About The Author

25 thoughts on “Dobrogea

  1. “Ce poate fi mai plicticos decât poze din vacanţă puse pe blog?”

    Răspuns: poze de vacanţă făcute prost şi puse pe blog… :))

    În pozele “mare6” şi “mare5” ai o tentă albastru-vineţie. În “mare4” şi “mare1” ai o tentă galben-verzuie. Amândouă nefireşti. Presupun că ai lăsat aparatul pe “Auto WB”. Mare greşeală. Cel mai bine e să setezi WB-ul manual, folosind orice obiect alb aflat la dispoziţie (caroseria unei maşini, un zid, un tricou, o foaie din agenda de telefon etc.).

    (WB=”White Balance”, “balace des blancs”, “punctul de alb”, “balansul de alb”)

  2. Mulţumesc pt remarci!
    În general, e mai curând o problemă de expunere. Sunt un novice, iar cu dslr-ul sunt chiar la grupa mică. Mă tot joc cu setările şi ies rezultate naşpa, ştiu.
    mare1 a fost făcută după apusul soarelui, era aproape beznă, dar am supraexpus-o. Dacă te uiţi cu atenţie, în Mangalia, aflată în zare, toate luminile sunt aprinse. Rezultatul mi s-a părut drăguţ şi am lăsat-o aşa.
    Alea albastre: erau nişte nori magnifici de furtună: culorile sunt aproape de cele reale,care erau ireale.
    Ai dreptate cu wb, de obicei fac cum zici tu.

  3. Nu te lua dupe ei. Neshte nasoi individioshi. Pozele sint foarte faine, asa cum sint ele cu culorile saturate si shui.

    Keep on shootin’, mate 🙂 😉

  4. domnul A. e pricios spre carcotas( asta-i farmecul ‘mnealui)… pozele sunt faine prin ce-a vrut autorul sa surprinda si sa ne impartaseasca. nu suntem la clasa de fotografie!

  5. E adevărat că, la o citire superficială, comentariul meu de mai sus poate părea agresiv sau dispreţuitor. Mi-am dat seama de asta chiar în timp ce îl scriam, de aceea am pus smiley-urile şi punctele de suspensie. Din păcate, unii n-au “captat”. Este unul din dezavantajele comunicării pe internet, când nici nu vezi faţa interlocutorului, nici nu-i auzi intonaţia. Oricum, cred că Vlad, destinatarul comentariului meu, l-a receptat corect, ceea ce mi-e suficient.

    @Vlad: Şi mie îmi ieşeau la început nori albaştri. Când mi-e lene să setez WB-ul manual folosesc “WB cloudy”, presetat. Rezultatul e mulţumitor.

    Cum spune şi Turambar mai jos, culorile sunt suprasaturate. Mi te imaginam mai liniştit, nu tata lu’ Ţuculescu (he, era să scriu Truţulescu – trăiţ’ don’ colonel! o ţigaretă, ceva?).

    Ţestoasă??? În România??? Erai la zoo?

  6. sau poate parea didactico-pedagogico (muzical-literar-coregrafic), cam ca la jumatatea ta, cititorul perseverent. it figures, neh?

  7. I-auziţi Dilly ce zice Tapirul! Cică s-ar observa cam cu ochiul liber nişte apropieri între noi! Ei, ce ziceţi?

    (Tăcere)

    …Hm, se apropie 15 septembrie, cred că-i ocupată cu pregătirea vazelor pentru zecile de buchete pe care urmează să le primească de la părinţi…

  8. Vlad, si mai plicticos e sa lucrezi la o multinationala, intr’un cubicle, si sa pui poze de la birou. Eventual si cu parola de la server scrisa cu creionul pe marginea de la monitor.

    Si pentru ca vaz ca se circoteste la culori, mie imi plac mai mult asa. Ai putea spune ca le’ai facut intentionat, ca asa a vorbit artistul din tine 🙂

    A., de fapt culorile fotografiilor sint perfecte da’ ai tu temperatura culorilor de la monitor setata aiurea 😀

  9. Madelin, nu pictură naivă, ci tablouri din alea de care se vând pe trotuarele din Saturn şi Jupiter (staţiunile, nu planetele). Ştiţi dumneavoastră, apusuri roşu-portocalii, nuduri siliconate etc. (Alături, vată de zahăr şi prosoape de plajă cu nuduri siliconate, felii de pepene verde sau cămile.)

    Mulţumesc pentru solidaritate. Trăiască ploieşteanca ploştineancă!

  10. Tapire, cineva mai circotas ar putea sa iti sugereze ca toata lumea are temperatura. Pina si vidul intergalactic. (recunosc, ma uit maniacal la “The Big Bang Theory” si nu m’am putut abtine de la o remarca geek :D)

  11. de gustibus e in ochiul cui nu’i place
    pictura naiva, bleah, nuduri siliconate, bleah, Dali, bleah, mazgalelile lui van Gogh, bleah. pictura (si extensia ei, fotografia artistica) tre’ sa fie precum realitatea, ca la Rembrandt sau poza de pasaport.

  12. Madelin, naivitatea in arta nu se refera la starea de spirit care’l face pe artist sa’si imagineze ca ceea ce a facut el o sa produca cuiva placere/reflexul achizitionarii ci la felul in care artistul se raporteaza la subiectul sau.

    Alea de pe marnea trotalului se numesc kitsch.

  13. Tapire, asta cu “de gustibus e in ochiul cui nu’i place” e una dintre cele mai adinci chestii pe care le’am citit vreodata. Cu permisiunea dumneavoastra o voi integra usor, usor in meditatiile mele pe teme de estetica.

    Ah, de data asta vorbesc serios 🙂

  14. Cand am spus naiva m-am gandit la un copil care se joaca cu acuarelele in ora de pictura. Cerul lui este albastru intens, soarele are ochi si gura, etc. Si Vlad s-a jucat cu “pensulele” aparatului foto.
    Acest spirit copilaresc il presupun si la cei care picteaza tablourile expuse in bazare. Sau la cei care creeaza wallpapere cu delfini.
    (mie imi place, de ex Rob Gonsalves, aka “Canadian painter of magic realism. Both his parents were Romanian Gypsies who travelled from place to place in Romania”). Asa ca nu sunt in masura sa critic arta. Mai ales ca-mi place si coloarea turcoaz. Am zis doar ca unele fotografii (cele cu culori distorsionate) nu imi plac. De gustibus, iezapt.

    Nu pp vreo intentie comerciala or de altufelu.

  15. Mie-mi plac pozele astea, numai ca cea cu fantana arteziana nu-i din Dobrogea, ci din Braila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.