Transhumanţă

S-a terminat vara. Pielea aurie cade de pe mine şi nu ştiu unde se duce. Ploo şi tramvaiul e plin. Undeva, la miliarde de miliarde de chilometri, Marea s-a trezit. Hula neagră muşcă faleza. Dar turma e departe, s-a întors pe păşunile ei gri, să mestece noo luni numai smoală, visând că e nisip auriu ca pielea mea care acum cade. Turma e în tramvai, şi toate oile au capetele plecate şi ling podeaua noroioasă şi nesărată, aşteptând cuminţi să vină primăvara şi să mănânce măcar flori otrăvite şi mov, care le vor da o cumplită diaree şi ce-a mai rămas din nebunia furibundă de acum şapte sute de ani, nici vorbă de moartea epidemică şi dulceagă, la asta turma a căpătat imunitate. Dacă ar şti că au plecat exact atunci când Marea se trezea.
Azi noapte, în timp ce toţi cîinii din Rahova lătrau înnebuniţi, a început să plouă cu meteoriţi. E pielea mea aurie care cade.

About The Author

5 thoughts on “Transhumanţă

  1. Pielea mea aurie a cazut pe la inceputul verii in Rahova. Azi dimineata m-am trezit cu soarele pe fata si am strigat dupa ajutor, ca nu l-am recunoscut. Noroc ca am fugit repede la munca si m-am ascuns intr-o sala de operatii, care p-aicea se cheama “teatru” (si din motive bine intemeiate, va asigur). Ma tem ca in lipsa lui m-am demelaninizat precum se des-clorofilesc firele de iarba sub cort.

    Transhumanta nu exista pe dealurile astea pentru ca marea vesnic e neagra si vesnic musca faleze, pasunile vesnic gri si proaspat smolite. Zilele trecute am ajuns cu Penelopa la marginea unui sat si am intalnit un grup veritabil de oi care mestecau iarba de pe un teren de cricket (habar n-am ce e ala cricket da’ asa scria acolo deasupra, ca e teren de cricket, si cica nu tre sa ne plimbam pe el da’ oile ori nu stiau sa citeasca ori ignorau cu buna stiinta avertismentul ceea ce e mult mai suparator, cel putin pentru persoana care o fi pus afisu acolo, zic io). Oricum, dam peste oile astea si ele, oile, dau peste noi si zicem, pai macar ziua buna sa le dam, sa nu creada ca suntem salbatici necivilizati din fundul celalalt al continentului. Da’ de fapt ele, oile, erau salbatice si necivilizate ca nici una n-a raspuns la behaielile noastre, stiu eu, om fi behait cu accent sau pe romaneste si ele nu precepeau…

    Oricum, la masa nu ne-au invitat asa ca ne-am carat.
    Macar in mahala sunt sigur ca daca behai mi se raspunde.

  2. Monsoux, am deci tuate defectele.
    Alhamdilulah, aşa e. De fapt, cred că am fost siropos cu mult înainte să fiu borgesian.
    Nusitatu: beheheheheei, cum să nu te dai în vând după Nusitatu şi Penelopa? Cricket nu înseamnă greieri? Erea un teren dă greieri? Noroc că oile nu mănâncă greieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.