Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy

Greii genului s-au săturat să se dilueze în mareea postmodernă, şi-au luat buzduganele şi şi-au unit forţele. Mai jos este actul de naştere:

COMUNICAT:
Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy (SRSFF) a apărut în ianuarie 2009 la iniţiativa unui grup de scriitori, traducători şi fani, din dorinţa de a promova literatura şi arta science-fiction autohtonă de calitate.
SRSFF este o asociaţie neguvernamentală şi non-profit, al cărei scop declarat este împotrivirea la invazia superficialităţii şi a non-valorilor promovate în exces şi care pervertesc bunul gust şi perceptia generală asupra culturii.
SRSFF a luat fiinţă, ca entitate juridică, din dorinţa fondatorilor (autori, traducători, fani) de a crea un cadru legal de reprezentare, organizare, susţinere şi promovare a culturii science-fiction şi fantasy, de a induce profesionalismul şi calitatea actului artistic. Totodatã SRSFF îşi propune să devină un arbitru important în science-fictionul românesc,
deasupra intereselor partizane sau de grup. Unicul criteriu pe baza căruia SRSFF va acţiona în dezvoltarea science-fictionului românesc este criteriul calităţii.

Site-ul SRSFF poate fi accesat la adresa http://www.srsff.ro.

Dănuţ Ungureanu – Preşedinte
Sebastian A. Corn – Vicepreşedinte
Cristian M. Teodorescu – Secretar
Mihai-Dan Pavelescu
Marian Truţă
Cristian Tamaş
Sorin Camner
Dumitru Cl. Stătescu
Balin Feri

Nume sonore. Unii dintre oamenii ăştia m-au făcut să visez, şi mi-au oferit alte orizonturi. Le doresc viaţă lungă şi faima pe care o merită!

About The Author

3 thoughts on “Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy

  1. Tare! Bravo lor, le dorim viata lunga si plina de evenimente.

    E grozav cand scriitori si/sau cititori se organizeaza si sustin literatura, indiferent de gen.

  2. Eu continui sa ma minunez ca sunt atat de baftos sa fiu spectatorul unor schimbari care sfasie o ordine data. Simt ca undeva in Romania mea incepe sa fiarba un nucleu lichid care va erupe cu zgomot in substanta lumii care vine. Undeva, spre Est, linia orizontului palpaie colorat in noapte. Sed cu genunchii la pept si astept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.