Marele cenușiu

La prima vedere, asta nu sunt zile bune de stat în București. Bălți uriașe peste tot, banchize murdare, gheață care îți cade în cap din ceruri, trafic infernal, șoferi plini de draci, etc.
La a doua vedere, Bucureștii tocmai trec printr-o perioadă de grație. Asta dacă vederea e una ornitologică.
I-am văzut prima dată anul trecut, dar numai o singură zic, și erau foarte departe: specia lor e caracterizată de o mare timiditate. Anul ăsta, masculul era suficient de aproape ca să intre în raza teleobiectivului meu de 300 de mm. Femela, din păcate nu, am distins-o doar ca o umbră albă, în depărtate, desfăcându-și aripile. Masculul însă stătea la nici 200 de metri de mine și de șoseaua aglomerată, nemișcat, ore în șir, de pază. E atât de mare și frumos, încât pentru o clipă mi s-a tăiat răsuflarea și am crezut că e un Mare Albastru. Dar un Mare Albastru nu are ce căuta în Bucureștii ăștia nenorociți, locul lui e în Paradis. Mă gândesc că or avea și pui. Sper doar să nu le facă nimeni vreun rău.

Teleobiectivul meu Sigma e ieftin și prost, fără stabilizare digitală, și la fel și fotograful (eu), așa că imaginile sunt tremurate și grăunțoase. Nu știu dacă vor putea transmite măcar o sutime din emoția pe care am simțit-o eu. Așa că mai bine vă duceți chiar voi pe Podul Băneasca, să-i vedeți. Grăbiți-vă, la primăvară vor pleca sigur. Dacă nu puteți, atunci, Doamnelor, Domnișoarelor și Domnilor, dați-mi voie să vi-l prezint pe Stârcul Cenușiu din Parcul Herăstrău!


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Să mai menționez paradoxul bucureștean: pe podul Băneasa și pe sub el treceau zeci de persoane, niciuna însă nu ridica privirea să vadă minunăția.
Și mai adaug, de atmosferă, câteva lișițe, rațe și pescăruși, din același loc.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

About The Author

21 thoughts on “Marele cenușiu

  1. Multumesc Vlad de sugestie; voi incerca sa ajung cat pot de repede in zona poate îi prind si eu!

  2. Haaa, la Violeta’s am fost cu Vlad, Zaza si Pinocchio. Si ne-a placutara. Si ambientul si compania.
    Si de Alexandru imi place mult (si el a cantat la metrou, la Victoriei, cu Stradivariusul).

  3. De cântat a cântat, dar ce valoare mai are un experiment imitat? E ca și cum aș face din nou Milgram la București, ba chiar mai aiurea, că de la Milgram au trecut 50 de ani, lumea l-a mai uitat.

  4. Zaremba a zis

    “în gelatina dimineții
    mugurii înfloresc păsări”.

    starcul asta precis e din mugure de baobab de pe planeta/asteroid B-612

    Si apropo de security word, acum e ‘muu’, tot Zaremba a zis

    “aninat de botul vacilor
    iazul se leagănă ca o plasă”.

    🙂

  5. Ceea ce a vrut Vlad să reţineţi din ce a scris este că are un obiectiv Sigma de 300mmm. (Subliminal!) Din nou, duşmanii mor de ciudă…

    Imaginile sunt grăunţoase pentru că ai fotografiat păsări. Dacă ai fi fotografiat câini ar fi fost osoase.

  6. Sunt destul de curios: nu se mai pot edita (şi corecta) comentariile din cauză că am adus la zi Firefox? Tapire? Când fac aleg “Click to Edit” mi se deschide o fereastră goală, inutilizabilă. Fereastra interzisă.

  7. A., orice inițiat știe că un obiectiv Sigma de 300 mm nestabilizat nu e deloc un motiv de laudă. E ca și cum ai vrea neapărat să-ți iei o mașină sport ca să fii primit la country club, și n-au bani decât de Hyundai.

  8. Citisem in text “Săracul” Cenușiu din Parcul Herăstrău si ma-ntrebam de ce/cu ce o fi mai sărac decat unii dintre noi…

    Poate e ciudat, dar mie mi-e dor de: “bălți uriașe peste tot, banchize murdare, gheață care îți cade în cap din ceruri, trafic infernal, șoferi plini de draci, etc”…

  9. Nu e ciudat, am pățit și eu, dar e doar o iluzie a perfidei nostalgii, nimic real în treaba asta.

    Mai bine Săracul Cenușiu, decât Sfârcul Cenușiu, cum a pățit cineva pe FB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.