Vanilas vanilatum

Dimineața beau lapte cu foarte mult nes, pe care mi-l încălzesc la microunde. Durează fix 3 minute. Uneori cuget la grozăvia cronometrului cuptorului, la felul în care cele 3 minute ticăie inexorabil spre răcirea Universului și pustiirea vieților. Parcă ieri scriam un textuleț despre focul prost stins din noi, când de fapt au trecut șase ani. E micul meu Qoheleth, așa cum și voi le scrieți în taină pe ale voastre, din când în când.
Lucru care nu are de altfel niciun rost și nicio consecință, de aici și faza cu vanitas vanitatum. Există o deșertăciune în a medita la deșertăciune. Vax albina crema puca.
În afară de asta, am avut mereu o admirație pentru cei ce lucrează la ecluzele lacului Herăstrău. Există o corelație între activitatea acestor ecluze și agitația suprafeței lacului, așa cum există o corelație între aceasta din urmă și starea mea de spirit atunci când mă strecor pe bececletă printre arborii de pe mal, dimineața spre serviciu.

About The Author

1 thought on “Vanilas vanilatum

  1. … omnia vanilas 🙂 minune datorata unui abil Albius care a reusit sa înlocuiasca o insecta cu un spin de salcâm. Cele trei minute nu sunt decât punctul în miscare pe axa timpului, prezentul prezentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.