Viitorul a început ieri

A murit Ion Hobana. Am aflat de abia azi, cu gura căscată, de pe SRSFF. Nu prea am ce să zic mai mult de atât, decât că mi-au dat lacrimile citind ce zice Dănuţ Ungureanu.

La televizor dau ştiri întruna despre divorţul lui Caca şi Pipi.

Februarie e luna cea mai deprimantă.

Viitorul a început ieri, zicea Ion Hobana, şi e foarte posibil să-l fi şi pierdut deja, adăugăm noi.

About The Author

22 thoughts on “Viitorul a început ieri

  1. Sa se odihneasca în pace!

    (Ion Hobana avea o pasiune pentru Jules Verne… Ah, uite ca m-am intristat si eu…)

  2. Hai ca m-am intristat si eu, nesimtitul, care intre timp ma plimbam pe diverse site-uri matrimoniale cu poze (recomand si pe cea mai interesanta dintre ele: Blegoo, l-am si mentionat pe sectiunea mea rezervata criticii de bloguri, “Lacan&Co”), drept care abia acum am aflat.

    Nu stiu de ce, dar eu l-am pus pe Hobana cam in aceeasi categorie cu Gopo (Ion Popescu) printre clasificarile mele personale de preferinte artistice.

    In orice caz la autori SF preferati ne potriveam perfect: eu il iubesc pe Jules Verne.

  3. # 1: scuze, BogDan, ti-am vizitat blogul si pot sa-ti spun ca sunt de acord cu parerile tale politice, desi nu cu aia despre Liiceanu. Stiu ca aici suntem la wake pentru Hobana, dar cam asa e si la alte wake-uri, mai vorbesti si despre altceva decat despre raposatul, ca ajuta la diminuarea distress-ului. Din curiozitate, ai cumva ochii albastri si ai un frate mai mare blond care a fost student la filozofie ? (Nu e nevoie sa raspunzi daca consideri asta inappropriate sau indiscret. Mi-a rasunat numele tau cumva, dar nu cred ca sunteti totusi de aceeasi varsta. Si Bogdanului cunoscut de mine ii placea SF-ul in liceu, la Bucuresti.) Si Vlad, a propos, cine divorteaza la televizor ?

  4. @drcraciun – Am o soră cu ochi negri 🙂 Şi am vreo 37 de ani. Iar părerile mele politice nici măcar nu sunt sigur că sunt păreri. Dar…sunt 🙂

    Iar dispariţia lui Hobana m-a întristat rău de tot. Pentru că se tot pleacă…şi nu avem ce pune în loc.

  5. #5: a avea o sora cu ochi negri nu este nici un defect, aia cu varsta si cu nesiguranta despre politica, poate.

    Da, recunosc, si mie imi pare rau de Hobana, de aia si incercam sa uit si-mi lasam mintea sa zburde catre alte chestii.

  6. N-aş spune nesiguranţă politică. Ştiu două lucruri: nu roşu şi nu o dreaptă sub forma de acum.
    Cât despre vârstă, aici nesiguranţa nu mai are cum să fie reparată. Poate în următoarea viaţă…

    Noapte bună, stimate domn. Promit că mai trec pe aici 🙂

  7. N-am citit nimic de Ion Hobana, dar niciodata nu e prea tarziu. Cartile raman. E trist insa cand oamenii pleaca.
    Bog Dan – stiu ca e off topic, dar nice avatarul tau. E un Fender telecaster?

  8. Divorţul era al Monicăi şi Irinelului Columbeanu. Se pare că nu mai fac un nou sezon.

  9. #9: deci s-au decis in sfarsit ! Hahaha ! Si Monika e tot in America ? (Sorry, mi-e lene sa caut pe net despre Romania). Vlad, sa stii ca am cotrobait aproape toata noaptea asta prin Debaraua ta si am raspuns la o groaza de topicuri mai vechi, nu prea lung, vreau sa imi perfectionez conciziunea si am folosit aceasta ocazie de exercitiu.

  10. BogDan says [#5]:

    Am o soră cu ochi negri 🙂 Şi am vreo 37 de ani.

    drcraciun says [#6]:

    a avea o sora cu ochi negri nu este nici un defect, aia cu varsta […] poate.

    Craciunica, vrei sa spui ca atunci cand ma fac mare ‘de vreo 37 ani’ am sa capat un defect?

    Iar Vlad zice ca “La televizor dau ştiri întruna despre divorţul lui Caca şi Pipi.”

    Vorba lui Tom Waits:

    “When I see the 5 o’clock news
    I don’t wanna grow up”

    Pai atunci, sa nu va mai mirati ca eu ascult – ‘on repeat’ si ‘at full blast’ – CD-ul cu “I don’t wanna grow up” (dar cantat de Ramones, nu de Tom Waits):
    http://www.youtube.com/watch?v=kU2SRNU955c

  11. re. # 12/6 (= scurt pe 2, explicit descris pentru cei din clasa I-a sau a II-a): aici, pe Vlad, probabil ca nu se cunoaste, dar experienta mea anterioara din Romania in relatii interpersonale si altfel de interactiuni psihoterapeutice de pana acum este limitata la +/-numai 2 ani diferenta de varsta, deci am o anxietate usor de inteles fata de persoanele care sunt ori cu mai mult de atat mai in varsta ori mai tinere decat mine, desi ma straduiesc, acum ajuns in Norvegia, sa imi corectez cat pot de repede aceste deficiente de training profesional cu ajutorul prea-indulgentei Anneline care e la -8 fata de mine. Dar eu, bazat pe experienta si afinitati personale, tot cam catre +/- 2 tind sa ajung, ca este intotdeauna de bun simt, cred eu, sa te bazezi pe ceva experienta cand incerci sa te aventurezi in teritorii necunoscute pe teren strain.

    Cine n-a inteles nimic, treaba voastra, ca eu sunt foarte ocupat cu altceva in clipa aceasta, am raspuns doar din respect fata de judecata lui ti-grrl, nu in scopuri educative sau de a ma da cumva exemplu fata de altii. Fiecare se descurca cum poate in acest domeniu atat de delicat, singurul meu sfat general valabil fiind poate: doar peste 18 ani, sub NU ESTE VOIE. Gata. Am terminat, sper, cu predicile si confesiunile pe ziua de azi.

  12. Citat:

    “…Cine n-a inteles nimic, treaba voastra…”

    Doctore… ce-i zarzavageala asta… deschizi gloabă la francezi… o închizi, te muți la blogspot… te retragi dân forumuri… coada mea, ce să mai zic, deja am limba scoasă alergând după tine prin tot internețul, care este…

    Hai, înțeleg că ești într-o perioadă… pricep că mai scrii și sub influență dă substanțe… da’ stai nene dreaq’ pă un loc, că m-ai zăpăcit!

  13. Mie imi place joggingul ca de-stres si mai fac si exercitii de typing rapid, concis, corect gramatical si stilistic in felul asta. Sunt sub mare stres acum si incerc sa uit ca am examen la 6.30 diseara, peste o ora si 15 minute, deci, ora Copenhagai, deci fac jogging pe bloguri ca sa uit de ceas.
    Hai ca am facut arret la Rahan, ma poti gasi acolo in urmatoarea ora. (vezi ultimul post.)

  14. #15. drcraciun says:

    Mie imi place joggingul ca de-stres si mai fac si exercitii de typing rapid, concis, corect gramatical si stilistic

    Auzi, dar iaurt iti place? Ca asta inca nu ne-ai spus.

  15. @Blegoo #18

    Blegoo, esti sarcastic, de ce pui aici acea ‘opening scene’ din Chariots of Fire, cu atati baieti frumosi… ca sunt confuzata de tot, tataie, eu acum pe care sa-l aleg? 🙂

  16. #20.

    toti sunt mosi acum,

    #21.

    Poate ala micu care se plimba cu bunica-su pe plaja sa mai aibe o sansa :)))

    Ah, diligentreader, dvs chiar ca sunteti specialista in spulberarea iluziilor si daramarea licentelor poetice (sau cinematografice, for that matter).

    Cel putin pe Madelin ma pot baza, ca ea are mereu o solutie pozitiva (‘always look at the bright side’) – deci ma duc acum sa ma interesez pe unde o fi gagicul ala pe care il plimba bunica-su in brate ca bebelus in 1981. 🙂

    Errr, hold on, dar nu scria Vlad mai deunazi in asa fel incat sa credem ca exista o time machine cu care ne putem duce in trecut? Ca eu cred mereu ce spune Vlad (de curand… chiar si ceea ce spune despre rrrromi… :>… ca altfel… ‘se supara’ )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.