Concursul literar resuscitat

Norey mi-a atras atenţia într-un comentariu: nene, mi-au publicat povestirea în Timeout Bucureşti… Îi mulţumesc Laurei, că pasămite reacţia ei le-a amintit că organizaseră un concurs. În ceea ce mă priveşte, nu meritam, povestirea e foarte prost scrisă, cu multe repetiţii şi bâlbâieli. Nu mă răsfăţ, e adevărat. Am ca scuză că am scris-o într-o singură noapte. Cât despre idee, ei bine, nu mi se pare rea, desigur că nici foarte originală nu-i. E totuşi prima mea povestire din aia, cu momentele subiectului, în plus datoram reparaţii şi revistei Timeout, după ce-am scris despre ei că nu-şi onorează promisiunile. În plus, mi-a citit-o Dan C. Mihăilescu, asta e ceva nu? 🙂

About The Author

34 thoughts on “Concursul literar resuscitat

  1. BRAVO!!! AI DEBUTAT 🙂 Dupa o zi ingrozitoare ca cea pe care-am avut-o, in sfarsit o veste buna. Si iata-ma zambind 🙂

  2. Este chiar debut? Felicitari.
    Mi-a placut foarte foarte mult finalul, acela ‘suna’ a Vlad pe care il percep eu.
    Dupa o zi la fel e ingrozitoare ca si a Laurei-Mira, iata ca zambim amandoua, asta e ceva, nu? Ca si cititul de catre Dan C.Mihailescu, da.

  3. Pai, da, e debut. Am mai publicat acum ani de zile niste poezele in reviste anonime, erau proaste, Mira poate certifica, şi o apariţie în Dilema, iarăşi, neremarcabilă. Multumesc frumos. Lasa ca trec ele zilele groaznice.

  4. Am citit primul pasaj si am venit repede sa comentez: bai nene, seamana cu primele pasaje din “Lupul de Stepa”. Ca ton, bineinteles. Acum ma duc sa trec la paragraful doi.

  5. Am ajuns la accident. Curat Herman Hesse. Moartea sa si cea a lui Josef Knecht, magister ludi, au foarte multe in comun. Spune drept, iti place Hesse, nu? Ma duc sa termin de citit. Si revin cu o intrebare care ma framanta de mult. Si pe care ti-o voi adresa in calitate de medic.

  6. Bravos! Acum imi dau seama si de ce m-ai dus cu gandul la Hesse. Citind mica ta povestioara, am avut o impresie similara ce cele iscate de autorul german. Totul e atat de familiar! Si daca stau bine sa ma gandesc, cred ca si eu l-am vizitat pe Sfantul Craiu Mutu.

    Si acum intrebarea. Atunci cand meditez, adica vorbesc cu mine insumi, aud o voce care articuleaza cuvinte (doar o voce, 🙂 nu mai multe; si care, culmea, are aceeasi sonoritate mereu; doar cand fredonez bucati muzicale in gand se modifica nitelus). Carevasazica, acele sunete exista doar in capul meu atunci cand gandesc. Si ele au de multe ori forma unor propozitii. Adica, gandesc in propozitii, sau cel putin in cuvinte. Ma tot intreb insa, cum gandeste un surdo-mut? In semne? Altfel spus, ce inseamna sa gandesti fara cuvinte? Cum vorbeste cu el insusi, cum mediteaza un om care nu stie sa vorbeasca si nu aude?

  7. Am citit si eu si am lasat un cementariu acolo. Aici voi spune numai multumesc pentru inspiratie si Bravo!(al doilea 🙂 )

  8. Încă o dată, mulţumesc frumos tuturor. Aş mai vrea să spun că, dintre cele citite de mine din Time out, preferata mea a fost schiţa Selmei Dragoş.

    @mihai: d’abord, mărturisesc ruşinat că nu am citit nimica de Hesse. Sunt încă undeva pe la secolul XVII. Referitor la întrebarea ta, habar n-am, de fapt, şi presupun că nu ne putem imagina cum gândesc surdo-muţii din naştere. E sigur că, spre deosebire de personaj, au şi ei semnificanţi şi semnificaţi.

    Blogul e din ce în ce mai bolnav. Acum nu mai poci să accesez comentarii şi posturi mai vechi nici din panoul administrativ. Help, somebody!

  9. vlad, o sa incerc sa vad ce se intampla. Treaba cu comments (din admin panel) se intampla si la blogul meu, se pare ca e o chestie de wordpress 2.3

  10. Pai da, asta vroiam sa zic. Nu se poate importa “motorul” (engine) de pe Blogspot? La ora actuala pare a fi cea mai satisfacatoare platforma de blogging.

  11. pai blogspot nu ofera software de blog, ci doar blog la ei pe server. Am incercat http://b2evolution.net/ da’ nu a mers importerul de wordpress (adicatelea sa importez baza de date din wordpress in b2). Mai incerc.

  12. am transbordat blogul meu pe noua platforma (sa vad cum e) pare mult mai faina decat wordpress, desi e inca in alpha (adicatelea inca testeaza la ea).
    Am pus si redirect (desi cred ca RSS-urile nu sunt redirectionate).

  13. Am fost incantat sa citesc scurta poveste, te duce intr-o lumestraina de ce cunoastem zi de zi.

  14. @Vlad:
    Ai schmeckere laso ca tea-m ginit – accentu ala ascuţât te găbjeste că eşti întelectual… Ce să zic mâncaţiaş, stai şi tu dă ceva vreme pân Raova şi-acu mi te dai băeat. Deci se vede frate că nu eş bazat – nu conţi. Nai valoare, bă, nu te lua după toţi fraeri aştia. Băăă, ascultă aici la Geany Mondialu care-i faza dacă vrei să reprezinţi. Deci ce scri tu acolo nu e real mă-nţelegi? Io te respekt pă tine, pari băeat deştept, nu zic, da se vede ca nu prea eşi dăn casă aşea mai dup-ă blocuri unde-i viaţa adevărata, mă-nţelegi? Deci săţ esplic – lasă realizmu magic că asta-i leteratută dă femei NF. Dacă chiar vrei să i-o tragi la vro bagaboantă mai belea, vin-o frate saţ arăt cum se face – pac-pac, te invaţa fratele tău, nici o taină. Tu să nu te superi căţ zic asta, pari băeat bun, ar fi păcat sa t-e ratezi ca toţ fraeri. Sper cai inţeles ceva şi nu miam răcit gura de pomană. Hai, t-e pup!

  15. H-a H-a H-a! Pai nenicule care baeat foloseshte cuvinte deastea: gabjeste??? Te da-i espert in viata de cartier da demult nimeni nu tea mai vazut prin el.

  16. Abia acu apucai si eu sa cetesc…felicitari Vlad! Imi permiti sa-i fac o traducere si s-o distribui si aci la mine? 🙂

  17. @tapirul (comentariul #18) & Vlad:
    Bon, ştiu că e tardiv şi că după atâta muncă n-aveţi chef de-o aşa dezvăluire, dar pe Wikipedia găsiţi următoarea chestie:

    Blogs can either be hosted internally by Blogger on the blogspot.com Internet domain, on a user’s own domain, or externally on the user’s own server (through FTP or SFTP).

    Deci, dacă înţeleg corect, contrar celor spuse de Tapir, motorul de pe Blogspot poate fi importat pe alt domeniu de internet. Bine de ştiut pentru viitor, dacă o să mai aveţi probleme cu WordPress.

  18. well, check this out http://bloggerstatusforreal.blogspot.com/2007/06/setting-up-ftp-published-blog.html ,especially this:

    Like most things that are “your choice”, this also means “more work for you”. Plus, two possibly unpleasant details.

    * You have to revert from Layouts to Classic template. No GUI Layout, enhanced Main Page, or improved Template Editor. No dynamic publishing, for blogs published by FTP.
    * You have to open the blog to viewing by all. No private blogs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.