Că tot e vremea schimbărilor, i-ar prinde bine şi mahalalei una. O schimbare, vreau să zic. Lucrurile nu mai sunt aşa cum erau în 2006, când am deschis blogul. Acel filon pare să fi secat, sau oricum, există în alt plan, aşteptând vremuri mai bune. Nu ştiu cât mai pot continua să bat aceeaşi toacă fără să devin greţos de-a dreptul. În plus, nu mai am aceeaşi tragere de inimă. Nu-mi mai iubesc blogul ca pe vremuri. Lovitura de graţie cred că a venit o dată cu ultimele confruntări încrucişate de aici, atunci când M. şi-a închis temporar blogul. Încă mă vizitează diverse idei şi goange pe care pe vremuri le-aş fi scris cu nesaţ pe aici, însă, de fiecare dată când îmi pun întrebarea “să le scriu pe blog”, răspunsul e invariabl “n-am niciun chef”.

Eu însumi m-am schimbat, am devenit mai ales mai meschin şi mai egoist. Mă refer la identitatea mea din mahala, pentru că IRL am fost probabil mereu la fel de meschin şi egoist, personalitatea omului nu se schimbă în 4 ani. Ceea ce înseamnă că nu mai sunt în stare nici măcar de efortul narcisico-autocosmetic. Ăsta o fi un lucru bun, poate.

Aşadar, e vremea schimbării. Tot scărpinându-mă eu după ceafă gândindu-mă ce să fac cu Mahalaua, am îngustat opţiunile considerabil. Aşadar, aş putea:
– să dau multe videoclipuri youtube, să comentez mondenităţi, politică, să-mi dau intens cu părerea.
– să continui să povestesc goangele care-mi trec prin cap, doar că mult mai laconic (max 5 rânduri)
– să mă apuc să scriu/comentez despre psihiatrie.
– să fac un blog-jurnal, gen: “azi m-am spălat pe dinţi mai mult, am mâncat ouă la micul dejun, am luat autobuzul” etc.
Încă nu ştiu ce să fac, deci ideile şi sugestiile sunt binevenite.

About The Author

100 thoughts on “

  1. Eu iti propun sa creezi niste posturi despre intersectia psihiatriei cu diplomatia/Foreign Policy, care sunt poate, desi este posibil sa fiu subiectiv-influentat in apreciere, teme ceva mai interesante pentru populatiile mai largi din sud-vest (Norvegia-Romania).

    Despre forma, orice ai face, pastreaza Debaraua, pentru ca ma ajuta sa-mi perfectionez rapid-fire concis drept in target (si eu ma simt uneori sub stare de asediu, deci trebuie sa invat sa ma apar cat mai bine; in general, la practice, mereu am preferat foc-cu-foc >> rafale.)

  2. YouTube, de ce nu, depinde ce. Goange laconice, da, bloggingul este prin definiție laconic. Psihiatrie, de ce nu. Spălatul pe dinți e sănătos, poate îi găsești și un substrat filosofic?

  3. Eu prefer sa ne dai mai multe haikugoange. Punctul lor de pornire poate fi insa chiar si pasta de dinti, nu ma supar:)

  4. that time of the year, huh?
    din seria “ciclicitatea blogheritului la romani: momente de cumpana”

    (tastasem macmac fara al doilea ‘m’ si iesise altceva…)

  5. Eu recunosc ca, in ultima vreme, mi-am iesit din pepeni ceva de speriat.

    Am inchis temporar blogul, recent am parolat Pagini (sa nu mai fie batjocorite aiurea pe forumuri fragmente scoase din contexte), am sters posturi cu tot cu comentarii, in extremis am vrut chiar sa renunt la a mai comenta in Mahala. Tot degeaba. Lehamitea ramane intacta.

    Moartea online, da! Aia care ne pandeste dupa colt. Triumful mediocritatii e pe aproape.

  6. am vrut chiar sa renunt la a mai comenta in Mahala.

    io credeam ca vrei sa stai la 1001 comentarii, ca’i frumos si simetric ☺

  7. daca va spun ca SI MIE imi plac rrrromii si nu am sa mai folosesc – never again on this blog – termenul acela pejorativ, atunci va trece suparerea si nu mai ‘schimbati’ blogul, si scrieti la fel ca si pana acum? Pleaaaaaaase! 🙂

    (de asemeni, nu am sa mai folosesc niciodata nici cuvantul acela care nu va place in loc de ‘amplasament’) 🙂

  8. Am vrut sa raman la 1000 ca era rotund da’ nu m-a tinut.

    Vlade, poti sa bagi Zuma Deluxe, relaxeaza. Sau widgets deala unde hranesti pestii.

    Mai bine fa-ti blogul ala de psihiatru, macar te alegi cu ceva, da.

  9. da, vorba lu’ tapiru’.

    nu ştiu de ce ne întrebi cum să fii tu pe blog. eu citesc orice. şi liniuţe dacă pui, io vin şi mă uit, şi iutube citesc, na. scrie cum vrei şi când vrei.

  10. Cu iutubele nu le prea am, in rest – scrie dom’ne, scrie, ca pot sa citesc si comentarii de psihiatrie dupa ce ne spui despre breakfast!

  11. dar de ce nu faci o combinatie intre cele patru optiuni. ti le grupezi pe categorii si gata.

  12. Deci… io văz cam așa:
    Vine o vreme dă lehamite (“ciclicitatea tapiriană©™®”). E ca un miros dă ulei râncezit, către sfârșitul iernii, pă balcon.

    Da’ trece.

    Un leac paleativ poate fi posturi de musafir pă alte gloabe: asta te scutește de presiunea de a fi ceea ce se așteaptă de la tine (pă gloaba ta) dar e și o provocare intelectuală – gen, ce ar scrie Vlad ca musafir, pe gloaba lui Madelin, ca să dau un egzemplu. Ori ce-ar scrie tapirul pe “Dulce Mahala”… ori Gîrrlița…

    Mi-ar place să citesc un post serios, poetic, alea… publicat de Pinocchio pă gloaba tapirului, să zic. Chestii d-astea tind să rupă șablonu’ dă plictiseală, cred eu.
    Nu știu, mârâi și io, mai gânditor, așea… dân cotețu’ meu.
    (CE??? Sunt prost? Aaaa… e veche, stimabile…)

  13. hmmm… nu stiu daca as scrie diferit/mai putin presat adaca as scrie pe alt blog… poate doar daca imi dai tema anume, dar daca imi dai dtema anume scri si la mine, daca pot/am chef/am timp….

    pa de alta parte, io n-am presiunea de a fi ceea ce se asteapta de la mine…

  14. Păi… în timp ce scriam chiar m-am gândit la varianta cu “dat temă” altcuiva… dar clar n-o să meargă.
    Nu suntem scriitori de meserie, și ca atare, nu cred că poate să funcționeze.

    Am băgat aia cu presiunea fincă mi s-a părut că are Vlad un puseu de anxiozitatea și alea.

    Ideea totuși rămâne: post de musafir în altă parte te poate elibera de constrângeri (dacă le ai) dar e și “challenging” – intelectual vorbind.

  15. De, Tapirule! Sunt si avantaje cand nu esti “erou de poveste”.
    Vlad, eu propun asa: tu erai psihiatrul si noi eram pacientii. Sa vedem ce iese. Iti faci si tu mana pentru blogul- brand- de-mare-psihiatru in felul asta, ne jucam si noi.Da’ pot sa fiu si eu din cand in cand psihiatrul?Pleeeaaaseee! Si pe urma Madelin, Pinocchio, Blegoo, Tapirul( mi-e frica!!!), etc.

  16. @Dilligentreader: scoate-mă dă pă listă… io deja mi-am dat în petic de 3 ori.
    🙂
    Hai, ia să vă văz pă voi… că de-abia aștept să latru fioros/înspăimântător dă pă mantinelă!

    Sunt o haită întreagă, de unu’ singur!

  17. #15

    Vlad, […] tu erai psihiatrul si noi eram pacientii.

    Propunera asta imi aminteste de un videoclip cu Ramones ( ‘ I Wanna Be Sedated’), unde ei stau asa… linistiti la masa, si, pe incetul, apar tot felul de indivizi, asemeni/analog comentatorilor din Mahala, comentatori care isi fac de cap in timp ce un doctor/Vlad incearca sa faca nu stiu ce ‘consultatie’ sau tratament, si nu reuseste, si pana la urma este si el ‘asimilat’…
    Eu an inserta la urma o scena unde doctorul/Vlad as veni in prim plan si ar spune ceva de genul:
    “Nu v-am zis eu? Principiul Salsifis! Indiferent ce spun/scriu, astia tot se dau de-a berbeleacul cum vor ei.”

    http://www.youtube.com/watch?v=lQeo3OfuEDM

  18. in fiecare zi cate un link youtube? muahahahaahahaha

    hai sa fim seriosi, daca iti zicem noi sa scrii in fiecare zi ce manaci o sa scrii numai asta? nu mai e blogul tau, il listezi la bursa, care da mai mult are articolul dorit?

  19. vladule, vezi? – tu scrie câteceva, orice, din când în când, de rest ne ocupăm noi. aici de exemplu o să ajungem cu discuţia la paralaxa lunii în percepţia aborigenilor heterosexuali din china

  20. Bune goangele, bune randurile psihiatrice. 🙂 Asa vad eu, deci formulez un gand indemn de a nu renunta.
    Daca se ajunge la renuntare, recunosc ca mie o sa-mi para rau, parca as pierde un prieten.

  21. NU VOI RENUNŢA NICIODATĂ!
    Mulţumesc mult de feedback, îl iau în considerare.
    Cât despre jocul de-a pacienţii, no problemo, demult v-am categorisit şi făcut dosare complete, muahaha.
    Madelin, de ce să nu mai scrii la mine? 🙁 Ciam făcut iar?

  22. “…demult v-am categorisit şi făcut dosare complete…”

    VREM SĂ SE PUBLICE TOATE DOSARELE SECURISTICO-VLĂDEȘTI!
    Câte unu pă săptămână, zis.

    Io-te cum reiese matereal de almanahe vlădești…
    Postu’ zaharisit dă miercuri, zic.

  23. Aveti noroc cu totii ca, fiind indragostit, ma simt marinimos si binevoitor zilele astea si ca in plus nu prea-mi place sa fantazez/speculez despre userii intalniti de mine on-line (cel putin nu despre majoritatea din ei) si ca in plus nu-mi place nici sa-mi aduc serviciul in ghiozdan catre casa cand plec de la scoala, ca altfel ati fi vazut voi ce dosare in 4 limbi straine (ca tot suntem pe subiectul de Foreign Policy/Diplomacy, dupa cum numai tapirul a parut sa observe pana acum) mi-as fi putut inchipui despre fiecare din voi in parte !

    ——————-

    Daca totusi mai este cineva pe aici care nu s-a obisnuit cu stilul meu narcisist/intolerant fata de slabiciunile altora, precizez: just kidding !

  24. Din cate inteleg nu ideile iti lipsesc, ci cheful. Da’ cred ca e temporar, o fi din cauza de februarie. Dar si februarie e temporar.

    Deci vine, vine primavaraaa… floricele pe campii, nu conteaza ce ne scrii! Ca noi tot ce vrem noi comentam. 🙂

  25. Eu, in stilul meu narcisist nu doresc decat sa fac un anunt si apoi inca o recomandare (ca despre interesele mele curente muzicale de azi am mai scris mai sus):

    1. Am luat 10 la oral fata de toti cei trei examinatori si am vorbit despre Edvard Munch http://en.wikipedia.org/wiki/Edvard_Munch (bine ca nu mi l-au dat pe Nansen ca ma incurcam la termenii marinaresti), despre melancolie http://en.wikipedia.org/wiki/Melancholy si am mai jucat si rolul unui doctor psihiatru http://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatrist care vorbeste cu sotia instrainata (jucata de o profesoara) a unui pacient presupus, Erik (nume favorit de-al meu din cauza de Erik Erikson http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Erikson ).

    Despre rezultatul fericit dar si binemeritat i-am spus mai intai si mai intai prietenului meu din copilarie, Rahan, intr-o scrisorica chiar aici pe Vlad. Apoi i-am scris lui D. Pe urma si lui Blegoo si mai tarziu lui Vlad. Acum va spun si voua ca sa ma laudati si voi ca nu-mi ajunge inca. (Si D. in stil tipic inca nu mi-a raspuns ! Oh shoot, tocmai verificam si am observat ca nici nu a primit mesajul ca i-am scris adresa gresit; numai cu el mi se intampla asta, e a treia oara cand se intampla sa-i scriu gresit adresa, nu stiu de ce. Parcele si-au bagat precis coada. Ah, ce ma enervez ca acum toti au aflat si numai el nu. Aarrrgh !)

    2. Si recomandarea: Vlad eu am link la blogul tau pe blogul meu, tu de ce nu ai link la blogul meu pe blogul tau ? (Nu e obligatoriu, bineinteles, etc., sunt marinimos si binevoitor in continuare si in seara aceasta.)

    ——————————–
    Good grief, and Joseph, Mary, and Jesus ! Mi-a luat 10 minute ca sa pot retrimite e-mailul ala lui D. Nu stiu de ce, dar ma zapacesc complet, ma confuzez, imi scad abilitatile intelectuale si dexteritatea manuala de cate ori incerc sa comunic cu el in vreun fel. O sa ma cread complet idiot pana la urma. Nici macar la intrebarile alea simple nu am fost in stare sa-i raspund (care e tara mea si mancarea mea preferata). I-am scris ca am impresia ca am picat examenul fata de el, in ciuda notelor mele mari luate azi la oral.

    Hai ca sa va relaxati cu totii va mai dau un clip cu soldati norvegieni, dar asat e comic si a generat si ceva scandal cand a aparut: http://www.youtube.com/watch?v=rqNiAp6V_vo (zau, asa sunt si majoritatea norvegienilor adevarati, relaxati si cu simtul umorului)

  26. Vlad, m-am gandit eu ca n-am pozitionat bine “comentariile mele in Mahala” in insiruirea aia de negative. Dar e un point, totusi.
    N-ai facut tu nimic, doamne fereste.
    E vb despre mine.

    Lumea virtuala, ca intreg, aia in care vrand-nevrand am intrat, nu mi-a mai produs demult nici o urma de zen sau macar de amuzament. Cand ceva ma intristeaza sau imi produce nervi, de bun simt ar fi sa evit situatiile cu pricina. Smile and move on!

    Mi-amintesc si acum cat de cu lacrimi am ras in fata tastelor pe vremuri (cand povestea Cerbul ca a nimerit-o pe Woody, sau cand ne invata Safta ce e ala orgasp, sau cand scria Cretu ce a mai facut sambata).

    Blogul tau e singurul din cele cetite in care comentez constant. Ca sa-mi tratez adictia de virtual, de aci ar trebui sa incep. In plus, ar trebui sa inchid comentariile si la blogul meu, cum au facut Zaza si Iren.
    Am inceput dezintoxicarea deja, prin a ceti comentariile din Mahala pe sarite. Si prin a nu mai ceti imedu’. Si prin a frecventa mai mult fb-ul, pentru lincuri interesante si impersonale.

  27. Sorry, toti, pentru postul prea lung de mai sus, promit ca o sa incerc sa nu mai fac aici cand sunt in vizita, dar eram si eu euforic si emotionat ieri dupa examenul ala de care mi-a fost atat de frica de-am aberat la greu si pe blog. (Vedeti ca am dat foaia azi si sunt mult mai focusat pe chestii concrete, chiar va cer ajutorul in rol de headhunteri pentru mine, sunt foarte business-oriented azi, mi-am gasit si un matematician mult mult mai misto pentru compania mea decat ala lenes dinainte-e meritul lui Blegoo-, sunt din ce in ce mai satisfacut azi din cauza asta.)

    Apropos, Vlad, ti-am dat link la blogul tau direct dintr-un raspuns de-al meu din blog catre un cititor care-mi urase bafta la examen si eu i-am indrumat pe toti sa vina aici la blogul tau sa citesca ce am scris mai sus daca sunt curiosi sa vada ce subiecet am avut. Sper sa vina cat mai multi de fapt, ca eu singurul defect care l-am remarcat/criticat la blogul tau in sectia mea de critica de bloguri numita Lacan&Co, a fost ca imi pare rau de tine ca meriti o audienta mult mai buna (si numeric si calitativ)decat o ai in clipa asta sau cel putin decat mi se parea ca o aveai in ultimele luni, desi vad ca acum, in ultima vreme, se imbunatateste situatia, si o sa ai precis din ce in ce mai multi vizitatori din ce in ce mai interesanti, eu oricum asa iti urez, pentru ca meriti.
    (Na, ca tot lung a iesit !) (Sorry again, nu mai fac, etc.)

  28. #26 drcraciun says:

    ati fi vazut voi ce dosare in 4 limbi straine […] mi-as fi putut inchipui despre fiecare din voi in parte !
    […]

    just kidding !

    Bǎi, Crǎciunicǎ, auzi, vrei sǎ vezi dosarul facut de noi despre tine?
    (I mean, unul real, deloc închipuit – si tot în 4 limbi, dacǎ ai nevoie)

    Not kidding !

    🙂

  29. Mie niciodata nu mi-a pasat de dosarele facute despre altii despre mine. Dar vreau sa precizez: am impresia ca detectez un ton ostil in postul tau (desi poate ca ma insel) si nus stiu de ce. Eu glumeam mai sus (am si scris ca glumeam), pentru ca tocmai imi amintisem de vmc de pe Imed cum credea ea ca eu imi fac “dosare despre toti”, lucru care este evident o prostie.

    Chestia cu dosarele in felul in care ai spus-o tu, sa stii ca mi-a adus in clipa asta niste amintiri foarte neplacute care s-au intamplat in mod real in familia mea, pe vremea lui Ceausescu si desi eu eram prea mic, pe unii membri ai familiei mele asta i-a afectat direct si dureros, si nu apreciez nici macar glume despre acest subiect din cauza asta.

    Si as mai fi curios, daca intr-adevar e adevarat ca am ghicit corect ca ai o oarecare ostilitate fata de mine (desi sper sa ma insel, si e doar din cauza mediului online), nu inteleg de ce, pentru eu habar nu am cine esti, cand am comentat la ce ai scris tu pe aici, cred-sper ca am comentat relativ politicos, chiar daca nu eram atent sau nu eram de acord cu tine, ceva de genul asta. De aia eram curios ce naiba ti-a rezonat tie asa de rau din postul meu de mai sus. Si cine sunt astai “noi” ? Tu din care “noi” faci parte ? Cei care postati pe Vlad sau pe Imed sau pe ambele ? Nu inteleg de loc.

  30. #27

    Ca noi tot ce vrem noi comentam. 🙂

    La aceasta imi mintesc de o anecdota care ilustreaza ‘cine se adapteaza la cine’, mai concret ‘cine dirijeaza pe cine’, si anume despre Filarmonica vieneza, care este o orchestra cu un stil individual(ist), nu numai in sens musical, ci si ‘psychologic’, adica instrumentalistii sunt cam ‘plini de sine'(adica: incapatinati), ‘siguri de ei’ si de stilul lor vienez (de interpretare), si despre care se zice ca mereu canta asa cum vor ei, adica au pretentia ca dirijorul sa se adapteze la stilul lor de interpretare, si nu invers.

    Anecdota circula in forma:

    Cineva intreaba pe filarmonistii vienezi: “Ce va dirija Karajan cu voi la concertul de maine seara?”
    Filarmonistii: “Nu stim ce o sa dirijeze el, dar noi o sa cantam Sinfonia a 3-a de Beethoven.”

  31. Mesaj pentru drcraciun:

    NU MA INTERESEZI, NENE!

    (daca nu te duce capul de unul singur, desi eu banuesc contrariul, reciteste 29)

    Si-n caz ca-chiar nu te poti abtine, cunosc o userita pe alt blog, cu care poti interactiona. Se cheama emma si am un feeling ca v-atz intelege perfect.

  32. #33: Am citit cu atentie tot ce mi-ai recomandat. Totusi tot nu inteleg daca asta inseamna ca nu mai am permisiunea sa iti vizitez blogul sau nu mai am permisiunea sa comentez pe blogul tau. Este foarte important pentru mine sa inteleg cat de concret acest lucru deoarece nu vreau in nici un fel sa te simti “harassed” din cauza mea, ca eu nu am avut absolut nici o intentie din aceasta, eu doar comentam sub niste idei de-ale tale postate de tine pe blogul tau care mi-au starnit si mie niste amintiri sau idei, care, postate fiind, credeam ca vor face placere la mai multe persoane care ar trece pe acolo pe blogul tau.
    Nu era absolut de loc vorba de ceva personal cum se poate subintelege din greseala din stilul postului tau # 33 de mai sus.
    Mie imi place mereu sa ma exprim cu cat mai multa claritate cand comunic direct cu altcineva online, astfel incat sa nu se creeze nici o confuzie.
    Daca ai rabdarea sa clarifici si tu pentru mine confuzia mea de mai sus in legatura cu instructiunile tale, eu am sa iti urmez, bineinteles, dorintele, deoarece, dupa cum am mai zis, nu am absolut nici o intentie malevolenta fata de tine personal (ca nu te cunosc si nici nu am de gand sa te cunosc in persoana vreodata, daca ar fi fost astfel cazul mi-as fi declarat aceasta intentie chiar de la bun inceput), nici fata de blogul tau (pe care l-am vizitat doar pentru ca m-a atras cuvantul “depresie” din titlul ultimului tau post, si acesta este un subiect profesional interesant pentru mine.)

  33. # 30: Eu glumeam (dupa cum am precizat foarte clar; ma gandeam in clipa aceaa la vmc, un user Imed care a venit cu ideea nastrusnica a dosarelor, in gluma si ea la vremea aceea.)

    Poate ca ma insel, dar detectez in postul tau, grrl, o tonalitate/nuanta ostila, si nu inteleg de ce, deoarece eu nu am nici un interes specific ostil sau neostil fata de tine (personal sau virtual), deci nu inteleg de ce ai avea tu vreunul fata de mine.

    In plus, daca este vorba sa vorbim serios, sa stii ca chestia asta cu “dosarele” trezeste in mine amintiri neplacute legate de evenimente reale care s-au intamplat unor membri ai familiei mele pe vremea pre-1989, despre care am auzit din povestiri de la parintii mei, si nu apreciez acest fel de amintiri de loc.

  34. drcraciun, ca sa fie mai clar un pic: nu ma intereseaza daca aci joci un rol , or nu ma intereseaza daca esti nebun de legat, nu ma intereseaza aipiul tau, or nu ma intereseaza panseurile tale, nu ma intereseaza profesia ta, or nu ma intereseaza facutul tau pe prostu’.

    Daca zic ca ma simt harrasata ma lasi in pace?
    (restul: scuzatz englezismele fortzate).

    PS
    Korekt se scrie “deloc”.

  35. # 36: Scuza-ma, dar TOT n-am inteles. Zi si tu “da” sau “nu” la intrebarile de mai jos cand ai timp:

    1. Am voie sa dau din cand in cand click pe adresa URL a blogului tau si sa intru sa te citesc (sa citesc ce scrii tu acolo) ?

    2. Am voie sa postez ceva daca ceva scris de tine imi starneste mie o idee, sau un posibil raspuns la o intrebare, sau o fantezie, sau o amintire personala, sau o curiozitate ?

    Cu mine trebuie sa te porti ca cu un idiot, on line, si nu glumesc cand zic asta, chiar sunt serios. Iar “roluri” nu joc decat in real life in momente intime personale, si alea chiar rar de tot, ca nu prea am tendinte din astea, si alteori ca tehnica de invatat limba norvegiana (rolle-spill) cu unul din profesorii mei, Oliwia (pe Skype, dar cu ea am terminat deja), sau Trond (in persoana, si sper ca cu el o sa mai continui o vreme, ca este intr-adevar un profesor excelent.)

  36. @drcraciun #35

    Poate ca ma insel, dar detectez in postul tau, grrl, o tonalitate/nuanta ostila,

    Aaa, nu, nu-ti face nici o grija, nu sunt ostila.
    Cum de ai ajuns la aceasta concluzie?

    Btw, imi pare rau ca “dosarele” trezesc in tine “amintiri neplacute”, nu vrei sa ne povestesti mai mult?

  37. @drcraciun #37

    to Madelin:

    Zi si tu “da” sau “nu” la intrebarile de mai jos

    Auzi, Craciunică, am impresia că tu o plictisesti pe Madelin. Si ca un baiat cumsecade cum esti tu (chiar nici nu trebuie sa fii specialist psihiatru ca sa intelegi), ar trebui să stii ca atunci cand o persoana iti spune ‘super-explicit’ că tu o plictisesti, atunci incetezi sa o plictisesti. Ia incearca sa nu o mai plictisesti, sa vezi cum devii simpatic din nou. 🙂

  38. #38: imi pare bine ca ai precizat asta. Ma derutase faptul ca ai scris ca nu glumeai la sfarsitul postului respectiv, pe cand eu tocmai scrisesem ca glumeam mai sus.

    Nu vreau sa povestesc aici despre dosare din doua motive:

    1. intamplarile respective nu mi s-au intamplat mie direct ci unor membri ai familiei mele si eu stiu despre ele decat din auzite de la parintii mei si nu vreau sa risc sa prezint cumva ceva incorect, ca ar fi lipsit de respect fata de persoanele reale carora li s-au intamplat acele lucruri;

    2. daca si numai cu acordul persoanelor direct implicate, am sa ma decid sa scriu intr-o buna zi despre asta (si m-am si gandit deja la un posibil titlu de post “Securisti vs. Comunisti”), am sa scriu pe blogul meu, deoarece povestea este destul de complexa si lunga.

  39. #39: Madelin mi s-a adresat direct mie si a fos normal ca eu sa ii raspund direct ei si sa cer precizari cat mai concrete, deoarece eu am mare respect pentru granite precis delimitate si clare re. ceea ce iti poti permite sau nu fata de orice interlocutor din fata mea, mai ales in viata reala. In viata virtuala este mai greu sa stabilesti acest fel de granite, insa este totusi si asta un ideal demn de tintit. Eu vreau sa stiu direct de la Madelin cat pot sa fiu de intruziv sau nu in legatura cu visitele mele pe blogul ei, care este totusi un domeniu public, deoarece nu am de gand sa o fac sa se simta prost din cauza acestor intruzii poate total nedorite de ea. Deci inca astept raspuns. Pana nu il primesc in clar, am sa tratez blogul ei tot ca un domeniu public ca si alte bloguri de pe Internet unde am mai facut comentarii pana acum. Nu sunt prea multe, deoarece nu prea am interes in colindat multe bloguri, dar alea pe care le vizitez si unde mai si comentez inseamna ca mi-au starnit cumva interesul mie printr-un anume topic postat. Dar , repet, nu vreau ca Madelin sa se simta in nici un fel stanjenita, uncomfortable, nu stiu cuvantul exact cel mai potrivit, deoarece, repet, eu nu am intentii malevolente fata de nici un creator sau user de blog de nicaieri.

  40. Ok, eu nu mai rezist. Drcraci, chestia cu postul mintii a vrut sa fie un mod ocolit de a spune ” mai taci dq din gura”. Imi spuneam mie ca apar prea des pe aici cu comentarii, si poate ar trebui sa mai zica si altii ceva, pentru variatie. Eu nu mai suport sa intru si sa vad doar un singur pacient comentand tot timpul despre tot. Eu imi iau vacanta,adica nu numai ca nu mai vorbesc( postul mintii), dar nici nu mai rezist sa citesc. Sorry, Vlad,nu stiu cum iesi din asta( nu plecarea mea,asta e poate benefica, ci inundatia din mahala), dar iti urez succes.

  41. @Craciun #41.

    Daca te uiti mai bine la commentul de mai sus (cu nr. 33.) poti vedea ca Madelin spune:

    Mesaj pentru drcraciun:

    NU MA INTERESEZI, NENE!

    Tu intelegi ce inseamna daca cineva iti spune (cu litere de o schiopa, ca sa vezi bine): “NU MA INTERESEZI, NENE!”?

  42. #42: multumesc pentru precizare.

    Eu postam mai mult pe topicuri vechi din Debara care acum nu mai sunt de interes pentru nimeni. Nu te (va) obliga absolut nimeni sa cititi ce postez eu pe topicuri vechi de acum 3-5 ani.

    Concentrati-va asupra topicurilor noi din pagina principala nu pe unde cotrobai sau umblu eu prin blogul lui Vlad. Este totusi un spatiu liber, are usile de la Debara larg deschise, nu vad nimic gresit in a citi si eu ce s-a mai scris sau comentat in trecut si de a scrie si eu pe acolo.

    Pe topicurile noi, ce am avut de zis am zis, nu am revenit in mod inutil, asteptam totusi un raspuns inca de la madelin cu o precizare ceruta, deoarece ea mi s-a adresat direct prima, in legatura cu granitele blogului ei fata de mine.

  43. # 43: eu tocmai aia nu am inteles. Eu nu ma concentrez asupra lui madelin-persoana, dupa cum am mai explicat, nici persoana ei nu ma intereseaza pe mine (si asa e si normal sa fie in spatiul virtual). Eu vreau sa stiu doar raspunsul la intrebarile mele 1 si 2 de mai sus ca sa stiu care sunt granitele blogului ei fata de mine-comentatorul astfel incat sa nu risc sa devin intruziv pe acel spatiu, care este totusi, repet, un spatiu public.

    Si parerea mea este: lasati-o pe madelin sa se descurce ca este fata mare (adulta vreau sa zic, bineinteles) si are si experienta la bloguri si la eticheta din spatiul virtual mult mai multa decat mine. Eu vreau sa fiu cat mai clar si mai corect in legatura cu aceasta eticheta despre care nu stiu inca prea multe.

  44. @37

    1. asta n-am cum sa impiedic decat paroland-mi iar blogul, ceea ce n-am de gand sa fac numa’ de dragul dumitale. Sau, cine stie?

    2. pe blogul dumitale, drcraciun, pe blogul dumitale

  45. # 46: Multumesc, raspunsul tau este destul de clar. As mai dori totusi o precizare re. raspunsul tau la nr. 2. Vrei sa spui ca daca vreun topic de-al tau imi starneste mie vreo amintire sau comentariu special de facut sa iti raspund pe blogul meu ? Si, daca fac asa, trebuie sa iti dau atributie, adica sa scriu, de exemplu, “tocmai am citit pe blogul lui madelin ca…si asta mi-a dat ideea sa…” ?, sau pot sa “fur” direct fara sa fac mentiune la tine (stilul meu e de obicei prima varianta, dar este totusi numele tau de blog, trebuie sa-mi precizezi clar ce am voie sa fac in legatura cu el). Si tot re. 2, inca o intrebare: daca intr-un post de-al tau pui vreodata vreo intrebare, atunci unde pot sa raspund, tot numai la mine pe blog, de exemplu “madelin a intrebat pe blogul ei despre…si eu ii raspund aici, deoarece ea isi fereste granitele blogului de mine, ca…”

    Nu fac misto, intreb foarte foarte serios, astea sunt chestii de eticheta de blog si nu vreau sa gresesc la faza asta, mai ales ca am inceput si eu sa comentez pe blogurile altora, si Matematicianul din compania mea a scris o data pe blogul lui despre furturi de pe blogurile altora si asta mi-a ridicat niste intrebari.

    ——————————–

    Si, fara legatura cu subiectul de mai sus, va rog eu personal, fete si baieti de pe blogul lui Vlad, rugati-l pe Vlad sa deschida topic nou cu Cartarescu ca dupa parerea mea ar fi mult mai interesant chiar si decat ala despre Vanghelie (care a fost cel mai interesant si totodata hazliu din ultima vreme de pe aici, ca restul sunt cam deprimante si avem toti nevoie sa radem din cand in cand, dupa opinia mea, mai difuzeaza si din ostilitati, etc.

  46. @47
    drcraciun, o sa ma gandesc cu toata profunzimea, o sa analizez cu toata compasiunea, o sa pun in balanta cu toata intelegerea si poate o sa-ti si raspunz candva.

    I’mGROPHFNon
    (ia sa vedem, p’asta o ghicesti? :D)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.