Sandale

Înţeleg dragostea unora pentru Tahiti, după cum înţeleg şi de ce,  odată ajuns acolo, de obicei mori.

Mă uit niţel la pielea mea: e încă închisă la culoare. Ce păr încâlcit am.

Deschid obloanele, vântul îmi umflă draperiile, încăperea se umple  de ţipete de perscăruşi şi de sirene de vapor.

La colţul străzii, se demolează de zor o clădire. E veche şi mare, deci greu de dărâmat. Din când în când, un nor gros  se ridică deasupra şantierului şi se lasă peste strada Visarion, şi pulberea fină, sângele casei, mi se aşează pe pielea închisă la culoare. Nu pare să fie un loc pentru mine în viaţa asta nouă, şi sunt prea tânăr ca să am amintirile unei vieţi trecute, în care să mă ascund. Logic, n-ar fi trebuit să exist. Şi totuşi exist, şi îmi bubuie inima în piept ca tunetele de astă-primăvară, prin ochi îmi ţâşnesc tot felul de flăcări, ceea ce înseamnă că pe undeva s-a strecurat o eroare în raţionament.

Mă gândesc că, dacă fac un efort de voinţă, pot prelungi vara la nesfârşit. Hai că mă duc să-mi pun sandalele şi să mă plimb puţin, până la farul genovez şi înapoi. De fapt, cred că nu-mi mai pun sandalele.

About The Author

13 thoughts on “Sandale

  1. dada, n-ar fi trebuit sa existi. sa vedem ce-ai fi spus daca n-ai fi avut 1 membru, sau membru’, sau altceva… da’ tu da-i inainte cu plictisu’.

  2. Lila, ştiu că te enervează adesea cum scriu, dar de data asta te înşeli. Nu-mi plângeam de milă în însemnarea asta. Nu sunt un emo dezabuzat.

  3. bune si erorile astea in rationament la ceva, vaz :)))

    inclusiv ale Lilei, ca macar acuma stim ca nu esti un emo dezabuzat.

  4. Iubim vara cu şi fără sandale, mai ales într-un colţişor de rai… Iar sandalele tale m-au teleportat cu gîndul tocmai acolo…

  5. imi place cum scrii, da’ te lamentezi in ceea ce scrii.
    azi vazui 1 gagiu blond in picioarele goale, intre p-ta buzesti si stirbei voda. statea la stop aproape de intersectia cu general berthelot. tu erai?

  6. Nu-mi place să intru în dialog cu cei care comentează, dar nu pot să nu constat cîţi oameni supăraţi ( ! ) sunt în jur…

  7. Vlad, ne vedem diseara cu ocazia lui black monday? la terasa Colony de pe Pitar Mos sau la Verde Cafe pe Domnita Ruxandra?

  8. chiar e nevoie de un motiv, nu? cind moare cineva acum se gaseste si cauza. inainte se zicea ca i s-au terminat zilele. ei bine, mie mi s-au terminat zilele in care nu te invitasem nicaieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.