Regele Haraldr

Regele Haradlr Gormsson (ᚼᛅᚱᛅᛚᛏᚱ ᛬ ᚴᚢᚾᚢᚴᛦ) al danezilor și norvegienilor a trăit acum o mie de ani. El e faimos pentru mai multe lucruri:
– a adunat sub stindard comun multe triburi daneze și, pentru o vreme, norvegiene
– a adus creștinismul între acestea. Desigur, el însuși avea trei neveste și observa multe practici păgâne, plus că sunt indicii că a fost creștinat cu forța de către Otto Întâiul al Sfântului Imperiu Roman, de la care luase bătaie, dar oricum, cu el începe era creștină oficială în Danemarca.
– a fost prieten la cataramă cu Richard Sans Peur, conte de Rouen și unul dintre promotorii sistemului feudal, care pe atunci era ultimul răcnet în materie de politică.
– nu stătea deloc bine cu dinții, și chiar avea un incisiv în partea de sus care devenise complet albastru de la caria care îl devorase pe dinăuntru, motiv pentru care a intrat în istorie sub numele Haraldr Dinte Albastru.
– inventatorii tehnologiei Blue Tooth au dat numele ăsta chiar după Haraldr, pentru că, până la urmă, religie vine de la „religo”, ceva care te leagă și te conectează. Simbolul bluetooth-ului de pe telefoanele noastre nu e altceva decât runa combinată a inițialelor regale, H (ᚼ) și B (ᛒ).

Am aflat toate aceastea căutând pe google de ce oare bluetooth-ul și wifi-ul de pe telefonul meu refuză să funcționeze simultan. Am ajuns la jumătatea cercetărilor, și presimt că voi afla despre faptele de vitejie ale lui Wilhelm Firoscosul, jarl de Bøvlingbjerg și inventator al spânzurătorii fără funie. Sigur era o inimiciție veche între cei doi.

About The Author

2 thoughts on “Regele Haraldr

  1. Ba actrita Hedy Lamarr a inventat asta.
    Tehnologia Wi-Fi, Bluetooth si transmisia de date prin satelit se datoreaza unei pitipoance de la Hollywood, o emigranta austriaca, care in tinerete juca in filme europene deocheate si astfel a fost descoperita de unul dintre proxenetii de la Metro-Goldwin-Mayer care a luat-o cu el in America de parca acolo nu ar fi avut destule.
    Partea interesanta e ca n-a fost rasplatita pentru aceasta inventie, deoarece a fost considerata ca fiind secret militar in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Oricum, nu a dus niciodata lipsa de bani pentru a stiut ca sa se descurce si a avut multi soti si amanti bogati, iar banii i-a ”spart” pe operatii estetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.