Ce-s astea, nene?

Nu mă pricep deloc la ornitologie, dar de-a lungul timpului mi-am pus mie şi vouă tot soiul de întrebări din domeniu. Acum vreau să vă întreb dacă are habar cineva ce-s păsările astea pe care le-am pozat. E o familie întreagă care îşi are regatul pe un braţ mort al Mosellei, la doi paşi de unde stau eu. Sunt mai mici ca raţele dar un pic mai mari ca pescăruşii. Ştiu să plutească dar nu au labe palmate.  Se apropie şi ies pe uscat în speranţa că le dai de mâncare. Io unu n-am mai văzut aşa ceva, dar ştiu că voi sunteţi mai înţelepţi ca mine, aşa că poate mă ajutaţi.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket

About The Author

10 thoughts on “Ce-s astea, nene?

  1. Ştiam eu că poci conta pe voi! Într-adevăr, pare a fi lişiţa eurasiatică, Fulica atra.
    Sărbători fericite şi vouă, şi nu uitaţi, Crăciunul durează 12 zile!

  2. Lişiţe,vin din Deltă, verişoare cu raţele sălbatice, dar nu-s de mîncare, au un gust pregnant de peşte crud, oricît le-ai ţine în cuptor… Au încercat nişte bruneţi anii trecuţi, nici măcar ei n-au ingurgitat aşa ceva.Deci, sunt salvate !

  3. No, c-am învățat și eu ceva, mulțam. În germană se cheamă Bläshühner, pe-aici sînt o gramadă, și pipsăie tare ciudat.

  4. mie mi-a plăcut faza cu veveriţele de pe blogul ornitologilor, alea de piteau nuci în grămezile de frunze, pe care le ridicau mai apoi îngrijitorii parcului.

  5. Dap. Lisite (Fulica Atra). Partea interesanta cu ele este ca sunt oarecumva un nod filogenetic, deoarece nu au membrana interdigitala completa, ci doar niste un fel de falduri asa, care le ajuta sa inoate si sa stea pe teren malos. Era ceva si cu ciocul, care sustinea de asemenea ideea ca sunt printre cele mai vechi filogenetic pasari existente actual, dar nu mai stiu ce era (ceva legat de greutate, dar nu mai stiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.