Tristețea unui motan

Alifie nu este cel mai fericit motan din lume, acum că Achi a venit în casă. Își face veacul sus pe dulap, nu îl vezi toată ziua, și dacă încerci să-l iei de acolo se agață cu ghearele de perete, se opune cu toată ființa lui.
Din când în când mai trebuie să și mănânce, și atunci coboară cât mai pe șest și se duce la bucătărie, sperând să nu-l observe nimeni, mai ales Achi. Ghinion, Achi e tot timpul în bucătărie. De îndată ce-l întâlnește, Alifie își asumă poziția de infinită demnitate și dezgust. Achi însă nu e sensibilă la asemenea semnale, și încearcă să se cocoațe cu totul pe Alifie. Care de abia scapă nestrivit și se urcă pe un scaun. De acolo, nici măcar nu se uită la Achi. Aceasta din urmă încearcă mai întâi să-l apuce de coadă, care se mișcă neîncetat, de nervi și draci. Până la urmă, își ia o labă de motan peste bot, și atunci se dă doi pași înapoi, se răstoarnă cu picioarele în sus (în semn de non-agresiune), și, în sfârșit, latră subțirel, cu glasul ei de cățel de 2 luni: haide bă, nu fi nasol, joacă-te cu mine. Însă, comparativ cu Alifie, Sfinxul e sufletul petrecerii.
Când drumul e liber, se cocoață la loc pe dulap. Acum e frig, și nu mai poate să stea toată ziua peste locul din grădină unde e îngropată de 1 lună Cara.

Temă pt acasă: citiți Puiul de Brătescu Voinești.

About The Author

13 thoughts on “Tristețea unui motan

  1. NUUUUU citesc deloc! Eram asa de mica la gradi atunci cand ne-a citit doamna povestea asta, dar imi amintesc ce trista m-a facut! Stateam in semicerc si plangeam sfasiata. Cred de fapt ca toti boceam. Nu-nteleg de ce exista povesti de-astea pentru copii atat de mici. Zau asa!

  2. Şi mie “Puiul” mi s-a părut odios, eram revoltat că s-a putut scrie aşa ceva şi, mai ales, că maică-mii îi plăcea atât de mult şi mă punea să-l tot recitesc (şi mă şi punea să iau aminte – “Sandi, să asculţi pe mămica.”). M-a făcut să plâng – şi eu plâng greu, nene, nu ca Vlad. Tu-ţi gura mă-tii de autor obscur, mi-ai otrăvit copilăria!

    Achi e un delix. Cine (ce) a fost draga Cara? Un bărbat, o femeie, un motan şi o căţea într-o garsonieră? Trebuie că vă iubiţi mult unii pe alţii!

    (Lăbuţele roz ale lui Achi fac să-mi lase gura apă. Îi place să fie gâdilată pe burtică?)

  3. “Sandi, să asculţi pe mămica.”

    Asa scrie?

    Mereu am citit “Sanchi, să asculţi pe mămica…”.

    Antispamu’ e ‘cirip’… =))

  4. Sanchi 😀

    Cara a fost jumate malamut, jumate akita inu. Un câine imens, și neverosimil de blând. Îi plăcea să se joace cu pisicile și veverițele, dar doar Alifie 2 i-a înțeles nevoia de a dărui afecțiune.

    Alifie 1 era un motan urâcios, dar mie îmi plăcea de el. În fine.

    Normal că lui Achi îi place să fie mângâiată pe burtică. Se dă cu roțile în sus și începe să mârâie și să încerce să te muște.

  5. Dragos B a zis:

    “Sandi, să asculţi pe mămica.”

    Mereu am citit “Sanchi, să asculţi pe mămica…”.

    Pazea, v-am zis vrodata ca dislexia mea e contagioasa?

  6. Vlad, ce rasa e catelusa? Pe cand poze cu cei doi?

    La noi e invers, pisica Cedri(7, 8 luni) se cocoata pe catelusa Mishcka(8 ani) in speranta de a primi macar putina atentie. Ba uneori ii trage o laba peste fund, din mers, de ciuda. Sau se aseaza aproape de ea si-i flutura coada de pisica pe la bot. E ignorata complet, dar persevereaza…

  7. De-abia acum am aflat identitatea lui A. in sfarsit! Deci el e Alifie ( Ii lasa gura apa la cateluse minore, dar, de, s-au mai vazut motani cu astfel de apucaturi.)

  8. A. a zis:

    M-a făcut să plâng – şi eu plâng greu, nene, nu ca Vlad. Tu-ţi gura mă-tii de autor obscur, mi-ai otrăvit copilăria!

    […] “Ceea ce a făcut Taraf TV este o mârlănie. Au difuzat videoclipul în timpul zilei, la o oră la care copiii nu dorm. Am fost efectiv asaltaţi cu plângeri din partea părinţilor, care se plângeau de impactul negativ al videoclipului cu Fuego asupra psihicului micuţilor. Mulţi copii au început să-şi strige părinţii «măicuţă» sau «tăicuţă», semn că impactul negativ a fost maxim”, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA. […]”
    http://www.timesnewroman.ro/monden/5705-timesnewromanromonden5704-postul-taraf-tv-amendat-de-cna-pentru-ca-a-difuzat-un-videoclip-cu-fuego-in-timpul-zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.