Maraton?

Am fost și anul ăsta la Bikefest. Fusesem și anul trecut. Nu m-am dus la chioșcul cu cartea cu povești de biciclete, unde sunt și eu autor, din timiditate. Așa că atracția maximă pentru mine a fost talciocul, mai precis unul dintre vânzători, care constituia circa 30% din ei. El avea o valiză imensă plină cu piese vechi de bicicletă. N-aveam ce face cu niciuna, dar, dacă n-aș fi avut copii de hrănit, le-aș fi luat pe toate.
Și am plecat foarte repede. Pentru că îmi plesenea capul de durere. Și timpanele. De ce? ați putea să mă întrebați. Păi fiindcă în mijlocul parcului Izvor, ca eveniment al Bikefestului, erau niște oameni. Pe „biciclete” din alea fără roți, ca la sală. Care pedalau, stând pe loc, într-o muzică (care era muzica în aceeași măsură în care alea erau biciclete) incredibil de tare, în timp ce niște domnișoare răcneau la ei motivațional, în engleză.
Băi nene, eu nu am nimic cu fitnessul, nici cu spinningul. Merg la sală de 3 ori pe săptămână. Dar ce se întâmpla acolo nu are absolut nicio legătură ciclismul. De ce să faci așa ceva la Bikefest? Nu numai că “Cel mai mare maraton de schwinn cycling” (whatever that is) nu e în niciun fel cycling, ci e chiar contrar spiritului oricărui bececlist.
Mai întâi, fiindcă stai pe loc.
Mai apoi, pentru că zgomotul gonea din parc pensionari, copii, câini și pisici deopotrivă. Bececliștii nu fac zgomot, nici nu gonesc oamenii.
Singurul punct comun ar fi faptul că rage cineva la tine. Doar că la bececliști rag de obicei șoferii nervoși. Aici „schwinn cycling”-ul câștigă, presupun că e mai agreabil să răcnească duduia în colanți la tine, chiar și așa, în stil de miting nord-coreean.

Desigur, și bececliștii mai ascultă muzică tare uneori, deși e periculos în trafic. DAR O FAC LA CĂȘTI! SCRIU CU MAJUSCULE PENTRU CĂ PRESUPUN CĂ ORGANIZATORII NU MAI AUD BINE DE CÂND CU MARATONUL DE SCHWIN CYCLING! CUNOSC CÂȚIVA ORL-iști BUNI DE ALTFEL, DACĂ VREȚI SĂ VĂ PUNEȚI PROTEZĂ AUDITIVĂ!

De ce nu poartă maratoniștii de schwinn cyclcing căști? Fie din cauză că au rămas deja surzi de la manifestările anterioare, fie din același motiv pentru care orice chestie deranjant de disproporționată (mașină, lanț de aur, vilă, burtă, etc) dă bine în București și provincie. Vă las pe voi să terminați ideea.

În fine, nu pricep de ce toate alea se cheamă astăzi „maraton”. Maraton de „schwinn cycling”, maraton de spălat vase, maraton de Mireasă pt fiul meu. Aparent, toate lucrurile îngrozitor de plicticoase se cheamă „maraton”. Și dacă faci o activitate repetitivă și fără minte, stând cu fundul pe un scaun, cum ar fi scrisul pe acest blog, ești „maratonist”. Mi se pare o lipsă de respect cruntă față de Fidipide și Ciprian Muntele.

About The Author

17 thoughts on “Maraton?

  1. în aceeași ordine de idei, de ce “bikefest”? “festivalul bicicliștilor” ce avea? de ce “bookfest” și toate festurile?

  2. Bicicletele de spinning au o roata de 20 de kg care se-nvarteste repede-repede in ritm de Zdob si Zdub.
    Deci e fals sa spui ca sunt biciclete fara roti. Sau ok, nu au “roti”, au “roata”, dar ceva tot au.
    Iar maratonul de pedalat era pentru laudatul salii respective, unde un abonament anual costa un pic mai mult decat salariul minim pe economie din Romania (si chiar si din Nigeria).

  3. Și o morile de apă are niște roți grele care se-nvârtește, și nu sunt biciclete!
    Tapire, e deja depășită dezbaterea. Zilele viitoare o să țiu o prelegere la o corporație, despre dependența de tutun. Titlul ei, pus de mine, era “Despre dependența de tutun” (sau pe acolo). Organizatorii au zis că nu e un titlu bun, și mi l-au schimbat în “Kick the habit!”.
    Nu mai putem scăpa de astea.

  4. N-am fost la moara dar cred ca morile se-nvarteste dupa alte principii, nu sta badea Vasile sa pedaleze pe ele. La spinning trebuie sa pedaleze oameni,altfel roata cea grea stau pe loc si nu ies paine pentru sala aia.

  5. Subscriu impotriva utilizarii maratonului la orice. Daca tot il folosesc la seriale, sa faca bine sa tina 40 de ore, sau 40 episoade. Daca e la ciclism, 40 de km, strazi, orase, ce vrea lantu’ lor de bicla.
    Jos maratonu!

  6. cand mai e un festival, fest, d-asta cu bikle, ca vreau sa vin si eu cu Haralambina călare pe neshte crătiți d-alea de la Țeptăr, de 2000 de euro bucata?
    no, pe bune, când mai e o ieșire cu biciletele, că vrem și noi?

  7. Împricinatule, când vrei dumneata! Eu și bececleta mea îți stăm la dispoziție, vedem cine se mai adună, facem clubul bececliștilor mahalagii! Vremea doar să fie cu noi.
    Eu de exemplu ies adesea duminică dimineața, primprejurul Bucureștiului, ture de burghezi începători, nu maratoane.

  8. Am dat si eu like pe club pentru ca am bicicleta (e de firma! firma olandeza tare, ii zice Vay de Capuey,nu stiti voi d-astea). Si o folosesc. Si provin din mahala. Si ma recunosc in definitia burghezului incepator. Vin si eu cu voi daca ma primiti si daca nu muncesc in duminicile acelea.

  9. @ Vlad:
    eu cu haralambina, nici atat! incepatori, incepatori de tot! poate punem de o plimbare

  10. tapirul a zis:

    (cât minus șase face doi??)

    ce teveu blegule? ca ăsta?
    http://youtu.be/_yuQHSN3Qbw

    Chestia e… că e prea obscur postu’ dă teveu.
    Am văzut doo emisiuni… pardon, trei, cu faza cu făcut țuică, zic – dar sunt risipite și fără continuitate.
    N-are logo dă hemisiune, alea.
    Oricum, mie mi-a plăcut ce-am văzut.
    Adică… n-am zis “ce perdere dă vreme”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.