About The Author

29 thoughts on “Stimmung

  1. Vlad, baietul acesta, drcraciun, ma zapaceste la cap, cu trimiterea la piese muzicale.
    Nu e mood?
    In fine, e ca in telegrama pe care a trimis-o (intr-o vara, acum 379 de ani), de la 2 mai, mamei sale, regizorul Dinu C. si al carei text a facut a doua zi ocolul plajei de la nudishti: “Mama! Nu pot sta. Nu pot pleca. Trimite bani!”

  2. # 3: @Vera,

    Pai are “stimmung” si alta semnificatie decat cea gasita de mine ? Eu nu stiam ce inseamna , de aia am dat google si mi-a dat doar aceasta referinta pe care am postat-o mai sus, de buna credinta. dar daca mai inseamna si altceva, ziceti-mi si mie, ca veau sa invat, ca eu nu stiu limba germana, si contrar a ceea ce credeam , limba norvegiana nu prea seamana cu limba germana decat foarte vag la niste radacini de cuvinte mai abstracte mai des folosite in filozofie sau comert/manufactura, altfel nu prea seamana , nici la gramatica , nici la vocabular, nici la expresiile usuale. Deci chiar ca nu aveam de unde sa stiu ce inseamna “stimmung”.

    P.S. Ce e aia “mood” ? Adica daca am vreo tulburare afectiva ?Daca ai vreo intrebare despre cum sunt eu, de ce il intrebi pe Vlad, intreaba-ma pe mine, ca Vlad n-are de unde sa stie ca nu ma cunoaste.

    P.P.S. (am invatat eu abrevierea asta de la cineva care-mi place si de-aia am inceput s-o folosesc si eu, pana acum foloseam doar PS1, PS2, etc.): Cine e regizorul Dinu C, ca sunt curios ?

  3. # 3 re. 4: scuza-ma, Vera pt. ultimul PS, m-am inselat, am verificat si eu intre timp, aveam impresia ca vorbesti despre mine cu Vlad, dar bineinteles ca m-am inselat, ce sa-i faci, asa e mediul on-line, devii un pic mai paranoic din cand in cand, chiar fara sa vrei.

    Si imi cer iertare si fata de prietenul meu, daca trece pe aici, desi cred ca nu, ca am gresit ca si cand am zisd ca el m-am invatat sa scriu PPS, corec este asa cum de fapt foloseste si el si foloseam si eu mai inainte PS1, PS2, etc.

    # 5: Takk skal du ha. Er du i Norge eller snakker du norsk ? Jeg skulle hadde tenkt på det, “stemme” betyr humør. Men jeg føler meg litt trøtt i dag og uoppmerksom. Hva kan jeg gjøre da ? Det er uungåelig.

  4. drcraciun – domnule, regret, dar nu e cazul sa itzi dau eu lectzii de germana, unde sint repetenta.

    Asta cu cyberparanoia, da, pare destul de raspindita. Si sa itzi spun ceva interesant: pare sa afecteze mai degraba pe domni, decit pe doamne, daca ne luam fie si dupa statisticile cele mai empirice.
    Dar, bineintzeles, esti complet scuzat.

    Altfel, foarte nostima chestia cu tu=roman (ca ne-ai spus) si tbfkl=probabil roman, ca prea scrie bine romaneshte, va scrietzi in norvegiana/daneza sau ce-o fi limba asta.

  5. drcraciun – regizorul Dinu Cernescu, un tip brici de deshtept si cu un umor NEBUN!
    Tzi-a placut povestioara?

  6. # 9: care povestioara ? A, cu nudistii ? Nu am absolut nici o parere, subiectul povestirii imi e neutru, mie personal nu imi plac nudistii pentru ca , desi nu am vazut din ei decat in vreo doua 2 comedii si nu in real life, am prejudecata ca sunt majoritatea din ei batrani si urati deci dezgustatori pentru mine personal.

    PS1: Eu n-am inteles comentariul nr. 7, nu cred ca imi era adresat mie, era probabil un comentariu general, dar tot nu l-am inteles.

    PS2: Confirm parerea ca barbatii sunt mai paranoici si mi s-a mai reconfirmat azi ceva, feriti-va de cei carora le place sa poarte bijuterii de aur sau au interior design cu mobile sau accesorii aurite, astia sunt cei care tind sa devina chiar brusc paranoici si rau de tot. Vorbesc din propie experienta recent re-confirmata.

    PS3: regizorul asta Dinu Cernescu are si el blog pe undeva, sau participa pe vreu blog pe undeva ? Ca eu nu am decat curiozitati vagi si total virtuale in legatura cu el. Nici macar n-am curiozitatea sa vad ce filme a facut. Dar daca zici ca are simtul umorului, poate ca e intersant de interactionat virtual cu el, de aia intreb.

  7. drcraciun – maica, greu la deal cu boii mici…

    Comentariul Corei se referea la videoul pe care l-a postat Vlad aici, in care tipul zice ca vrea sa stea, ba nu, vrea sa plece, ba nu, ba …
    Iar ea il intreba daca chestia se refera la plecatul din nou al lui Vlad, iar restul ori citesti, ori il intrebi pe Vlad.

    Explicatzia acestui outburst de cumsecadenie: e soare, cerul e albastru, ascult asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=Z3Zcfn_yUSg

    Nice Monday morning.

  8. Aoleu, Vlade, doctoreeee, mâncaţaş,

    Ma uit la salsifisul ala care l-ai pus acu la postul asta si observez ca este un salsifis in limba din Hansiland, si carecumva daca vrei sa te duci in Hansiland eu pot numai pentru ca sa recomandez, ca poti sa te cazezi cu piranda lu matale intr-un bidonvil pe malul Dunarii, sunt si acolo otetari, puteti sa mancati gratis ca sunt lebede multe, nu uita sa iei o pirostrie de acasa iar piranda sa-si faca fustele crete bine si largi de tot ca sa aiba loc un televizor sub ele, impreuna cu o antena mica de sat ca sa vezi stirile tv despre Cioaba cum da el cu ciocanelul frumos. Poti sa-ti ieie si puradeii cu mata, daca ai, sau daca nu ai, imprumuta unii, ca sunt buni sa-i trimitI in metrou sa-ti aduca maruntis acasa, plus ca iti da si ajutor social cate 250 de Euro de puradel, iar matale si piranda luati 700 de Euro pe caciula, fara sa faceti nimic. Poti sa faci ce vrei mata, ca esti minoritate care are drepturi mai mari ca majoritatea, nu uitati sa va luati mata si piranda pasapoartele de ‘cetatean roman’ cu matale, ca daca le aratati aici si pe ele scrie Romania toata lumea stie ca sunteti tigani, ca asa a zis Blegoo & al., si tiganii au numai drepturi, nici o obligatie civica, mâncaţaş!
    Totusi vreau pentru ca sa spun (desi cred ca va doare in pix daca aflati asta) ca ‘tigan’ are si aici aspect pejorativ, ca beholderii din Hansiland sunt si ei tot ca romanii: rai, rasisti, cruzi, etc ect etc – asa cum zice Blegoo & al.

  9. vlad – scuze sincere. Tocmai am vazut Anger management.
    Promit sa nu devina un obicei.

    grl sau cum te-o chema – dupa ce ca ai IQ in 2 digits dupa mizeria teoriilor pe care le expui, mai esti si lasha si itzi aerezi aberatziile rasiste si penibile, punindu-le in circa blegoo-lui.
    1. ca asa a zis Blegoo & al.
    2. asa cum zice Blegoo & al.

    Nu te strofoca sa raspunzi, ca nu itzi mai adresez cuvintul.

  10. # 13: eu nu am inteles nimic din postul asta, zau, doar ca am vazut iar cuvantul hansiland, si am zis ca e OK sa-l foloseasca cine vrea si sa si fac bancuri despre asta daca vrea. Dar continutulu, ideea principala nu am inteles-o de loc. Nu inteleg nici de ce s-a suparat Vera pe tine. Explicati-mi si mie, amandoua daca e posibiul, separat bineinteles nu deoadat, ca nu obisnuiesc si ma zapacesc de cap. Era ceva important pentru mine acolo in postul #13, ca sa inteleg ceva util din el ?

  11. tapir – si aceasta satisfactzie fara echivoc (you really should control it better) este:

    1. totally misinterpreted. Nu am reactzionat pentru ca she bit ME, ceea ce nici nu a prea facut. Ci pentru teoriile cu romii, cu romanii, cu altele – si mitocania fatza de Vlad.
    2. exact motivul pentru care, notwithstanding hard pushing, cu tine nu o sa joc acest joc.

  12. @Vera 18.

    teoriile cu romii, cu romanii, cu altele

    Vera, daca doriti, pot sa va explic inca o data cum se formeza aspectul pejorativ al unui cuvant, including rolul/pozitia beholderilor in the process. 🙂

  13. da dragă vera, numai că tonul ăsta didactico-pedagogic nu mă convinge că dumneata – în ceea ce mă priveşte pe mine cel puţin – scrii intr-o cheie neutră, şi e numai “paranoia” mea care citeşte într-o anumită cheie. de ce ar fi cheia mea de citire aşa de selectivă?

    satisfacţie? da, se confirmă teoria că nu sunt paranoic. fără echivoc? nu.

    şi ce ar trebui io să controlez şi ce nu, ei bine, asta e sub controlul meu.

  14. Iar ma ignora toata lumea…ce sa-i faci, am inceput sa ma obisnuiesc. In alta ordine de idei… ce aveti fratilor, sunteti batuti in cap ? despre ce naiba vorbiti aici ? parca era vorba despre cafea si cantecele la inceput, despre stare de spirit/mood, etc.

    Eu azi ma avut un pacient foarte impresionant, puteti sa cititi despre prima mea intalnire cu el sub postul meu, Afganistan 2 (e tot din Afganistan, barbat de data aceasta.) eu pana acum am tot citit despre primul razboi mondial din cauza lui. M-a afectat foarte mult acest pacient intalnit de mine azi si abia venisem si eu aici sa ma relaxez un pic, dar vad ca nu ma unde sa ma duc sa ma relaxez.

  15. @ drcraciun:
    Simptomatic, idiosincrazia dilematica îsi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsulând filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice înspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice înspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista.

  16. B de Comp, absolut de acord, as avea doar de adaugat ca incongruenta intangibila a universului abstracto-stereotip in evervescenta absoluta nu poate fi egalata decat poate, de incredibila paradigma pseudoaluziva a infinitului rasfrant in universalitatea-i crepusculara.
    Aaaa???
    cotcodac

  17. #23-24: LOL !
    (macmac)

    #25: eu nu stiu ce sa zic, nu am puteri din astea premonitorii, desi mai am intuitii norocoase din cand in cand. Eu, sincer cred ca Vlad acum este (pre)ocupat sa citeasca ce am mai scris eu pe blogul meu de ieri incoace (mult si interesant, tin sa va asigur)

  18. Cora_: nu, nu plec încă nicăieri. Obiectiv vorbind, probabilitatea ca eu să mai plec e foarte, foarte mică. Ce aș vrea eu să fac e altă chestie. Dar eu rareori fac ce vreau să fac, tocmai pentru că adesea vreau cu egală intensitate lucruri contradictorii, și până la urmă mă duce valul.

  19. Vlad, vorbesti de parca ai avea 80 de ani… stii zicala, numai nebunii nu-si schimba planurile. 🙂
    De fapt important e te simti bine acolo unde esti/sunteti… acum ca sunteti 2 conteaza ce vrea intregul, nu jumatatile…

  20. Bai, Domnule, lasa “vapeureala” si raspunde la postul acela. Ce usor e sa lasi Youtube sa vorbeasca pentru tine.

    PS. Doamnelor, va iubesc si va multumesc ca existati. Astazi si in fiecare zi.

    PPS. Anti-spam word : cucurigu (de acolo scriu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.