Călătorul englez

Chesterton și-a imaginat un roman despre aventurile unui englez care pornește cu corabia să exploreze noi și misterioase ținuturi, și eșuează, din greșeală, tot în Anglia. Nu-și dă seama de asta, și își explorează propria lume cu ochii unui străin uimit. Romanul nu a fost scris niciodată, însă ideea în sine e valoroasă. Am fost și eu călătorul englez într-o vreme, și rezultatul explorărilor mele se regăsește la începuturile acestui blog. În ultima vreme am devenit însă mult prea autohton, în ciuda faptului că între timp am devenit biciclist. Orașul meu, pe care în continuare îl iubesc, mi se pare oprimant, cu ziduri înalte păzite de haite de maidanezi mereu gata să-mi muște roțile. Hic sunt canes, scrie pe mai toată harta mea. Singura evadare e în minuscul, în infinitesimal, acolo unde nimeni nu te vede și te pierzi imediat.

About The Author

7 thoughts on “Călătorul englez

  1. Cred ca toata patologia psihiatrica ar oferi un interesant punct de vedere intr-un roman, cu conditia ca autorul sa fie constient ca intra intr-un rol prin naratorul lui.Si totusi, doar pacientul autentic are si punctul de vedere autentic. Doar trezindu-te cu adevarat in apartamentul tau si crezand ca esti intr-un tinut strain poti sti cum e asta. Altfel, te faci ca…Cred ca ar fi total neinteresant ca un joc de copii in care eu eram regina si tu erai arlechinul, dar si asta jucat cu lipsa de imaginatie a adultului.
    Concluzie: daca Chesterton innebunea puteam avea ceva interesant.Dar oare am fi gustat ratacirea fara detasarea autorului de narator? Cum rezolvam dilema?

  2. englezii calatori au obiceiul sa nu-si ia haine prea multe cu ei. iau, in schimb, bani ca sa-si cumpere haine pe drum.
    asta al lui chesterton cum o fi facut?

  3. Pe mine m-a invatat un italian din Spezia ca in calatorire pleci cu ce ai pe tine, cu periuta de dinti si cu cardul de credit.

  4. pai eu traiesc in italia de vreo 10 ani,da reclama cu mastercard nu e italiana…si amarastenii care nu au carte de credit? sa stea in puii mei legati de pamant(iobagi)fara drept de calatorie…aaa,scuze site-ul asta nu e pentru ei…noi suntem baietzi jmecheri din spezia,cinque terre,da-i in puii mei pe amaratzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.