Scrisoarea tapirului

Tapirul m-a rugat să vă zic despre o scrisoare deschisă, pe care sunteți bineveniți să o semnați, dacă doriți.
http://civitas.dogaru.net/
Eu aș vrea să comentez nițel, dacă nu se supără pe mine tapirul. Și dacă se supără, tot comentez, ce să fac 🙂

Zice acolo:
Condamnăm pe această cale politizarea și scăderea standardelor în educația superioară din România.
Cred că știe aproape toată populația României cu studii superioare (și la noi toată lumea a făcut una-două sau chiar trei facultăți) că standardele în educația superioară nu au scăzut acum, cu Ponta. Ci sunt scăzute de foarte multă vreme. Și că plagiatul, în exact același stil cu al lui Ponta, a fost și este practicat pe scară largă, începând cu studenții și terminând cu profesorii universitari. Comerțul cu lucrări de diplomă, de doctorat sau de alte feluri e încă în floare.
Sunt convins că cei de la Universitatea București, și de toate celelalte Universități, sunt pe deplin conștienți de lucrul ăsta. Normal ar fi, poate, să înceapă o verificare în masă a lucrărilor de doctorat, care să fie analizate precum cea a lui Ponta. Bănuim cu toții ce s-ar întâmpla. Dacă lucrurile s-ar desfășura corect, întreg sisteuml universitar s-ar zgudui din temelii. Probabil sute de cariere ar fi distruse. Și lucrurile ar lua-o foarte ușor în direcția vânătorii de vrăjitoare.

E ca un cancer invadant, a cărei operație ar fi catastrofică pentru tot organismul. Încă unul dintre cancerele cu care ne-am obișnuit să trăim. Și totuși, cum să procedezi altfel? Cum să continui să închizi ochii ca și când nimic n-ar fi în regulă, când cancerul a atins organe vitale, cum e instituția primului ministru?

Și, tapire, dacă toată acțiunea s-ar limita la Ponta, nu ar fi asta tot politizare?

About The Author

59 thoughts on “Scrisoarea tapirului

  1. păi, vladule, de ce să mă supăr? pot să combat, dar o fac fără supărare

    întâi și’ntâi mulțumesc pentru redistribuire 🙂

    după cum ai constatat (nu?), scrisoarea este una de susținere a deciziei comisiei de etică, nu una jos ponta per se. se limitează la o decizie, nu la ponta (chiar dacă decizia este despre ponta). probabil că și formularea suferă. este o scrisoare de suport, de solidaritate pentru curajul universității din bucurești care, in ciuda presiunilor imense, a reușit să rămână onestă, într-un caz care este, într-adevăr, intens politizat (motiv pentru care și scrisoarea poate fi percepută ca politizată).

    la fel și fragmentul despre deplângerea politizării – poate suferă exprimarea (o voi corecta); nu susțin în niciun fel că politizarea si scăderea standardelor e cauzată de ponta – doar că acest caz este un semn patognomonic (pe de o parte), și de atingere a unui nivel ce nu fusese atins încă, în care un prim ministru este dovedit hoț intelectual, și asta declanșează reacții de apărare de tip sovietic (pe de altă parte).

    dacă urmărești discuția de am avut-o pe dilema veche, la articolul Stilistica plagiatului, acolo am criticat eu însumi politizarea din scrisorea deschisă a intelectualilor români; dar scrisoarea aceea are altă formulare. repet, în scrisoarea “mea” eu vreau să arăt suportul (cineva mi-a spus că e mai corect “susținerea”) față de decizia comisiei de etică. suport – poate ar fi trebuit să menționez – pentru două lucruri: partea pur tehnică (da, ăla e un plagiat si suntem de acord) și partea morală (suntem solidari cu – și admirăm – curajul)

    eu pregătesc în paralel o altă scrisoare deschisă care să adreseze în mod mai larg situațiunea educației și a substandardelor (a căror semne sunt și istoriile de plagiat ale lui mang, kovesi, ponta), dar asta necesita mai mult timp și documentare.

    să răspund altor cititori:
    @diligentreader: nu prea înțeleg substanța criticii dumitale – ce e greșit în expresia aceea? gramatica, ortografia, semantica? – “cum poate să semneze cineva?” – întreabă-l pe lektor cum de a putut semna.

    @Dragoș Bora: ura ta personală și egoistă face ca orice discuție cu tine să fie un dialog al surzilor. tu, văd, nu vii cu o argumentație, ci doar cu un slogan (“e varză”) și niște citate. văd că pentru tine nu contează adevărul din cadrul acelui document “varză” (l-ai citit vreodată? ai citit comparația, side by side a textelor din teză și din articolele plagiate? dacă da, ÎNCĂ mai ai îndoieli asupra plagiatului?), pentru tine contează argumentul (atât de dâmbovițean!) ca ics e nașul lui igrec (dar părtinitor, dincolo la consiliul național de etică nu mai contează că gheorghilaș ăla, avocatul, e avocat al apărării în cazul iubitului tău năstase cel persecutat sovietic – ai spus-o chiar tu). uite te întreb direct: a fost ăła un plagiat sau nu?

  2. Hmm. Alt punct de vedere, destul de apropiat de al lui Vlad: Mie mi se pare că avalanșa descoperirilor de plagiate — care, să fim serioși, n-a luat-o la vale numai în România — a fost declanșată de tehnică. Există sisteme, și comerciale, și free, care nu numai că detectează sursele fără cine știe ce efort, ci și prezintă rezultatul într-un mod cît se poate de atractiv. Uitați-vă aici:

    http://de.guttenplag.wikia.com/wiki/GuttenPlag_Wiki

    Poate că n-o să înțelegeți mare lucru, că e în germană, dar vă explic eu esențialul. E vorba de teza de doctorat a lui Karl-Theodor zu Guttenberg, fost ministru german al apărării; scandalul a fost prin februarie 2011, dacă îmi amintesc bine. În partea de sus a paginii vedeți un bar code, cu dungi albe, negre, roșii și albastre. Dungile negre și roșii reprezintă pagini pe care au fost găsite plagiate (roșu: pagini cu plagiate multiple), dungile albe, haha, reprezintă paginile originale. Una peste alta: 94% din pagini și respectiv 64% din rînduri conțin cel puțin un plagiat. (Nu mai țin minte, cît era la Ponta?)

    Și acum întrebarea mea: Tehnica necesară, o combinație de wiki cu căutări pe internet, există și e la îndemîna oricui. Nu trebuie decît băgat materialul, scos rezultatul și, bineînțeles, coordonată toată acțiunea. Tipic internet. De ce nu se face asta și în România?

  3. Pinocchio, o astfel de investigatie ar trebui facuta de o comisie legitima si unanim recunoscuta, pentru ca altfel s-ar intra intr-o spirala anarhica. Exact asta era rolul comisiei lui Andruh, desfiintata de lombrozianul ala de pop liviu, syndycalist della salygny.

    Apropo, sa nu uitam ca ponta a intrat in barou fara examen, pe baza diplomei de doctor.

  4. În Germania, plagiatul s-a făcut public printr-o asemenea tehnică, după care diversele încercări de apărare a plagiatorului și de mușamalizare a plagiatului nu au mai funcționat. Nu văd anarhia.

  5. Anarhia apare atunci cind ai trei comisii in loc de una. Lui gutenberg i s-a retras scurt diploma, si abia apoi a demisionat. Sper ca senatul UB sa faca acelasi lucru saptamina viitoare.

  6. Lektore, demisia lui Guttenberg n-a fost deloc scurtă. Dacă era după el și după madam Merkel, era și acum ministru, cu tot doctoratul retras.

  7. Dacă lucrurile s-ar desfășura corect, întreg sisteuml universitar s-ar zgudui din temelii. Probabil sute de cariere ar fi distruse. Și lucrurile ar lua-o foarte ușor în direcția vânătorii de vrăjitoare.

    Vânătoarea de vrăjitoare presupune persecuţia nevinovaţilor şi nu e compatibilă cu metafora cancerului care a invadat aproape tot organismul. Carierele construite pe fraudă trebuie să dispară. Din mulţimea de absolvenţi s-or găsi câţiva fără muşte pe căciulă care să acopere locurile lăsate libere.

  8. La afacerea asta abia asteptam sa vad reactiile a doi oameni din Romania. Vlad si Împricinatul. Care pana acum au fost foarte rezervati. Pe a lui Vlad am vazut-o. Domnul ramane domn.

    Cand ma gandesc ce scandal i s-a facut Blegoolui cand cu guest post-ul lui la Vlad…

    Tapire, tu de ce l-ai obligat pe Vlad sa posteze chestia asta? De ce n-ai pus-o la tine, alaturi de postarea aia de tot rahatul cu sanctionarea raului din viitor?

    Cu plagiatul e cam asa. A schelalait lupul cel batran de mare pen’ ca nu se astepta sa-l muste lupul cel tanar si toti caţeii care pana acum dormeau bine-mersi in praf cu puţa la soare au sarit si ei sa schelalaie fara sa stie prea bine de ce si pentru ce.

    Tapire, nu inteleg de ce ai sarit la gatul meu in primul comentariu. Ce faceai, combateai iar raul din viitor?

    Tu si Lektor, doi prosti cu ifose…

  9. Ce urat suna asta in Mahala, Dragos B.Mahalaua lui Vlad e o mahala poetica si pasnica.Si “certurile” sunt fara jigniri. Sau cu scuze imediate dupa jignirile scapate in febra dezbaterilor. Ai cam incalcat obiceiurile de pe aici.

  10. dragoș bora, ai o soluție simplă la dispoziție: ignoră-ne, pe ăștia proști cu ifose. dar nu te aștepta ca eu să ignor spusele-ți; comentariile tale nu sunt invited commentaries la clubul unde plătești membership, le oferi de bună voie și nesilit de nimeni într-o agora publică, recte răspund la ele cum și unde găsesc eu de cuviință (dacă te uiți cum mai multă atenție, comentariul meu primul răspund unui alt comentariu de-al tău, cu hyperlink – chestia aia albastră

  11. Uitîndu-mă peste raportul comisiei de etică, mi-a sărit în ochi numele îndrumătorului: Adrian Năstase. Să fie oare cel la care mă gîndesc eu, sau doar o coincidență de nume? În ambele cazuri, de el nu spune nimeni nimic?

    Cu mulți ani în urmă am stat de vorbă cu un profesor de la Drept din München. Mi-a povestit, cu un zîmbet în colțul buzelor, despre o practică binecunoscută în facultatea lor: Unii profesori îndrumă doctorate facile pentru politicieni, alții nu…

    (guitz)

  12. ești oleacă în urmă pinocchio 🙂
    da, este cel la care te gândești, și despre el s-a pomenit mult vis-a-vis de plagiat, în presa locala și mai puțin locală. nu în raportul comisiei de etică, care e unul apolitic

  13. deci, vlad si ceilalti, care e raspunsul la intrebarea ta?:

    . Și totuși, cum să procedezi altfel? Cum să continui să închizi ochii ca și când nimic n-ar fi în regulă, când cancerul a atins organe vitale, cum e instituția primului ministru?

  14. Tapire, sincer, nu știu. Eu nu fac parte din academica. Și, oricum, aerul din academica din Ro de azi mi se pare, chiar și de la distanță, irespirabil. Există autonomie universitară, nu? Cine sunt eu să le spun ce să facă?

  15. Cand s-au inchis spitale ce scrisori ai scris?
    Cand s-au redus salariile cadrelor medicale cu 25% ce scrisori ai scris?
    Cand s-au redus cu 25% ajutoarele si asa mici pentru pesoanele cu handicap ce scrisori ai scris?
    Cand au murit copiii aia la Maternitatea Giulesti pen’ca posturile de asistente erau blocate de Boc ce scrisori ai scris?

    Toate astea-n timp ce gasca lui Basescu fura pe rupte si o ardea la Monte Carlo…

  16. Ca sa duc putin mai departe metafora cu cancerul:

    Cred ca “ne-am obisnuit sa traim cu el” va duce la catastrofa, nu operatia. Da, e o operatie grea si lunga si da, implica tesut (aparent) sanatos taiat in marginile de siguranta.
    Dar nu vedeti ca nu avem examen anapath care sa discearna clar intre tesut sanatos si tumoral? 2 lab-uri zic cumva, altul zice pe dos.

    Acum tesutul sanatos e comprimat de cancer si la pragul ischemiei. Daca eliminam cancerul, tesutul sanatos va parea putin si amarat doar in comparatia cu hiperextinderea de azi. Dar el se va regenera.

  17. vlad, poti sa iei exemplu de la elvetieni care sunt, ei poporul, cei ce se simt indreptatiti sa spuna tuturor institutiilor ce sa faca. aceasta falsa modestie (spun “falsa” nu pentru ca nu ar fi o modestie autentica, ci pentru ca este o expresie uzata si abuzata, ascunzand – cred eu – alte motive ale neimplicarii) este paguboasa. fatalismul este si el o caracteristica de grup a noastra a romanilor, tare paguboasa si ea.

    aerul din academia este irespirabil, total de acord, dar este academia din tara ta, este aerul tau, in care iti vei creste copiii. bucurestiul pe care il iubesti, nu? si la care te-ai intors. pe acest fatalism si neimplicare mizeaza politicienii nostri care isi bat joc de o tara. dragos bora ma ia la rost ca de ce nu m-am implicat mai demult – el care nici acum nu se implica, in afara de epitete aruncate celor ce nu-i impartasesc ura si opiniile. nu m-am implicat mai demult, asta nu invalideaza justeteqa implicarii de acum, decat intr-o mentalitate strambata de ura. daca scriam scrisorile alea, dragos bora, le semnai? TU de ce nu le-ai scris, ha? usor sa injuri si sa arunci cu jigniri in stanga si in dreapta. TU, dragos bora, ce ai facut din 2004 incoace de cand mi l-ai pus in cap pe basescu, ha? nimic, asta ai facut, nimic, si nici acum nu faci nimic, asa ca nu-mi da mie lectii de implicare, vezi-ti de linkuit pe feisbuc.

    aceasta relativizare a valorilor, aceasta mentalitate bazata pe ura, subiectivism egoist, cuplate cu un fatalism comod (pana la urma), astea ma frustreaza mai mult decat injuraturile lui basescu sau cretinismul lui antonescu. neimplicare. am scris scrisoarea asta, de exemplu, am anuntat-o pe feisbuc, pe imed, aici, am trimis emailuri – nimeni nu se implica, nimanui nu ii pasa, toti taie firul in paispe. am trimis emailuri si unor redactii, sa vedem ce or sa faca. de pe contributors pana acum vladimir tismaneanu e singurul care a semnat, pentru ca am pus linkul intr-un comentariu la un post de-al sau. cel mia bine a explicat gicu, “de aici asa se vede”. pai pacat, de afara se vede altfel.

  18. Tapirule,imi vine sa zic: inca unul! Toti care au experienta asta intai urla de disperare si neputinta si revolta la adresa celorlalti, dupa care se resemneaza.Vezi scrisoarea deschisa a lui Sebastian Corn. Bine, la el experienta a fost mai dura. Indiferent ce se va intampla in Romania, si daca e vorba de o atrocitate, lumea nu va reactiona unita, vor reactiona doar cativa, putini, care se intampla sa fie ceva mai direct implicati sau mai loviti de ceea ce s-a intamplat. Si acum lucrurile nu sunt, totusi, clare. Nu in privinta lui Ponta, care a plagiat, ci in privinta pedepsirii plagiatului. Schimba scrisoarea si cere revizuirea tuturor lucrarilor si anularea tuturor doctoratelor luate fraudulos, si semnez imediat. Dar scrisoarea se refera doar la un caz, lasandu-i pe ceilalti sa-si vada de treaba linistiti.Si asta nu e justitie. Eu nu cred ca doctoratul lui Ponta trebuie anulat pana nu se da o hotarare clara de revizuire a doctoratelor in Romania si anularea tuturor luate pe nedrept. iar Ponta sa fie primul din lunga serie, pentru ca cercetarea a fost deja facuta. Asta as semna. Altfel, nu, ca mi se pare imoral.

  19. diligentreader, te-am trecut pe caiet cu promisiunea! – pentru ca, dupa cum spuneam mai sus, lucrez la alta scrisoare, mai generala, care sa ceara ce spui tu; aceea, insa, necesita un pic de timp si de documentare si necesita un mediu mai calm (dupa referendum, de exemplu), ca sa nu treaca neobservata.

    aici, totusi, cred ca intelegi un pic gresit. scrisoarea mea este de sustinere a unei decizii a comisiei de etica a universitatii – care este ea, decizia, singulara, intr-adevar, dar este oarecum istorica (a necesitat curaj, si nu au cedat in fata presiunilor). nu este “jos ponta”, nu este “doar ponta”. DAR, daca vrei ca comisia de etica (eu nu cred in cacofonii) sa aiba curaj in continuare sa faca ce spui tu ca trebuie sa faca, cred ca are nevoie de un pic de sustinere si incurajare – macar morala, sa stie ca nu sunt singuri.

    e dreptul tau, evident, sa nu semnezi – dar daca ai trimite-o mai departe cunoscutilor tai, as cere prea mult? – poate ca e dreptul lor sa stie ca exista

  20. M-au spamat si pe mine cu scrisoarea asta pe fb. Mi-a trimis-o printre altii si un fost ambasador numit de Basescu:)
    Cand l-am vazut si pe tismaneanu in primele randuri am fost si mai convins ca e un apel nepolitic.
    Ramane sa semnez dupa referendum, dar tot asa cu conditia sa dispara si Patapievici si Vass si Kovesi si Blaga si Oltean etc in primul moment + 80% din profesorii de la toate universitatile de stat.

  21. Io zic să votăm tapirul președinte… și DragoșB prim-ministru… în mahala. Că deja suntem acolo… ca adversitate.
    Aaa… și diligentreader ca șefă dă parlament, ceva gen. Aia care numără comentariile, alea.
    ……….
    Ia să-mi fac io un partid în mahala… io cu Vlad, noi cu ai noștri… alea… că prea ne-a comentat dujmanii…

  22. @ tapirul:
    Am încercat să destind hatmosfera’, că prea devenise înfierbântată, o glumiță acolo, nu lua în serios.
    O blegeală, cum ar veni vorba…

  23. Avand in vedere ca m-ai propus sefa de parlament, o sa ma trezesc ca o sa-mi ceri sa te fac urna, blegule, sa numeri tu intai.

  24. @ diligentreader:
    Păi… așa să fie!
    Le număr io, și îți raportez, că d-aia ești tu șefă, ca să concluzionezi!
    🙂

  25. eu ma gandeam sa-l propun pe Blegoo ministrul sanatatii ca sa faca rost de vaccin (antirabic)…

  26. @ Lebăda:
    Lebăduțo… să nu facem mișto că ne evacueză tapiru’ dîn mahala.
    Deja el e cu mâna pă telefon la hingheri.

    Io ca io… am fost dat afară dîn forumuri și saituri… “fără număr, fără număr…” da’ tu… meriți să mai comentezi ici-colea.
    🙂

  27. ” […] Intr-un articol recent , publicat in 28 iulie 2012 de cotidianul cu pretentii, „Frankfurter Allgemeine Zeitung” , citeaza ca sursa de baza o persoana asupra carui discernamant planeaza serioase dubii. Simona Fica , cunoscuta in mediul virtual sub zeci de identitati false , Autorul articolului , Von Karl-Peter Schwarz, a obtinut de la ea informatii pe care apoi le-a publicat sub garantia brandului “F.A.Z” sub titlul ” Er glaubt, dass er mit allem durchkommt “. […]”

    http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/rumaenien-er-glaubt-dass-er-mit-allem-durchkommt-11832870.html

    http://mariusmina.blogspot.ro/2012/07/securizarea-mafiocratiei-frankfurter.html

  28. ” […] Îndoielile mele au sporit aflînd, de exemplu, despre caraghioslîcul unor postări pe bloguri ori pe forumul unor articole apărute în presa străină și care aveau să fie cotate la București ca reprezentînd linia editorială a publicațiilor respective; în adevăr – erau doar găzduite niște opinii, între multe altele din această categorie. […]”

    LUNTRE ŞI PUNTE. Manipulaţi, manipulaţi, tot va rămîne ceva!
    “Observator Cultural”, Autor: Radu Călin CRISTEA

    http://www.observatorcultural.ro/LUNTRE-%C4%B9%C5%BEI-PUNTE.-Manipulati-manipulati-tot-va-ramine-ceva*articleID_27689-articles_details.html

  29. Epilogul isteric al unui furt intelectual meschin

    22 octombrie 2012 Florin Iaru

    În urmă cu vreo două luni, publicam în “Caţavencii” două articole (primul, al doilea) care se refereau la blogul judecătoarei constituţionale Iulia Motoc. Doamna furase cîteva articole, ale unor jurnalişti sau cercetători (Thomas Schlesser, despre Fra Angelico; Gheorghi Gotev, despre o întîlnire europeană la înalt nivel; Carrie Schimizzi, despre situaţia din Egipt), înlăturase numele autorilor şi le semnase cu propriul nume.
    Era în toiul furtunii plagiatelor şi descoperirea nu pica prea bine în context. Era cu neputinţă s-o asociem taman pe dna Motoc lui Ponta, Mang & Comp, nu? Din nefericire, mi s-a făcut milă. O milă românească, de aia păguboasă. Am lăsat-o în plata Domnului pe nefericita care, fără să-şi ceară scuze, şi-a periat blogul şi a adăugat referinţele. […] ”

    http://www.catavencii.ro/Epilogul-isteric-al-unui-furt-intelectual-meschin_0_5957.html

  30. “În țara membră NATO și UE numită România e în desfășurare cel mai crunt scandal de corupție implicând servicii de informații, parchete și celelalte. Mă întreb ce mai face presa aia occidentală independentă, îngrijorată nevoie mare prin 2012 cu instabilitatea politică și “criza constituțională” când cu referendumul și cu plagiatul lui Ponta. Frankfurter Allgemeine, Nature, Deutsche Welle, ăștia. Îmi lipsește îngrijorarea deontologică. Nu mai vorbesc de cancelariile prietenoase. Acolo, tăcerea e de mormânt egiptean.” Punem şi noi de o scrisoare deschisă?

  31. Poate ați uitat: Consiliul Suprem de Apărare a Țării(care țară, mânca-ți-aș? asta mai e țară?) este un ORGANISM politic. Este alcătuit din politicieni. Șefii serviciilor sunt numiți politic, au activat în politică. Președintele României, premierul, miniștrii, TOȚI sunt oameni politici. Când decizi ce-a decis CSAȚ pe vremea lui băsescu, formarea perechilor procuror-sereist, ”extinderea câmpului tactic” al SRI asupra judecătorilor/sentințelor, asta se numește control politic asupra justiției, și anularea independenței ei. Perfect neconstituțional și la fel de ilegal.
    Și nimeni nu protestează? GDS, Freedom House, toată gașca aia de ”organizații neguvernamentale de interes public”, furajate de la Buget? Societatea civilă tace? Ăia de la Bruxelles nu ciripesc nimic despre faptul că România NU mai îndeplinește criteriile politice de la Copenhaga, pentru a mai fi membru UE? “Nature” şi “FAZ” nimic, nimic? O scrisoare deschisă face cineva?

  32. păi fă tu scrisoare deschisă, te dor mâinile? TU ai făcut ceva concret în viața ta, în afară de a te văieta pe bloguri obscure?
    papugiilor.

  33. Tapire, ce vorbesti, baiatul asta e mult mai roumin in degetul lui cel mic de actor-inginer- masterand decit am fost noi vreodata roumini in tot corpul, hainele incluse.

    In sfirsit, iata ca in februarie 2017 rouminia isi recistiga dreptul milenar de neatirnare lasat mostenire de burebista. Caci ndragnea e egalul lui zcodreanu + hsima incepind de la nicuceao si intors in linie dreapta spre stepan cel mare si sfint, iar borad e ostasul lor preacurat, gata de jertfa suprema daca partidul i-o cere. Elementele deviante ca mine si ca tine merita sa fie purgatorite fara mila, sau in cel mai bun caz sa fie electrosocate in camasa roz dar de forta de catre onor domnul doctor ce ne tolereaza artistic si cu gratie francofona la dumnealui pe foaie.

    Cinste lui borad si poupourului pesede caci doar ei sint roumini adevarati! Nici o lacrima! Dreptate, fratie si cumetrie! Rusia!

    PE CAI, TOVARASI!

    https://www.youtube.com/watch?v=fPZTCrrPvYI

  34. CCR, ah, CCR… … …
    Băi, v-aş putea spune multe dar pe cât mi-e de drag Vlad pe atât mi-e scîrbă de voi.
    Sau pe cât mi-e de scârbă de voi mi-e drag Vlad.
    Aşa că mă abţin. Cu greu, dar mă abţin.
    Aşa că frecaţi-v-o-n continuare unul altuia.

  35. Chiar asa, camarade borad, în numele luptei pentru pace şi-a rusiei mari, arată-ne calea!

  36. Bălăciţi-vă singuri, papagalilor! Aţi reuşit să alungaţi cititorii lui Vlad, aţi stricat frumuseţe de blog cu căcaturile voastre politice abuzând de bunăvoinţa lui Vlad. Nu-i d emirare că n-a mai scris pe aici. Hai pa!

  37. Borad, tu vorbesti de poluare politica pe acest blog imaculat? Ia citeste-ti ultimele zece comentarii de mai sus si trage-ti singur o concluzie undeva prin zona fiintei tale.

    Dar hai sa lasam gargara, nu mai fi modest, nu te mai ascunde dupa deget, arata-ne cum e cu lupta pentru pace, cu trotzkysmul adevarat si revolutia perpetua. Dar nu baga citate impotente, baga de la tine din suflet. Poate te ajuta si gazda noastra.

    Fii barbat, fii comunist adevarat, ce dracu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.