Mistreți în Băneasa

Ieri am aflat lucruri pe care nu le știam despre București. Cum că într-o anumite zonă din cartierul Băneasa există niște case destul de dărăpănate, în care stau de 150 de ani urmași ai unor bulgari pe care Cuza i-a împroprietărit acolo. Oameni simpli, majoritatea probabil, au făcut agricultură în vremea când pe acolo era doar câmp și pădure, apoi au lucrat la ce se putea lucra prin zonă. Îmi imaginez că sunt ultima generație, pentru că terenurile de acolo și-au schimbat valoarea și destinația, și vine gentrificarea, pe care criza doar a încetinit-o nițel. Am mai aflat că pe vremuri era plin de porci mistreți în cartier, era o adevărată problemă. O fi avut vreunul colți de argint?
Dar casele încă sunt acolo, deocamdată, mici și cu curte, și miroase a fum de sobă pe acele străzi. Ba vezi chiar și câte un copil care se joacă în stradă.
Toată vara am trecut pe strada aia, duminică în zori, când încercam să fug din oraș pe bicicletă, și n-am știut nimic. Nici mistreți n-am întâlnit vreodată pe acolo, doar maidanezii obișnuiți.

About The Author

1 thought on “Mistreți în Băneasa

  1. ia-uite, frate… mistreti!
    nu cred ca-i mai vezi pe acolo pentru ca au facut aripi. cine stie unde s-or fi dus si pe ce scaune s-or fi asezat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.