac macar de unul). Poate ca ai vrut sa zici ca preferi pe alt designer decat Vera Wang, asta ar fi total OK, desi mai rar intalnit, dar dupa cate am inteles eu mi s-a parut ca nu ai chiar nici un interes sau vreo preferinta anume in acest domeniu, lucru care mie mi se pare nu exotic, dar chiar extraterestru intr-un fel, deoarece, repet, pana si cele mai butch lesbiene pe care le-am cunoscut eu in viata mea (nu prea multe,recunosc, dar totusi), pana si ele se topesc toate cand e vorba de Vera Wang. Iar dintre barbatii care au fost cat de cat prieteni cu mine la cam 65 % le placea de Vera Wang pe locul 1 (deci tot majoritatea), restul erau impartiti intre adevarat indiferenti (minoritate de cam 12- poate cu indulgenta 15 %) si restul de 20 % preferau alt designer de rochii de mirese.

  17. Buey drClona

    Am auzit si io da wera vang, dovada ca sunt abonata la pagina ei, pe fb :)) Da’ nu in mahala, nene!
    Da placut imi place(a) Alexander McQueen, na!

    Devine din ce in ce mai cripi! Da unde stii ca nu ma’ntereseaza tzoalele? Ca chiar asea ie! Ai citit in bobii blogului?

  18. # 22: tin sa teasigur ca nu am mai fost in vizita la blogul tau de cand mi-ai interzis si nu am degand sa imiinaclc promisiunea, deoarece eu nu iomi incalc promisiunile nici inreal life.

    Mai sus chiar ca am fost uimit, de aia nu am rezistat si am comentat. Dar daca preferi, am sa te “ignor” si aici pe blogul lui Vlad, intr-adevar eu nu sunt interesat chiar de loc sa iti provoc nici un distress. Chiar de loc. Nu am deloc intentii malevolente fata de blogul tau sau fata de tine ca bloger, imi exprimam si eu doar o opinie, dar pot sa ma abtin si de la asta in continuare daca asta doresti, eu chiar ca am alte preocupari atat virtuale cat si reale in clipa asta (zilele/timpurile astea vreau sa zic).

  19. Madelin, asta am si spus. Ca Vlad trebuie sa ii spuna direct lui dr. craciun ce il deranjeaza. Pe blog aici sau pe email, in particular, dar sa ii spuna. Simplu.
    Ar economisi nervii si emotiile celor care sunt deranjati de atat de controlersatul dr. craciun. In rest, sa ne reauzim sanatosi, indiferent daca ne strang pantofii sau ne vin prea largi.

  20. dr craciun, vezi cata valva ai creat? nu vezi domne’ ca deranjezi oamenii? daca esti clona, esti al naibii de bun. Daca nu esti incearca si tu sa faci altceva, sa te focusezi pe altceva pana vine primavara… E grea perioada de inceput a emigrarii, mai ales cand esti singur, da’ nu tine o vesnicie, sa stii. O sa treaca!
    Si nu trebuie sa-mi raspunzi la mesajul asta, nu astept raspuns… :))

  21. # 25: tot am sa rspund deoarece chiar m-am chinuit ca sa raspund cat mai complet si mai serios la intrebarile tale adresate mie pe blogul lui WE. Nu am ce sa-ti fac daca tie ti se pare ca poate creez valva in jur(poate ca valva/confuzia este doar in capul tau, eu nu ma simt de loc neobisnuit sau controversabil/controversial.)

    Si re. alte preferinte de ale mele ca sa vedeti chiar ce ma intereseaza pe mine zilele astea si de unde vin si unde ma indrept si ce intentii am atat in cariera cat si in viata personala, am scris, ca am fost intrebat direct si acolo, sub topicul despre tigani. Repet, eu sunt serios.

  22. Da, şi eu am regretat de îndată ce am scris comentariul ăla, şi cer scuze şi Corei şi Drcrăciunului. Şi lui Madelin îi mulţumesc sincer pt susţinere şi înţelegere. Am renunţat de mult la pretenţia că în Mahala e libertate totală, dar chiar aşa, să mă răstesc la cititori, nu am ajuns.

    Nu pot să mă abţin: Vera WANG??? WANG??? 😀 😀 😀 😀

  23. ce-aveti mai cu ursuletul? e si el vesel sau trist, se bucura ca scrie si ca il citeste cineva (din cand in cand & 3 in 4), chiar nu se vede?

    vlad de fapt a avut draci de la mine (da, bre, wang, e nume chinezesc, what’s your problem? – face carpe in ny, nu toti da pa lumea asta are nume frantujesti).

    @cora, deci tu porti pantofi?:) ce culoare?:))

  24. Vlad, nu trebuie sa-ti ceri scuze, de fapt eu ar fi trebuit sa-l las pe pif in pace. Si pe rahan.

    We, se intampla sa port uneori. Ce culoare? Depinde intotdeauna de ce desuuri port… 🙂

    dr Craciun, am citit, am raspuns.

  25. Pai Cora, nu drcraciunului se adresase?

    Io nu intelesesem intrebarea ta cu nota de la intrare. Probabil ca te-a iritat chestia cu politica editoriala. Daca asta e, o sa repet ce am mai zis o data: Mahalaua are un spirit al ei. Dak asta ma face pe mine elitista or nostalgica, asum.

    Modul in care se comporta drcraciun aici, in Mahala, este exact acea lipsa de civilizatie pe care o tot vait eu.
    Asa ca drcraciu, oi fi dumneata in Norge da’ tot roman sadea si majoritar ai ramas.

    In rest da, sa ne fie de bine cu pantofii asortati.
    Nici o suparare :))

  26. A propos de pantofi, pe bune, eu pot sa recomand sa studiati un pic marca Ecco (din Danemarca); pe mine ma intriga din ce in ce mai mult in ultima vreme calitatea lor, sunt in general sport -casual, ca asa e moda reala atat la serviciu (unde sunt absolut toti in blugi sau cel mult rayati) cat si pe strada (nu am mai vazut un barbat in costum de exemplu de cand sunt aici si chiar mi-e dor cate o data de asta), in general in Scandinavia, desi e clar si evident ca fetele de aici de pe strada (cele obisnuite, nu profesionistele) chiar ca au gusturi cam fistichii despre cum se imbraca, de ex. poarta short peste tights grosi si cizme pana peste genunchi in toiul iernii, etc. Uite link la Ecco:

    http://www.ecco.com/no/no/index.jsp;jsessionid=1802D814FB81EE3C0E79B5B4653303D4.a02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.