Fashion de stânga

Foarte mulți tineridinziuadeastăzi se simt de stânga. Nimic în neregulă cu treaba asta, cred că e de datoria oricărui intelectual să aibă o dimensiune social(ist)ă în gândire.
Sigur, pentru mulți, a fi de stânga e o chestie de fashion, și nici asta nu mă supără. Fashion-ul e o declarație, îți folosești imaginea pentru a-ți afișa principiile.
Însă am impresia că în fashion-ul de stânga s-au strecurat niște confuzii. Să încercăm să le lămurim.
Nu ești de stânga dacă porți șeapcă Fidel Castro. Încearcă o bască muncitorească.
Nici barba neîngrijită nu e de stânga. Poate o mustață, dar dacă e ironică, iar nu ești de stânga, așa că mai bine te razi.
Tricourile cu de puta madre sunt mai stânga decât alea cu che guevara.
Clubul El Comandante nu e de stânga. Terasa cu manele, da. (Mesajul ultra-liberal al manelelor nu trebuie să vă inducă în eroare).
Radio Gorilla nu e de stânga, absolut deloc. E de dreapta snoabă. Aflați în schimb știrile din tramvaiele 8, 32 și 25.
Să fumezi marijuana nu e de stânga. Să nu fumezi deloc e, pentru că descurajezi colaborarea guvernamentală cu giganții tutunului.
Să stai degeaba toată ziua nu e de stânga, decât dacă ești muncitor la Atelierele Grivița și faci grevă, cu o rangă în mână.
Cam atât, dacă îmi mai vin idei le mai zic, dragi tovarăși.

About The Author

3 thoughts on “Fashion de stânga

  1. Fashion de stanga exista cu adevarat (in opinia mea) doar in Franta… Ei au facut mereu din socialism un fel de a fi, o moda, o intreaga cultura care i-a ajutat sa se diferentieze de restul europenilor !
    Romanii au o cultura a stangii fix la fel de dezvoltata ca aceea a democratiei (adica aproape egala cu zero).
    Personal, nu cred in socialism si cu atat mai putin nu cred ca ar putea sa mai functioneze intr-o tara abuzata atatia ani de comunism ! 🙁
    Ca o nota, tinerii tot timpul s-au simtit atrasi de stanga ! Pentru ca doctrina de stanga este putin “hippie” si pe principiul ca “omul este mai important decat banul”… Doar ca pe masura ce inaintezi in varsta incepi sa iti dai seama ca o societate nu poate sa functioneze doar pe mici afaceri de familie si ca cercetarea sau dezvoltarea necesita investii mari de capital pe care prea putini socialisti si le vor permite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.