Scrisoarea tapirului

Tapirul m-a rugat să vă zic despre o scrisoare deschisă, pe care sunteți bineveniți să o semnați, dacă doriți.
http://civitas.dogaru.net/
Eu aș vrea să comentez nițel, dacă nu se supără pe mine tapirul. Și dacă se supără, tot comentez, ce să fac 🙂

Zice acolo:
Condamnăm pe această cale politizarea și scăderea standardelor în educația superioară din România.
Cred că știe aproape toată populația României cu studii superioare (și la noi toată lumea a făcut una-două sau chiar trei facultăți) că standardele în educația superioară nu au scăzut acum, cu Ponta. Ci sunt scăzute de foarte multă vreme. Și că plagiatul, în exact același stil cu al lui Ponta, a fost și este practicat pe scară largă, începând cu studenții și terminând cu profesorii universitari. Comerțul cu lucrări de diplomă, de doctorat sau de alte feluri e încă în floare.
Sunt convins că cei de la Universitatea București, și de toate celelalte Universități, sunt pe deplin conștienți de lucrul ăsta. Normal ar fi, poate, să înceapă o verificare în masă a lucrărilor de doctorat, care să fie analizate precum cea a lui Ponta. Bănuim cu toții ce s-ar întâmpla. Dacă lucrurile s-ar desfășura corect, întreg sisteuml universitar s-ar zgudui din temelii. Probabil sute de cariere ar fi distruse. Și lucrurile ar lua-o foarte ușor în direcția vânătorii de vrăjitoare.

E ca un cancer invadant, a cărei operație ar fi catastrofică pentru tot organismul. Încă unul dintre cancerele cu care ne-am obișnuit să trăim. Și totuși, cum să procedezi altfel? Cum să continui să închizi ochii ca și când nimic n-ar fi în regulă, când cancerul a atins organe vitale, cum e instituția primului ministru?

Și, tapire, dacă toată acțiunea s-ar limita la Ponta, nu ar fi asta tot politizare?

About The Author

59 thoughts on “Scrisoarea tapirului

  1. Fuarte buruienos vorbiți… pentru niște uameni cu studii superioare…
    Să vă fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.