Topul urâţeniei

În timp ce noi vorbim despre frumos, coincidenţă, aflu că am ajuns în Cotidianul, şi mai precis într-un mini-top al postărilor despre “feţele urâte ale României“. E vorba despre postul despre aeroportul Băneasa.
Am fost devansat de Petreanu şi Teoria Scuipatului după Teacă.
Scrisesem postul acum exact un an, după ce îmi însoţisem gagica la aeroport. E aşadar un post mai curând despre urâţenia care rămăsese în mine, liberă să se reflecte asupra lumii din jur. Datorez sincere scuze aeroportului Băneasa: singurul lucru urât în oraşul ăsta sunt eu. De altfel, nu am rezistat mai mult de trei zile: duminica următoare eram şi eu în avion. Ce vremuri stranii, parcă a trecut o mie de ani de atunci. Şi e doar unul. Nu-mi vine să cred.

About The Author

9 thoughts on “Topul urâţeniei

  1. Asta vara a trebuit sa stau o noapte intreaga in Baneasa. Era invazie de gandaci, misunau peste tot. Pe langa romani mai erau si un grup de tineri straini, olandezi sau ceva de genu care au innoptat acolo, ei erau calatori adevarati cu saci de dormit. Toata noaptea gagicile tipau ca le intrau gandaci in sacii:) Iar nenii politai profitau de asa subiect de conversatie ca sa “flirteze” cu fetele in semiengleza:))

  2. Lulu, problema nu este ca erau si straini acolo ci ca erau si gindaci.

    Asta mi se pare o problema foarte romaneasca (Lulu, nu ma iau de tine, doar ca s’a nimerit s’o aduci tu in discutie). Ne revolta lucrurile astea naspa pentru ca ne facem de panarama (draga, bea si tu mai putin ca ma faci de ris in fata musafirilor!) in fata altora si nu pentru ca ele sint inacceptabile in sine. E, intr’un fel, suportabil atita timp cit le vedem numai noi. Lasa mah, noi ne’am obisnuit. Eh, si ce mare scofala un gindac, doi, acolo? Ca doar nu ai vrea sa maninci de pe jos.

  3. Nu m-ai inteles. Eu ma refeream strict turistic ce imagine cacacioasa ne facem in strainatate cu asa mizerie. Mai ales ca toate astea se intamplau cand udrea facea figuri cu gradina carpatica:))si mereu intalnesc straini care ma intreaba daca sa plece sau nu in Romania, cum sa le zic duceti-va cand stiu ce naspa e…inca din aeroport.

  4. păi le zici să nu zboare cu lăucost, care e un căcat de la început la sfârşit oricum, nu numai în românia. Otopeniul e ok.

    asta e alta boală la români, întâlnită mai ales la cei ce zic că le pasă: văitatul şi căinatul, “nimic nu merge”, “românia e de căcat”. Până nu ajungeti să credeţi VOI că România e ok, are lucruri bune şi frumoase (chiar dacă cu probleme), cum dracu vreţi să o creadă străinii? Imaginea căcăcioasă ne-o facem mai ales cu atitudini d’astea.

  5. aha, adica daca inchid ochii si imi imaginez ca totul e bine, atunci chiar o sa fie bine…:) ma tem ca autosugestia nu functioneaza la scara atat de mare

  6. De fapt eu sunt de acord cu tine si cu atitudinea negativa care este:), dar azi sunt complet dezamagita de tara mea, pentru care va trebui sa platesc 100 de euro doar pt a-mi schimba pasaportul:( la toate ambasadele din lume pasapoartele se prelungesc cu o stampila numai la noi tre sa ne faca altul, ca suntem mai boieri…plus ca nici nu e ecologic sa risipesti atata hartie. Si sa stii ca unei familii i-am recomandat un traseu in Romania, dar mergeau cu masina si apoi erau cu cortu.

  7. Motivele pentru care ţi se cer bani sunt că:

    1) se schimbă tipul de paşaport, cel vechi nu avea suficiente elemente de siguranţă; asta costă.

    2) ţi-l schimbi la o ambasadă; având în vedere că el este imprimat în România, trimiterea lui prin curier diplomatic (nu este trimis cu poşta “normală”) iar costă.

  8. “…tineri, frumos îmbrăcaţi […], au în cap burse Erasmus, stagii de tot felul, călătorii frumoase şi ipoduri.”

    Da, este adevarat tot ce scrieti despre tineri, cu mica exceptie ca ipodurile le tin in geanta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.