Constanta cosmologică

Aparenta pauză în activitatea mea de cercetare a amorului nu a fost pură lene, cum mulţi dintre cei ce mă cunosc mai bine tranşează cu lama lui Ockham. Mai curând m-am împiedicat de o dificultate de ordin ştiinţific, pe care am să v-o prezint în cele ce urmează, laolaltă cu o posibilă soluţie.

De multă vreme, autorii amorologi şi nu numai clamează universalitatea dragostei. Este o evidenţă, dragostea este o forţă primordială şi universală, probabil manifestă de mai înainte de început, e liantul cărămizilor lumii, etc. Dar de ce tot clamează aceşti oameni aşa ceva? Desigur, sunt de acord cu ei, dar mă întreb de unde nevoia să o reafirmăm fără odihnă, pentru că nevoie e, intuiţia ne-o spune. Probabil pentru că tot intuiţia, pe unde undeva, ne contrazice, sau ne arată că, e lângă iubire, mai e ceva.

Pe măsură ce matematica amorului a făcut progrese, ecuaţiile au început să o ia razna. Mai mulţi ani m-am străduit să le adun în sisteme coerente, şi mereu obţineam aceeaşi eroare. Dacă dragostea e o forţă primordială şi universală, de ce nu se prăbuşeşte Universul în el însuşi, într-o atotcuprinzătoare îmbrăţişare? Pentru ca ecuaţiile să fie corecte, e clar că trebuie să introducem un factor, o constantă, la fel universală ca iubirea, dar opusă. Nu trebuie să ne lăsăm înşelaţi de opoziţia faţă de iubire, nu este vorba de ură, nici de indiferenţă, astea sunt mizilicuri şi numai nişte creiere pline de angoase au putut concepe un univers indiferent. Nici de altceva care poate fi perceput de simţurile noastre. Ci de ceva mai adânc, mai subtil şi inebranlabil (uau ce cuvânt). Să-i zicem mai bine constanta cosmologică. În vasta literatură, ea e pomenită de nenumărate ori, deşi niciodată nu i se dă un nume, poate din oroare, poate de teamă că, dacă o vom numi, va trebui să o acceptăm. Între iubiţi, ea îi împiedică să fie una, îi ţine separaţi, indiferent cât de mare ar fi iubirea lor şi cu câtă pasiune s-ar avea. Între prieteni, e acea distanţă pe care o simţi în tine chiar în mijlocul banchetului, când ar trebui să uiţi cu totul că exişti şi să te dizolvi în cei din jur. Este eterna singurătate a iubitorului de viaţă. Este ruperea din fiecare lucru, cea care ne împiedică să ne controlăm gândurile şi din pricina căreia ne pulverizăm. Numai quarcii ar putea fi imuni la ea, în măsura în care e posibil să fie imuni şi la amor.

Am mai atins subiectul constantei cosmologice în altă parte; acolo ziceam că ar fi o chestie bună. Nu ştiu dacă este o chestie bună, dar cu siguranţă este limita noastră şi originea ultimă a oricărei disperări.

Toate indiciile par să arate că nu este vorba de reacţiune la dragoste, ci de o forţă autonomă.

Observaţiile din 1998 asupra supernovelor de tip Ia demonstrează expansiunea accelerată a universului, şi deci accelerarea creşterii distanţei dintre noi. Dar toate astea sunt doar prostii, iar dragostea este o forţă primordială şi universală, manifestă de mai înainte de început, liantul cărămizilor lumii.

About The Author

230 thoughts on “Constanta cosmologică

  1. Elf, nu am vrut deloc sa sune asa. Nici vorba de oale care fierb 🙂
    Doar voiam sa-ti cer scuze ca am postat raspunsurile mele direct catre Pinocchio nestiind ca intre timp mai postase cineva.

  2. Off-topic
    V, tocmai mi-ai dat o idee minunata. Cand ma vor intreba sefii (ca am mai multi vai de pielea si urechile mele) de ce sunt asa de intarziata cu proiectul, da-mi voie sa te citez, ca minunat e “eiii, am ars-o si io asa aiurea, prin sat, my bad”
    Sau o fi chiar ontopic, ca dragoste nu prea e cu sefii astia…

  3. Madelin, discretia in persoana, chiar la un bazin acoperit din oras inot, care e deschis pina la ora 23, si bineinteles ca nu imi apartine mie. Acolo s-a tinut Olimpiada in 1972. (In acelasi timp, domnu’ Inginer era cocotat in turn, la resturant cu colegii.) Uite aici:
    http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Olympiahalle.jpg
    sau aici:
    http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:München_-_Olympiapark_(Luftbild).jpg (Tot de la tanti Wiki.)
    Nu ca m-as fi dat vreodata in vint dupa inot, dar mi s-a explicat ca daca ma duc de doua ori pe saptamina, s-ar putea sa impusc doi iepuri dintr-un foc, sa imi scada colesterolul si sa nu ma mai doara spatele. Si, mai nou, ma gindesc si la un al treilea iepure, in legatura cu artroza de la umar. (Si lui Vlad ii arde sa scrie posturi despre moarte, heh. Curat indiscretie.)

    Despre arhetipe nu prea stiu ce sa spun, poate despre arhetipi, loc si timp de-am avea. Ma tem ca sunt usor depasit de evenimente.

  4. copii, incetisor. WordPress-ul are default o setare care opreste spre moderare posturile cu 2 sau mai multe linkuri. Setarea poate fi schimbata la mai multe linkuri admise, dar asta e la latitudinea lui Vlad. De obicei adminii primesc un email cand un post e oprit spre moderare asa ca, vorba lui Trahanache, aveti putintica rabdare. Daca dupa juma’ de zi postul nu apare, email-uiti pe vlad sau pe mine (la tapirul@gmail.com)

    Sorry for the interruption. Carry on.

  5. De curiozitate, filtrul asta de spam si moderarea automata chiar folosesc la ceva? Vreau sa spun, chiar vin spamuri pe blog si mesaje nedorite? Pe blogul meu nu s-a intimplat asta niciodata pina acum.

  6. ce fericita as fi daca moderatorul mi-ar sterge ultimele 4 posturi..
    i-as si multumi… 🙁

  7. Romancuta, mie mi-a placut mult de tot comentariul tau cel lung, de ce vrei sa-l stergi? Si unde mai pui ca sunt si de acord cu ce zici tu acolo. Dar baietii stii cum fac cand nu vor sa faca ceva? Se fac ca n-aud! Macar de le-ar intra pe o ureche…

  8. cred ca a raspuns Vlad in alta parte, da, spam filterul este extrem de util, Askimet-ul a oprit pana acum cateva MII de comentarii spam (mai precis 5100 de cand a fost reinstalat). Pinocchio, fii sigur ca s-a intamplat si pe blogul tau, numai ca pe blogspot sunt oprite mii de comentarii fara sa le mai vezi; blogul asta e hostat pe un spatiu privat (well, al universitatii), si trebuie sa am grija singur de el. Setarea cu doua linkuri era default pentru ca spam-urile contin, in mod tipic, numeroase linkuri. A schimbat-o vlad.
    Uite de mostra cum arata pagina adminului la moderarea de comentarii.




  9. Quote de la Elf:

    Thanks, am cetit. Iata, doamnelor si domnisoarelor, daca sunteti curioase, cum arata femeia perfecta in ochii, deh, ai dumnealor, ma-ntelegi:

    “Blondă cu ochi albaştri, soră medicală sau specialist PR, independentă, dar cu un salariu considerabil mai mic decât cel al partenerului său. Aceasta este femeia perfectă, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, citat de TheTelegraph.
    În plus, partenera perfectă ar trebui să cântărească 60 de kilograme şi să poarte ochelari ocazionali,”sa aibă o personalitate excentrică” şi “să fie optimistă”.
    Astfel, doar 15 procente dintre bărbaţi s-ar întâlni cu o femeie pesimistă sau cinică. În topul celor mai importante atribute ale femeii, “performanţele sexuale” s-au clasat pe locul al şaptelea. Femeia-model ar trebui să aibă un automobil Ford Ka sau Mazda MX5 şi să îi placă ieşirile în cluburi, baruri şi restaurante.
    Participanţii la sondajul realizat pe site-ul ukdating.com au mai apreciat că femeia ar trebui să iubească animalele, să nu fumeze şi să consume alcool ocazional”

    Gata, m-am lamurit, io ma incadrez la “poarta ochelari ocazional”, ca-i uit mai mereu in sertar sau in geanta desi ar trebui sa-i port permanent. Nu banuiam motivul subconstient pentru chestie. Si la aia cu salariul mai mic :-))). Si la aia cu fumat si alcool ocazional, desi la Plostina ies, nene, din perfect, di tat.

    Zappad printre alte multe articole, ca asa fac eu, pierd vremea si o sa-mi prind urechile la sedinta marti, am mai aflat cum se ingrijesc cameliile si azaleele si ca se insoara Albert de Monaco, super naspa de veste (daca si el, bastionul, …).

  10. Romancuto, nu stiu de ce, dar imi aduci aminte de Groucho Marx: “Nu mi-ar place sa fiu intr-un club care m-ar primi ca membru.” 😉 Si pentru ca discutia asta oricum e in balarii (*dar* a batut recordul celei despre manele, asa ca orscit), alt citat din acelasi autor:

    “Outside of a dog, a book i the man’s best friend. Indide of a dog is too dark to read.”
    (Noapte buna.)

  11. Madelin wrote: “Aseara, cautand eu turmentata nustiuce, am dat de acest sit califragilisticos:

    magiclove

    Este involuntar savuros pe alocuri, cu memorabile (ex: “sanii sunt importanti in viata sentimentala a unei femei”).”

    Madelin, cand te trezesti din betie poate reusesti sa intelegi profunzimea si inspiratia articolului magiclove. Decat o varza de cuvinte care nu reusesc sa spuna nimic precum “Constanta cosmologică” prefer cateva cuvinte inspirate de iubire care sa ma trezeasca. Daca, in continuare, vezi dublu inchide un ochi .)

    magiclove este un site super, multe persoane o spun…

  12. “Aparenta pauză în activitatea mea de cercetare a amorului nu a fost pură lene”. Amorul se intelege traindu-l nu cercetandu-l, “inima are intelepciunea ei pe care mintea nu o intelege”. Cand o sa iesi din pauza o sa reusesti sa scri ceva interesant pe bloguri cu “tampenii”, pana atunci ia o pauza… de scris.

  13. Daca nici la betie nu am aprofundat profunzirea, la trezie nici atata. De inspiratie ce sa ma zik… Karma, neh?
    Marturisesk spasit ca io vrau sa dorm, nene… si iete cum am inchis amantrei ochii. Si viseaza ca pantofii lui danseaza…

    Parca tampenii se scrie cu un i, isn’t it?

    Mai bine iau o pauza… de amor magic, zic si eu, nu dau cu parul.

  14. Tapirou, o chestie. Ca sa nu il invadeze magia de tot pe Blad (stiu ca a cosit fara mila cautarile whatever spre mahala si uite asa am ramas trei cetitori care doi sunt eu), creca ar fi o idee sa inlocuiesti tu lincii cu sublimul lor nume si atat.
    Cititorii sunt avertizati sa il adauge (eventually), pe linc zic, in reseseul propriu.

    Hihihi, si batem manelele la greu!!!!!

  15. ha?
    Azi IQ-ul meu a in coborare (precum cotele apelor Dunarii), tre’ sa fii ami explicita.

  16. Postul meu de mai sus (de pe 8 martie) are un link la magiclove.
    Postul Tinei de mai sus cu 3 comenturi are trei linci la magiclove.
    Cred ca am gresit postand linkul. Zic ca sa le stergi pe toate ca lincuri, eventual sa lasi doar un nume (poate cineva doreste sa-i acceseze).

  17. No, c-am facut-o si p’asta, am citit la magiclove… Mai mult decit importanta saniilor in viata sentimentala a unei femei, mi-a placut aia cu “traind intr-o perioada in care masculinitatea este in declin”. Mammma mia… Incep sa pretuiesc din ce in ce mai mult moda feminina arabeasca.

    Raminind in cadrul aceluiasi genre: Ma intreb daca nu cumva am facut vreo gafa cu les fleurs de l’internet pe care tocmai le-am pus pe blogul meu. Chestia asta e vreun cintec cunoscut de care eu nu am aflat inca? Vreo manea, ceva? Aveti indurare si luminati-ma si pe mine! (Si greselile de ortografie sunt cumva numai in imaginatia mea?)

    Si tot de curiozitate: Tina e aici cumva printre prietenii casei? Si eu n-o cunosc inca?

  18. Madelin wrote,
    “si-ar dori barbatii sa fim noi, femeile”
    “Marturisesk spasit ca io vrau sa dorm”

    Madelin inainte sa creezi un nick hotaraste-te ce sex ii pui…

  19. Madelin wrote,
    “Parca tampenii se scrie cu un i, isn’t it?”

    O regula elementara de gramatica: ghilimele===citat daca nici macar asta nu sti, nu mai chinui limba romana.

    Pinocchio wrote,
    “Tina e aici cumva printre prietenii casei?”

    Care “casa” eu vad ca-i “mahala”! Eu nu pot sa citesc ce scrieti voi pe aici, nu este de fapt nici un mesaj… Chiar n-am ce cauta printre blogarii esuati, pa!

  20. @ Tina
    Stimata domnisoara [desi, daca as urma sfaturile dlui Dragos Manac (“Cum sa scrii citibil”), nu m-as mai osteni, ca plange proiectul]. O fac pentru ca vrau sa bat (feminin? masculin? mister total!)categoric, la puncte, manelurile.
    – nunteleg pe cine am citat de-mi lipsesc ghilimele (pe principiul: “asa tanara si fara ghilimele…”)
    – nunteleg ce are genul cu marturisitul
    – nunteleg de ce, daca tot mancati “i-uri” (na! ca am pus si ghilimele), nu-i mancati din toate cuvanturile, ca sa fie fancy (sau magic) intr-un mod unitar
    – Pa!Pa!fata!

    @Pinocchio
    Vlad a scris pe undeva ca a bifat ca blogul lui sa nu mai poata fi “gasit” prin cautari-gugl, glumind el ca uite asa a ramas cu trei cetitori. Cand am pus un link intr-un comentariu, am dat prilejul sa aterizeze pe aici si oameni care, de fapt, cauta numai “amorul ghebos si magic” (la ei ma gandesc, saracii, de ce sa-i stresam noi cu pe aici cu mahalagismele, zic). Sa fie sanatosi si voiosi. Am impresia ca eu am facilitat ceva ce Vlad dorea sa evite. Si zic ca o sa fiu mai atenta de aici incolo cu linkurile in comentariile altor bloguri. In al meu, sa fiu sanatoasa, vorba mea, treaba mea ce pun.

    @Tapiru
    Sterge linkurile alea din toate comentariile, please…

  21. Madelin, nu-ti fa complexe si procese de constiinta din cauza linkurilor. Pe ansamblu se aplica alte legi decit pe individ, si astea sunt de cele mai multe ori legile haosului. Vreau sa spun ca tu iti imaginezi probabil ca fiecare Tina aterizata in Mahala functioneaza intr-un mod rational (sau ma rog, intuitiv), pe cind ele sunt de fapt guvernate de legi stochastice si haotice, ca motorul cu improbabilitate din Hitchhikers Guide. Si mai vreau sa spun ca daca Tapirul va elimina acele linkuri, starea de lucruri nu se va schimba esential (asta si pentru ca Vlad si Tapirul au interzis cindva lui nea Google sa idexeze Mahalaua, daca imi aduc eu bine aminte), sau, daca nu, in virtutea celor haotice, se va inrautati eventual.

    Eu unul nu am intreprins nimic in aceasta cauza. Doar monsoux, care este un fel de Tapir al meu personal (si ma iubeste sincer) a instalat un counter care face in mod curent analiza cuvintelor cheie cu care se ajunge pe blogul meu. Always entertaining; astazi:

    monsoux (pe primul loc, ca deh)
    trecutul nu ramine in trecut
    trecutul ramine in trecut (ori una ori alta, heh!)
    leana si pomul de craciun
    ziua ungariei (asta chiar ca a fost memorabila!)
    filme porno cu mosi (ma tem ca sunt prea tinar inca)
    ceea ce ma difera de ceilalti (totul, ah totul!!)
    barbie te invata sa fci prajituri (wrong, pe mine ma invata domnu’ Inginer)
    interior domnului din koln (cunosc chiar mai multi domni din Köln, ma intreb de interiorul caruia din ei o fi fost vorba)
    originea numelui nela (ce o fi asa de greu in asta?)
    gay (mult prea rar)
    pina tirziu astept o fata comentariu (vezi mai sus)
    descriere viori stainer (chiar am una, din intimplare — faked — dar nu-mi aduc aminte sa fi scris vreodata despre ea)
    cum este mai bine casa cu parter sau cu mansarda (eu vreau o casa fara parter, na)
    fintini cintatoare barcelona (ce frumos!)
    pod crangasi derapaj (ce draame nestiute!)

  22. gata bre
    Pinocchio, imi aduc aminte totusi ca vlad a zis la un moment dat ca a (re)dat voie lu gugl.

  23. Da, am redat voie lui gulg, mai demult, scrie la actualităţi.
    Care a şters comentariile domnisuarei suparate? 😀 Mie mi-au plăcut. Deşi, care se mai ia de Madelin, are de-a face CU MINE. GRRRRRRRRRRRRRRRRR

  24. Chiar ma enervez daca imi schimbati posturile, pastrati originalul:

    Madelin wrote: “Aseara, cautand eu turmentata nustiuce, am dat de acest sit califragilisticos:

    magiclovedotro

    Este involuntar savuros pe alocuri, cu memorabile (ex: “sanii sunt importanti in viata sentimentala a unei femei”).”

    Madelin, cand te trezesti din betie poate reusesti sa intelegi profunzimea si inspiratia articolului http://www.magiclovedotro/sensul_evolutiei_5_a. Decat o varza de cuvinte care nu reusesc sa spuna nimic precum “Constanta cosmologica” prefer cateva cuvinte inspirate de iubire care sa ma trezeasca. Daca, in continuare, vezi dublu inchide un ochi .)

    http://www.magiclovedotro este un site super, multe persoane o spun…

  25. Păi, Tina, vii aici cu o falcă-n cer şi una în pământ, ne faci de 3 parale, dar ai vrea totuşi să-ţi faci reclamă la site. În ceea ce mă priveşte, n-ai decât. Dar te rog să ai grijă la limbaj, este vorba despre prietenii mei aici, oameni pe care dumneata nu-i cunoşti dar pe care te repezi să-i insulţi niţeluş, lăudându-ţi mai în acelaşi timp articolele de o inspiraţie şi o profunzime uluitoare.
    Consider implicite scuzele dumitale şi consider că nu o să se mai repete. Dacă nu, ne vom lămuri de tot, ce mai.

  26. Pe mine mai mult m-am amuzat decat enervat, Vladule. De jignit ne-a jignit rau cand ne-a zis blogari ratati, desi creca in final asta e un compliment (chiar in doua sensuri 😉
    Eream precisa ca o sa-si puna lincurile inapoi, era o capcana – ei, da, eu si tapirul suntem rude, da :-).
    In alta ordine de idei, am mai spus pe undeva ca am si eu o calitate in viata mea sociala. Sunt foarte calma, nene. Amica Myreya, care e o fire vulcanica, s-a mutat la biroul de langa al meu pentru ca o linistesc (la nervi se traduce cu ‘abia ma misc’). Directorul (moldovean) al firmei i-a spus directoarei cele mari ca a lucrat foarte bine cu mine – eram in perioada de probe 🙂 – pentru ca sunt linistitoare. Mi-a dat si prima pentru “atitudine”. Ieri m-am ciondanit cu Myreya pe o chestie de serviciu (ea avea dreptate), ea a mers apoi intr-un meeting cu directoarea mare si i-a zis “m-am certat cu Madelin”. La care doamna, uimita suprem si deci enervand-o si mai mult pe amica mea zice: “Cum, se poate certa cineva cu Madelin???”.
    Cu Miruna si Mihai rekunosc, nu-mi reuseste smecheria decat numarand. Chiar si pana la 2168 uneori.
    Dar, in general, e greu rau sa ma scoti din pepeni, nene! Cateodata banui ca nici n-am pepeni, ce sa mai. Sau am unul, maaaaresiprost, care explodeaza numai indoor…

  27. “Eream precisa ca o sa-si puna lincurile inapoi, era o capcana – ei, da, eu si tapirul suntem rude, da :-).”

    Mda, te doare mintea de cat rafinament iezuit s-a inghesuit pe bilogul asta. Da pe dinafara. Cotele apelor Dunarii.

  28. elfule, te roade ceva, ca sa te citez. Ţ’a murit vun şobolete prin laborator sau ce ai tată? Potoleşte-te, copilule.

  29. orişicât, la cât de încrâncenată este Domnişoara Tina, se pare ca magic love nu prea funcţionează în cazul dumneaei. Sau bagheta magică era in servis. Sau e soră cu elf.

  30. @Wandering Elf
    Cu rudele era o gluma, sa stii. Seriosul il explicasem iar Vlad m-a linistit. Cu capcana e mai simplu, m-am convins intr-adevar ca domnisoara urmarea reclama gratuita si nu neaparat debate-ul.
    Dar, pentru ca se pare ca te irita foarte tare inghesuiala de pe acestt “bilog” (de rafinamentul iezuit nu mai obosesc sa comentez), ma retrag in glorie sa numar propozitii si insomnii la mine acasa. Asa ca, tu si domnisoara Tina, simtiti-va eliberati.

    @Tapirou
    Stiu ca intentiile tale sunt mai mult decat onorabile in a ma apara dar o pot face si singura, crede-ma, ca sa nu mai aruncam paie pe foc.
    Daca noi doi in tandem tindem sa iritam (ma gandesc si la dl.A) cred ca e mai bine cum zic eu.

  31. Nu ma irita nicio inghesuiala, iar tu cu atat mai putin. Imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva. Nu am absolut nimic cu tine si mi-ar pare foarte rau sa te fi necajit.

    Cat despre domnisoara Tina, nu comentez, parerea mea e ca i s-a dat mult prea multa atentie.

    Cu “eliberarea” e mai complicat:)

    Inca o data: my apologies.

  32. in general de acord, in cazul asta insa elful nu are nevoie de tandem ca sa se irite, se irita singur. Aici am comentat nu neaparat ca sa iti sar in aparare (stiu ca o poti face si singura – felul cum ai procedat cu tina e dovada), ci pentru ca mi-am adus aminte ca elful m-a admonestat (in lipsa de altecva) ca vreau sa ma bag in seama cu tot dinadinsul. Ma gandeam la cat de simetrica e viata.

  33. Madelin, pai sigur, chestia cu blogarii ratati e un compliment. Asta in continuarea comentariilor noastre de la rubrica Basicacultura, ca sa inteleaga si duduia Tina. Acolo eram cu totii de acord ca daca am nimeri intr-un talk show TV cu Patapievici, atunci ar trebui sa incepem sa ne punem intrebari serioase.

    Si, Madelin, eu am asa o senzatie ca tu trebuie sa fii nascuta in zodia leului. Asa-i? (Daca nu, atunci in scorpion?)

    Iar Vlad e un cavaler innascut.

  34. Tapire, cred ca la tine intai vine scrisul si dupa aia vine ganditul. Dovezi ar fi multe, una ar fi ca scrii 3-4 mesaje la foc automat despre aceeasi chestie, sau revii cu alte “explicatii”. Si alta ar fi facuta din profunzimile tale, de genul “ma gandeam la cat de simetrica e viata”, sau “nu am zis ca tu ai zis […] sa vad daca zici”. Si sunt multe-multe de astea. Si, da!, chestiile alea cu “capcanele”, wow, da’ ai invatat la greu sofismele la oregonu ala.
    Si chiar nu stiu de unde ai scos chestia cu iritarea. La ora asta sunt de fapt bland-spre-bleg. Dar pesemne ca face parte din teoria ta (care este teorie, ce? te joci cu domnul? el cand zice ca e teorie, este TEORIE. pe cand la ceilalti sunt chestii semantice, atat de usor de demontat, mai ales in treburi in care el nu stie nimic).

    Hai, scrie acum vreo 3-4 mesaje in care sa mi-o tragi, sa ma bagi in colt, sa imi arati tu mie cine esti tu.

    Inca astept sa iti ceri scuze pentru acel “dobitocule”. Nu am sperante prea mari, vazandu-ti comportamentul. Oricum, spun asta ca sa se stie de ce si cum si pentru ca Vlad sa nu mai imi explice “sa nu ma supar”.

  35. pai Madelin a lasat niste aluzii… directe la ea pe blog.
    Nu e nici una nici alta – so much for zodiac. Pe mine m-ai ghici?
    Eu la blogarii ratati as fi zis ca e o insulta, dar e o insulta la adresa propriei persoane.

  36. Chiar, de fapt ce e aia blogar ratat? Am inteles ce e blogar, am inteles ce e ratat, dar blogar ratat e o ciudatenie. Asta se poate aplica numai unuia care isi face din blog un modus vivendi, care vrea prin blog sa se defineasca. Ceea ce … nu stiu…e destul de ciudat. Singurul personaj care ar putea fi asa, e David Duchowny in “Californication”, care este angajat de o firma sa scrie un blog.
    Cum nimeni aici nu este DD si nici nu cred ca vreunul care isi pierde timpul pe aici este angajat pentru asa ceva, nu cred ca i se poate spune “ratat”. Si nici macar ca putea deveni asa. Cei de pe aici par a blogari doar pentru blogarit in sine, ca vor sa scrie si atat. Asadar, cum conditiile de blogar ratabil nu sunt indeplinite, nimeni de aici nu este un blogar ratat.
    Ce a scris Tina cred ca a facut o referire la titlul blogului Madelinei. Si daca ar fi fost asa, niste ghilimele erau necesare.
    Enfin, mult zgomot pt. nimic.

  37. elfule, nu imi cer scuze pentru “dobitocule” pentru ca as fi fals.

    Daca zici ca esti bland-spre-bleg, de ce nu te duci sa recitesti interactiunile dintre noi si sa vezi cum au evoulat lucrurile cu adevarat? Cine a inceput cu insultele si judecatile de valoare?

    M-ai insultat continuu, te-ai purtat badaran cu mine neprovocat (faptul ca te-au iritat intrebarile mele a fost o eroare de interpretare explicata si rasexplicata), si o faci in continuare cu judecatile tale de valoare. Ba mai mult, treci cu badarania si la cei apropriati mie. Cand am spus “dobitocule” (si am spus-o foarte tarziu, cand intrecusesi deja masura, si cand ma scosesesi cu adevarat din pepeni), am spus pentru ca asa am simtit, si o simt in continuare. Scuzele ar fi, repet, false. Chiar si daca ar fi numai din politete. Sunt de acord cu scuzele politicoase, dar politetea o ofer numai celor ce sunt in stare sa o inteleaga.

    Scuze de la tine nu as mai accepta pentru ca ar fi prea tardive. Ipotetic vorbind – practic stiu ca nici nu iti tuna prin cap.

    Deci elfule, pentru mine esti in continuare un dobitoc.

  38. Elf, eu nu ma gindeam neaparat la blogatul profesional, ci la succesul la mase. Magic Love are, pare-se, succes la mase. Daca stilul si continutul ar fi mai cu pretentii, probabil ca si-ar pierde o buna parte din cititori. Uite, eu cind ma gindesc la situl asta, imi vine imediat in minte poza aia rozalie cu o duduie fara imbracaminte vizibila si rujata ca o bathing beauty din filmele mute…

    Si aici vine domnu’ Inginer, mi se uita pe ecran si incepe sa silabiseasca Iti po-ti im-agina o luuume in ca-re fiecare persoana a in-teles ca s-s-s-singura ei res-pon-s-abilitate este sa traiasca magia existentei din jurul ei ? Acea lume, iti este acum la indemana. Eu ii spun ca nu merita osteneala, asta e un fel de roman ieftin din cele care se vind prin gari, iar el imi raspunde ca ce, eu nu am inceput sa citesc in germana cu ziarul Bild? Na, ca mi-a zis-o. Bof.

    In definitiv, si asta este tot o consecinta a constantei cosmologice de care vorbea Vlad la inceput. Sau un fel de luna plina care, in combinatie cu primavara, face pisicile jumulite si slabanoage sa se plimbe prin stresini si sa miaune noaptea, cind noi incercam sa dormim pentru ca a doua zi ne asteapta proiectele, si daca ne sucim in pat de pe o parte pe alta ca micii pe gratar, atunci pretextam ca pisicile sunt de vina (eventual aruncam cu papucii pe geam), apoi ca pe luna plina oricum nu se poate dormi din motive cosmologice. Si asta nu e departe de adevar. Dar n-am recunoaste, Doamne fereste, ca si noi am raspunde acelor legi si forte de atractie… only dead fish swim with the stream…

    As mai spune, Vlad, ca, odata simtita acea atractie, odata traita cautarea, vom avea pentru totdeauna in memorie amintirea ei, un ceva care ne face sa stam o viata la usa unui amfiteatru si sa veghem la respectarea unor reguli pe care studentul comun nu le intelege. Uite, imi amintesc, pentru ca tocmai auzeam pe Swiss Jazz ‘In The Air Tonight’ (hold on!), dar nu cu Phil Collins, ci in stil cool jazz, imi amintesc originalul:

    Sa fi tot fost prin februarie ’82, cind ma rupsesem — fara voia mea — de tot si incepusem ingineria, un studiu dureros de prozaic, si ma simteam ingrozitor de singur. Eram cu Mihaela si Iulia in Club A, era inca foarte devreme (nu mi-a placut niciodata sa umblu noaptea prin oras), inca nici nu dadusera drumul la muzica. Eram doar citiva, stateam prin colturi si susoteam. Apoi au venit tobele, treptat, si — nu, nu am dansat, pentru ca as fi fost singurul si toata lumea s-ar fi uitat la mine usor nedumerita. Dar ceva din mine dansa, si nu pe podeaua acoperita cu gresie, ci mult mai sus si mai departe.

    E un cintec scurt, nu tine nici macar 5 minute. Am intrebat la Google, am ajuns la YouTube. Iata-l:

    http://www.youtube.com/watch?v=Gz7gajAb2ww

    Vedeti, nici Phil Collins nu stie despre ce e vorba in cintecul asta. L-a scris cind divorta, ca si mine atunci, o lume intreaga se prabusise, si urmatoarea abia se intrezarea, doar atit cit sa te cheme, dar sa nu stii incotro. In rest, moda anilor ’80, draguta in felul ei, dar nu-ti mai vine sa iesi pe strada imbracat asa. Si efectele video de atunci, nitel caraghioase. Doar luna de carton era adevarata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.