Cu bicicleta în București

Am deja peste 2 ani de mers cu bicicleta în București, și cred că sunt în stare să trag o concluzie ce poate le va fi utilă amatorilor de bicicletă, adică celor care se dau cu bicicleta fiindcă le place. Iat-o:

În București, nu există locuri interesante sau agreabile în care să te plimbi cu bicicleta, și riști să te muște niște câini.

Spor la pedalat!

About The Author

17 thoughts on “Cu bicicleta în București

  1. Și eu la fel, doar că am nevoie în fiecare zi. Și îmi place. Doar că îmi imaginez că nu sunt în București, ci mult mai departe.

  2. bicicleta mea e in beci, ii schimb franele. i-am schimbat anvelopa pana acum. da’ n-am suport d’ala de biciclete si e cam naspa. si-mi mai trebe cleste d’ala de cablu de frana, 4th hand nu-stiu-cum ii zic americanii

    si daca o repar incep iar sa ma duc la sala zilnic

  3. De ce zici una ca asta man?
    La mine asta e al treilea an pe bicla in Bucuresti si vreau sa zic ca ma simt din ce in ce mai bine.
    Pe strada, nu pe pista si nici pe trotuar.
    Capu’ sus!

  4. Văd că Vlad devine negativist și destructiv de-a dreptul. Haideți să-i spunem toți în cor:

    Deeeee ceee ziiiici
    u-na-ca-aaaaaasta
    maaaaan?
    Caaaaa-pu-su-us!

    😀

  5. 😀

    Păi o zic fiindcă e adevărată. Și eu merg zilnic, pe stradă, nu pe trotuar. Mă simt bine pe bicicletă, aproape fericit, dar asta nu înseamnă că Bucureștii în sine sunt agreabili sau buni pt ciclism. Ar putea fi, e un oraș plat, toată populația, de la pitici la bunici ar putea pedala pe aici. Dar nu e. Deschid G-maps să mai caut un alt drum pe care să mă întorc acasă, și niciodată nu știu dinainte ce camioane, canale și haite de câini va trebui să încerc să evit. Și, după cum am spus și în altă parte, și cred că basil va fi de acord cu mine, dacă nu ești o gagică cu picioare lungi, toată lumea te va disprețui, ca biciclist, în București: șoferi, pietoni, pitici, bunici, aurolaci, căței, pisici, etc.

  6. Dragos, articolul ăla (pe care l-am citit și la vremea respectivă) e expresia simplă a bunului simț. Adică în el sunt niște evidențe cât casa. Și cu toate astea, situația rămâne paradoxală.
    Am postat pe FB o poză cu mașini parcate pe trotuar plus pistă ciclabilă. Am întrebat dacă să trimit poza la Brigada Rutieră. Un comentator mi-a zis că mai bine să fim toleranți. În București, mașinile sunt iubite și respectate, oamenii sunt disprețuiți.

    Ar trebui să vedeți mașinile cu care se vine la sala de sport unde merg eu. E undeva în centru, pe străduță mică BMW X fără număr, cu niște mașini cât camioanele. La ore de vârf, pe strada aia nu se mai poate circula nici cu bicicleta. DE CE? Nu pricep în ruptul capului.

    La fel și faza cu construitul de drumuri. Ne închinăm la pasajul Basarab ca la o minune, când e o elementar că condusul prin București trebuie descurajat, nu încurajat prin făcutul de proiecte megalomane (eventual prin dărâmarea altor cartiere, stil Ceaușescu, cum s-a întâmplat cu Berzei).

  7. Pentru că a venit vremea frumoasă, duminica trecută am vrut să dau o fugă până la Mogoșoaia. Singur, pe bicicletă, pe ruta Băneasa – Gh.Ionescu-Sisești. După nici 10 km, am fost împresurat de o haită mare de câini, și a trebuit pur și simplu să fac cale întoarsă.
    Am mare nevoie de un remediu anti-câini, dacă cineva are vreo idee, îl rog să mi-o zică!

  8. Nu stiu daca exista vreun retetar universal, dar ce merge de obicei este sa te dai jos de pe bicicleta si sa le azvarli ceva de mancare (biscuiti). Asa fac cand ma duc la munte si intalnesc caini de stana.

  9. Spray iritant de la orice magazin de vanatoare si pescuit. L-am probat si pe mine si pe caini. 🙂

    Am vrut sa probez si un sparay insecticid din alea cu doza de volum ceva mai mic, mai usor de carat. Ma gandesc ca nu le-o fi convenind sa ia chimicale in nas si-n ochi.

    Am sa-ncerc si WD-40 dar nu stiu daca are jet cum trebuie. http://www.wd40.com/products/handy-can/

    Voteaza-l pe Prigoana, a promis ca ne scapa de maidanezi! 😀 Daca nu, macar o sa-ti dea un plici, sa dai dupa ei cu pliciul. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.