Supernatural

Nu vă mint. În fiecare dimineață a săptămânii de lucru, mă întâlnesc cu un tată care își duce cei doi copii la școală. Toți trei sunt pe biciclete. Se strecoară, ca și mine, printre SUV-urile oprite în coloană ca niște bivoli supraponderali în transhumanță. (SUV-urile, nu ei, ei sunt ca niște gazele grațioase.) Mai încolo, mă întâlnesc cu o duduie care probabil merge la serviciu, tot pe bececletă. Mediul e ostil, nu atât ceața și frigul mușcător, cât mașinile, poluarea, atmosfera socială generală din trafic. Și totuși, sunt și ei, ca și mine, oameni de clasă de mijloc, mergând pe la trebile lor cum le place mai mult. Nu prezintă nici măcar semne de hipstereală. Bine, nu ca mine, pentru că toată lumea pare să fie de acord că sunt complet dezaxat cu bececleta mea, iar unii mi-au zis că mă și hipsteresc. Normalitatea lor e foarte excentrică. Așa că suspectez că de fapt bicicliștii ăștia nu sunt bucureșteni. Probabil nici români. De fapt, cred că sunt extratereștri. Sau vampiri. Roboți. Sau vampiri roboți de pe Marte.

About The Author

5 thoughts on “Supernatural

  1. Daca a merge pe bicicleta e semn de dezaxare, atunci cum reusesc toti nenorocitii aia de olandezi sa functioneze asa de bine?

  2. cred ca aceeasi intrebare si-o pun si cei din North Korea cand merg incolonati pe biciclete spre uzine 🙂

  3. Chupa, e vorba de context social. De aia ziceam că părintele ăla sigur nu e român. Pentru că părea f normal. În Ro nu prea ești normal, pe bicicletă, ducându-ți copiii la școală.

  4. Judecand in context social, atunci, reiese ca:
    – vampirii nu umbla ziua pt ca se vede ca le straluceste pielea si ii da de gol
    – robotii nu umbla pe bicicleta pt ca ei sunt o civilizatie avansata care, de obicei, foloseste SUV-uri
    – romani s-ar putea sa fie, poate ca isi iau si medicatia
    – bucuresteni chiar daca sunt, nu vor recunoaste!

    De cand ti-ai facut codite-n cap date cu zahar de zici ca esti hipster? Nu exista hipster fara asa ceva. Deci nu, nu esti hipster.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.