Un mic cadou: invenţia cercului

Simţeam nevoia să vă fac un cadou, ceva simbolic, o umilă atenţie, un ciubuc, un geşeft, un mehtup. Am găsit povestioara de mai jos într-un număr străvechi din Pilote. Din motive istorice,  Pilote nu se bucură la noi de  succesul pe care îl au Pif sau Rahan. Cu toate astea, în ultimii 50 de ani, Pilote a tot făcut istorie, şi e încă acolo, pe baricade, chiar dacă acum mai apare doar o dată la câţiva ani. Gândiţi-vă doar că e revista în care a apărut prima oară Asterix sau Lucky Luke.

Printre micile bijuterii din Pilote s-a numărat rubrica lui Gotlib, numită sugestiv “Rubrique-à-brac”. O rubrică extrem de instructivă şi educativă, pentru cei mici şi mari. Din ea vă ofer acum un fragment, despre cum a fost inventat, în vremuri imemoriale, cercul. Vedeţi că începe în partea dreaptă a primului scan. Citiţi-o repede, nu se ştie când va trebui să o dau jos!

PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket

About The Author

10 thoughts on “Un mic cadou: invenţia cercului

  1. excelent, excelent :)) pun pariu c-o sa vina rind pe rind diversi comentatori care vor contesta vehement rolul primordial al alcoolului in cercetarea stiintifica :))

  2. pas du tout, bftklm… pas du tout. daca ceea ce vedem/facem n-are perfectiunea unui cerc, e doar pentru ca n-am baut suficient… 🙂

    dupa juma’ de ora de cautat capul si coada – trecand pe la castor evident – dupa ce am citit totul intr-o ordine dezordonata si m-am intrebat ce treaba avea printul in poveste, am priceput !!!!
    ceea ce se cheama ca sunt perspicace, quand même… 🙂

  3. “Rậde ruptul de cậrpit(ặ)” zice elefantul savant, rặsfoind cậteva pagini inapoi…

  4. “L’haltérophile arrive, il soulève le poids, il se repose, il a fini sa journée. 10 secondes de boulot ! Là, on est battus….”

    Alcoolique anonyme.

  5. io m-ai bagg unpyc de stinta pin-a pa le zece dupa-ia mantorc in cotet und-e masteapt o graves din 2002 le frigidere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.