Acum şi tu poţi face parte dintr-o societate secretă

Bună ziua. Sunt reprezentantul unei societăţi secrete. Atât de secrete, încât ai putea face parte şi tu din ea, şi nici măcar n-ai şti. Acest articol îţi este de aceea destinat: te va ajuta să afli dacă faci sau nu parte din societatea noastră secretă.
Aşadar, faci parte din societatea noastră secretă dacă cel puţin unul dintre enunţurile de mai jos ţi se potriveşte într-o oarecare măsură:
1. Ai mâncat cel puţin o dată corcoduşe verzi.
2. Îţi e adesea dor de mare.
3. Mergi pe stradă şi eşti treaz când toţi trecătorii dorm, sau viceversa.
4. Strămoşii tăi au fost cavaleri rătăcitori însărcinaţi, din tată în fiu, cu păstrarea unei comori fabuloase (mă rog, până acum nici un membru al societăţii nu a îndeplinit această condiţie, dar noi încă o includem pe listă).
5. Eşti un general surghiunit care fumează pipă într-un port.
6. Ai un peruş tembel pe nume Juan Vicente Torrealba (sau orice alt animal, chiar şi gândaci de bucătărie, cu condiţia să nu îi omori, că sunt şi ei nişte fiinţe).
7. Nu pufneşti dispreţuitor mai mult de o dată pe săptămână.
8. Îţi place mirosul stătut de lac.
9. Ai un tatuaj pe omoplatul stâng cu nişte semne misterioase, de ex:
Semne misterioase(1)
10. Ai cel puţin o carie.
11. Îţi pui flori la ureche sau în păr sau între dinţi când ieşi pe stradă.
12. Mă mai gândesc şi îţi mai zic.

Dacă cel puţin unul dintre enunţurile de mai sus ţi se potriveşte într-o oarecare măsură, faci parte din societatea noastră secretă, care are ca scop propăşirea binelui universal al oamenilor şi gândacilor de bucătărie şi încă ceva dar încă nu ştim ce dar în curând vom afla şi atunci să te ţii. Avem şi semne secrete: de exemplu, ia încearcă să te tragi, în tramvai, de sprânceana dreaptă: ţi se va răspunde aproape sigur cu un gest similar şi o să îţi dai brusc seama că nu eşti singur.

_________________
(1)Inscripţia de mai sus este scrisă în alfabetul sogdian, o ramură a limbilor medio-iraniene pe care toată lumea o credea dispărută. Textul spune: “Divinului Maestru Barak Nanethvar Kanak, o mie, zece mii de mătănii reverenţioase cu genunchii îndoiţi, atunci când vor fi primite de zei. Scris de sluga sa, Nanevante”. E dintr-un bileţel găsit într-o geantă de poştaş lângă Marele Zid Chinezesc.

About The Author

28 thoughts on “Acum şi tu poţi face parte dintr-o societate secretă

  1. Haaaaaa, păi atunci înseamnă că faci parte din eşaloanele superioare. Poate că eşti chiar Mare Maestru.

  2. Io ma incadrez la 12. Insa. Starpesc paianjenii veninosi daca acestia vadesc tendinte de sinucidere morala cu indreptar de haine.Cum mai devreme se plimba un perus columbian pe sub ferestrele biroului, zic ca se compenseaza. Io cresc si lacuste, se pune. Pe umar am fluturi, in cap barbiduci, pe sinapse greeri iar sub limba mie mi-au crescut lilieci (asta ultima e copyright Nusitatu). Vrabii, cucu-bau, castane, miez de curcubeu, alea alea. Am aflat si cum ma cheama, intre timp, de la teste probleme jocuri.

    PS
    Mai devreme comentariile erau in off, zic, haiti, am scapat.

  3. Cine are toate 12 precis e mason.
    Io nu fac parte din nicaieri; sunt liber-schimbatoare. Desi, in saptamana mare mi-a intrat in casa un papagal verde-viu si in timp ce il ademeneam cloncaind ca o closca, de pe marginea draperiei, vaz cum inteligenta pasarii o depaseste pe a mea si ma imita. Atat de inteligent ca nush unde o disparut a doua zi?!?! Si mai ales, pe unde?!
    M-am deprimat 2 zile, dar acu inteleg ca era Vincente. :))

  4. Ce rau imi pare ca am scris intamplarea asta cu papagalu meu de-o zi care acum traieste in vegetatia luxurianta a artarului din fata ferestrei, gustand corcoduse canadiene. Nu vreti sa o stergeti? Va rog eu frumos si promit sa nu mai fac! 🙁

  5. chiar sunt curioasa cum suna muzica lui juan vicente torrealba…tre sa dau maine o raita pe la magazin sa mi iau un sidi…daca oi gasi 🙂

  6. Probabil ca o sa vi se para ciudat, dar muzica mea preferata este …linistea 🙂 .
    Nu ascult niciodata muzica decat in masina. Dar imi caut tot timpul muzica pentru masina, am salvat deja la favorite recomandarile voastre.Nu am castile cu mine la birou (logic), asa ca o sa ascult diseara :). Multam fain.

  7. dar, cum sa fac ca vreau sa schimb in
    “Divinului Maestru Barak Obama, o mie, zece mii de mătănii reverenţioase cu genunchii îndoiţi, atunci când vor fi primite de zei. Scris de sluga sa, Cerbu”

  8. Pinocchio: Va scuz, domnule, ca nu va ridicati in prezenta mea:-D, haha, Groucho Marx…Ce vremuri.

  9. Hihihihihi… chiar asa, good ol’ Groucho…
    “Outside of a dog, a book is the man’s best friend.
    Inside of a dog is too dark to read.”

  10. 13. Nazuinte de a ajunge in Africa (se pune?)
    14. Descendent(a) a(l) lui Vasile Stroescu(sau asta se incadreaza la sectiunea cu cavalerul/boierul?)

    Si uite asa, facem parte secret dintr-o societate… poate aceeasi

  11. Pai…. daca nu stii, e in Bucuresti (si in alte cateva orase) o strada cu numele susnumitului. Daca dai un Gogu Search, vei descoperi despre el ca a fost un boier care pe la inceputul secolului si-a dat averea pentru dezvoltarea educatiei (in special Banat si Ardeal), asadar a ridicat scoli si centre universitare, biserici, a sponsorizat copii pentru a se duce la scoala… A incurajat unirea cu dragii nostri moldoveni… Si din cate am inteles de la ai mei, era frate cu strabunicul din partea tatalui meu. Stroestii astia erau fo 6 sau 8 frati, Vasile fiind mezinul, si pentru ca s-a dedicat cauzelor nobile descrise mai sus, nu si-a intemeiat o familie. Dar, purtandu-i numele (celalalt decat Vasile), m-am gandit ca poate, cine stie, si blogger-ul Vlad Stroescu are vreo radacina pe’acolo. Search for it!

  12. Ba daaaaa, ştiu de Vasile Stroescu, filantropul basarabean din Hotin şi strada de lângă Foişor. De asta te-am întrebat, şi de asemenea pentru că au fost mai mulţi Vasile Stroescu. Mai ales prin Bucureşti.

  13. Madelin, da, corcoduşele sunt zarzăre. Mirabelle în Lorena, unde sunt convinşi că fructul ăsta creşte doar în regiunea lor…

  14. Eu ma potrivesc la 1 (corcoduse am gustat si sutn OK din punctul meu de vedere daca se intampla sa dau peste ele, desi nu le caut in mod deosebit) si la 10 (carie am si chiar am de gand sa-i cer o recomandare de dentist medicului meu de familie norvegian, care e un simpatic si un dragut foarte constiincios si bine pregatit totodata, desi dentistii sunt si ei, ca toate, de altfel- in afara de timbre postale si martzipan cum am mai anuntat deja- foarte scumpi in Norvegia). Dar vad ca ai fost, ca de obicei, foarte tolerant cu criteriile de acceptare in societatea ta secreta, ai zis ca trebuie sa indeplinim cel putin unul din criterii. Eu, personal, as fi ridicat stacheta la cel putin 3 minim, sau, in functie de tipul de societate si telurile/scopurile ei, chiar la 5. Dar eu sunt foarte foarte selectiv si pretentios/nazuros cand e vorba de prieteni potantiali membri in aceeasi societate secreta cu mine.

    (P.S. Eu nu discriminez dupa orientare sau dupa alte lucruri ca etnie, sex, statut social, etc., preferintele mele criteriale nu sunt bazate pe scara Kinsey, daca la asta v-ati gandit cand ati citit despre criterii minime 3 si 5, erau strict bazate pe preferintele mele numerice-cantitative de criterii.)(Chiar dac nu v-ati gandit la asta, tot am simtit nevoia sa fac publica aceasta politica de nediscriminare a companiei mele.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.