Dilema covrigilor

Am descoperit că micul meu studiu despre simbolistica covrigilor la Mircea Eliade tocmai a fost citat într-un excelent articol de profil din Dilema Veche. (Articol din care aflăm detalii interesante despre etimologia covrigului și despre faptul că românii mănâncă cam 1 miliard de covrigi pe an: scrie un cântec despre asta, Katie Melua!)

Citatul e cam așa:

Unul dintre ele este covrigul. Gradul său de înrădăcinare în spaţiul cotidian din România şi în normalitatea cotidiană pe care şi-o proiectează fiecare consumator este surprins de Mircea Eliade: „În primul rînd, ce defineşte covrigul? Nu e coca, relativ comună produselor de panificaţie, nu e sarea, macul sau susanul (pe acestea le putem regăsi şi pe cornuri sau chifle). Este gaura. Un covrig este definit de golul din mijlocul său. Un covrig fără gaură ar fi o simplă chiflă cam tare, pe care eu, unul, nu aş mînca-o. Gaura, şi doar ea, este ceea ce ne atrage la covrig. Nu e lipsit de semnificaţie că miezul ontologic al covrigului este constituit de ceva impalpabil şi, nu doar necomestibil, ci şi imposibil de mîncat. Prin actul inconştient al devorării covrigului, restitui Universului fragmentul de gol ce fusese claustrat temporar, aşa cum timpul, inconştient, devorîndu-ne, înapoiază lumii esenţa noastră care este vid.

Așadar, deși n-aș fi crezut vreodată că va trebui să o fac, atrag atenția că postul meu, citat, în D.V., era totuși o glumă. Mai mult, sunt surprins că din el s-ar deduce că însuși Mircea Eliade ar fi zis cele de mai sus: nu am avut niciodată o asemenea intenție, cum credeam că e destul de limpede.
Vă dați seama? Cu google, o echipă de farseuri bine organizați ar putea recrea opere întregi!

About The Author

304 thoughts on “Dilema covrigilor

  1. tu nu, altii poate. nu e vorba de mine acum, intelege asta. puteam fi eu, oricine, el tot o lua pe coclauri, caci i s-a inchis cotetul.

    ai vazut ca nu i-am dat atentie decat in 1-2 ocazii. atat. in rest, cu voi se dondane. de ex. cu tapirul, caruia ii reaminteste ce a facut in timpul verii.

    repet, nu e vorba de mine acum. sau de “daravelile” noastre.

  2. faci ce vrei vlad, your place. eu ti-am zis parerea mea, cum cred ca se va intampla, dupa observarea de 2+ ani a acestui individ.

    din partea-mi o sa fiu cat mai absent de aici in urmatoarea perioada. sa nu hranesc trollul, na.

  3. Daa… ceva gen:
    Madam Madelin!
    (accentuat, cu cadență germană)
    Cum ar fi?
    :))))
    (hait, precis mi-o iau….)

  4. Io fiind mai naiv așa… de felul meu… credeam că e evident că alș provoacă.
    Adică… eu unul așa am citit.

    we zice să se ia măsuri – nu cred că e cazul.
    E dreptul lui alș să scrie ce și cum vrea – e la latitudinea fiecăruia să bage de seamă sau nu.

    Dar chiar nu văd motiv de închis blogul ăsta – asta apropo de ce spune Vlad.
    Pe de altă parte, poate că e momentul de închis comentariile la postul ăsta… asta da!

  5. io v-am tot zis, fraţilor. nu închizi blogul, nu te iei în cârdă cu el, pur şi simplu IGNORI. ştiu, e greu, şi io mă abţin greu, dar e eficient, al naibii de eficient.

    uitaţi-vă: alş a băgat un comentariu numa’ aşa la hoha ca să obţină reacţii, comentariul 84, si de atunci tot obţine reacţii… 76 de comentarii până acum (tre’ numărate pe degete nu cu socoteala matematică), mai mult de o treime din toate comentariile de la postul ăsta… şi majoritatea ăstora 76 sunt direct legate de băgarea în seamă a lui alş, aia de un rând de la 84 (mai putin, deci, replicile lui şi pentru Dan Nicu).

    este un tipar AŞA de clar, uitaţi-vă la comentariile de la ştefan…. dacă un post are un şir de peste 10 comentarii, sută’n mie se datorează provocărilor lui alş şi răspunsurilor celor ce nu îl ignoră (mai nou emma bate recordurile, dar la ea e altă problemă).

    IGNORAŢI-L, fraţilor. Uite, promit solemn, încep io.

  6. Aolicaaaa…. si pe voi v’a lovit maica? O sa tin 1 minut de reculegere pentru Mahala.

    Daca vreti, il invit sa se dea in stamba la mine pe blog. Nu de alta da’ prea mult rau nu poate sa faca, am obiceiul de a sterge comentariile gratuite 😀

  7. Eh, tapirule… numa’ de te-ai ține de promisiune…
    🙂
    Altfel, da… dau din coadă și mârâi aprobator la ce-ai zis.

    (tot nu pricep de ce sunteți așa de porniți contra lu’ alș… mie mi se are amuzant, să moară dușmanii mei dacă mint)

  8. da, nici eu nu inteleg ce au toti astia contra mea… eu nu fac decit sa-mi exprim niste puncte de vedere; ce-i drept, acestea sint mereu in raspar cu opiniile majoritatii.
    but that’s ME!
    nu o fac neaparat ‘intentionat’ (desi se mai intimpla), pur si simplu asa functionez eu!
    NU ma regasesc in ‘parerile majoritatii’ – no way. imi pare rau, diligentreader, dar am devenit f ‘protective’ cu partea ‘nice & fun to be with’ din mine – adik o pastrez strict pt cei apropiati, prieteni etc. dar m-as sufok, efectiv, sa fiu asa cu toata lumea! a fi ‘nice & kind’ tot timpul e cva atit de gretos incit kiar si numai ideea ma face sa vars…
    deci voila.
    sint o persoana f coerenta, in sensul k individualismul (= egoismul) meu, combinat cu mizantropia mea, tot mai accentuate din motive de virsta, au produs un nou ‘eu’ de care sint f incintat 🙂 i really don’t give a shit cum ma ‘percep’ ceilalti – & mai ales dk le displac; dimpotriva: if i’m being obnoxious, i have a field day… pt k ma exprima 😛

  9. ah, am uitat sa spun: nu-l luati in seama pe [we], asta nu stie decit sa pirask – cu aeru ala al lui ‘intelept’ gen, observatiile lui ‘savante’ mereu alaturea cu drumul & ticurile lui ‘cool’ (‘yr call’, ‘my two cents’, blabla) de-l rid si curcile din california… & cu ‘nivelele’ lui, LOL
    se da ‘urban’, da e-n tandem cu mirlanu ala hiperagitat de mulliganoglu, cine se-aseamana se aduna & all that. au postat pe blogurile lor numele real al unei biete fete cu care se certau, au facut-o sa plinga, au adus-o la disperare (e o fiinta cu nervii zdruncinati in +), ASTIA sint cei 2!
    acum tapirul ii cinta-n struna k deh, au un inamic comun (= moi), da acu citva luni isi dadeau la gioale & se-njurau k la usa cortului – ce lume, domnule! e-asa de tipic romanesc sa se scuipe & apoi sa se pupe, cu scuipatu inca pe obraji… yuk; so glad i am SO un-romanian!!

  10. aşa’i ziceam şi io când eram clasa a patra şi ea era a opta şi ne mai întâlneam la ţâşnitoare şi io ziceam, oarecum îmcruntat aşa şi serios “ce faci sor’meo? – era aşa cool să poţi vorbi cu un senior de’a opta care nici măcar cravata roşie nu o mai purta (abia aşteptam să ajung a opta să am suficient de mult tupeu să nu mai port cravata roşie…)

  11. Stimate domnule Cristian Dogaru!

    Intamplarea face sa ma aflu acum in Republica Moldova, unde varianta tiparita a Dilemei ajunge mai greu. La e-mailul lor nu am acces, prin urmare nu as fi avut de unde sti ca le-ati expediat o scrisoare.
    Am citit, in schimb, cu aproape o saptamana in urma, scrisoarea, in forma in care ati postat-o pe site-ul Dilemei ca si comentariu la articol.
    Desigur, as fi putut banui ca dumneavoastra detineti si identitatea Tapirul, dar, ce sa-i faci, aparent “Cristina Dogaru” si “Tapirul” sunt doua lucruri diferite. Va multumesc mult ca ati clarificat acest aspect acum.
    Daca v-ati simtit cumva lezat de intrebarile mele legate de scrierile (da, exact, anume “scrierile”, folosesc acest cuvant pentru ca imi place, este un cuvant romanesc mai vechi, dar inca suficient de bun pentru a exprima ceva) dumneavoastra, va rog sa intelegeti ca ele au fost generate de o anumita stare de fapt: identitatea Tapirului, care mie nu-mi spunea nimic.
    Am observat ca detineti titluri stiintifice si ca sunteti cercetator in Elvetia. Tot respectul pentru dumneavoastra!

    In legatura cu identitatea mea “greu de verificat”, va pot spune urmatoarele: Dan este numele meu de botez, iar Nicu este numele meu de familie.
    Adresa de mail oficiala si adresa departamentului nu am putut sa o dau, dintr-un motiv foarte simplu, de care s-a facut caz din plin pe acest blog, dar si pe altele, prin sintagme de genul “biet student”, “copil”: nu exista, deoarece
    inca nu sunt cercetator “cu acte in regula” si birou, nu sunt incadrat intr-un departament anume al SNSPA. De ce? Simplu. Cu cateva luni in urma am absolvit facultatea de stiinte politice, iar acum sunt la master, in anul I.
    Este adevarat ca redactia ar fi putut indica adresa mea personala de e-mail, si nu a facut acest lucru. Ce sa-i faci… nu a depins de mine asta.
    In legatura cu cuvantul “furt”… nu am gasit in scrisoarea dumneavoastra o nota de subsol in dreptul acestui cuvant care sa indice: figura de stil.
    Atunci cand sunt atacat, ma apar. Indiferent de situatie. Ma apar asa cum pot. Ma apar chiar si atunci cand mi se pare mie ca sunt atacat, dar in realitate e vorba de o figura de stil. Nu va suparati pe mine, orice om face asa. E o parte din natura umana, as spune.

    Cu respect,
    Dan Nicu

  12. Printre lucrarile lui Mircea Eliade pe care le-am citit se afla si “Istoria Religiilor”.
    Din pacate, nu am apucat sa citesc Eliade pe cat mi-as fi dorit. Dar asta nu va dura la nesfarsit.

    Constientizez valoarea lui Mircea Eliade. Cand aveam vreo 14-15 ani stateam cu “Romanul adolescentului miop” pana pe la 2-3 noaptea, cand venea tatal meu sau bunicul sa stinga lumina si, eventual, sa ia cartea.

    In legatura cu scuzele mele care ti s-au parut exagerate: asa inteleg eu sa-mi recunosc si sa incerc sa-mi corectez greselile. Pentru ca ma enerveaza la culme cand gresesc.

  13. Clinc-clinc *discurs* (inainte de inchiderea comentariilor, if case):

    1) buey nene, adminilor, Vladule: se poate cumva renunta la arborescenta asta a comentariilor? E inducatoare in erori fatale.

    2) io salut (aproape) toate comentariile generate ca raspuns la comentariul declansator al lui als, (ala 86 or so). Am mai zambit, am mai dat din coada, am mai marait, am mai aflat cate ceva, am mai dialogat etc dar nu a fost (aproape) nimic penal.

    3) Blegoo, pe cuvantul meu de onoare dak io nu-l simpatizez mult pe ALS, intreaba-l pe Tapiru’ dak nu ma crezi, ca fiind frate-miu nu putem fi acuzati de complot ;-). Si nu numai pt ca e funny dar si pentru ce a scris pana acum (de ex pe LiterNet)

    4) als, dumneata dai cu peatra? Pai nu si dumneata ai facut o doamna sa planga? (bine, poate mai multe, n-am de unde sti, io ma refer numa’ la doamna “mica, blonda, stearsa”)

    5) WE, ca de obicei dai cu oistea-n gard! acum acuzandu-l pe Vlad de o inchipuita campanie electorala. Si, ma intreb, de ce l-ar da Vlad numai pe als afara? De ce nu si pe dumneata/malachie?
    (*si* pt comenturile care o sa urmeze, that is)

    6) Tapire, io te sfatuiesc, ca o sora mai mare, sa nu mai schimbi nimic in panelul administrativ fara sa ceri permisiunea lui Vlad.

    7) Domnule Dan Nicu, e o copilarie sa te simti ofensat de apelativele “copil”, “studinte’ etc. Si, to make the loooomg story short, si eu as fi dorit sa vaz o reactie de la redactia DV (aia cumparata de cetitor, inclusiv de mama din pensie, am mai zis asta pe undeva). Despre asta era vorba in propozitie.

    8) Vlad, te rog io, nu pune lacat la mahala ca o umplu paiagenii si oricum e ucisa zilnic prin jur
    Da’ la bere sa stii ca ‘vin’! (shahsa trebuia sa merem odatashodata la Zambaccian, nu? dar nu-i musai, mere si numa’ licoroasa. Sau un ceai d’ala mate, te-as fi rugat sa-mi prezinti si mie. Ori o carciuma cu hucale.)

  14. Dragă Dan Nicu (ca să compensez şi să nu îmi datorezi mielul ăla, o să-ţi spun şi eu pentru o secundă “Nicu Vlad”),

    Uite să mărturisesc un secret: drumul meu spre “cercetător cu acte în regulă” m-a învăţat (sper eu) un lucru: să nu iau personal o critică de genul ăsta; dacă aş face-o, aş fi continuu deprimat/furios într-o lume a lui “publish or perish”, în care, deci, trebuie să înfrunţi critici (mai mult sau mai puţin justificate).

    În cuvinte mai puţine, te rog nu o lua personal, pentru că nu am vrut să critic/atac persoana din spatele numelui “Dan Nicu”. Hai să încerc să lămuresc spusele mele:
    – te cred pe cuvânt că te cheamă Dan Nicu, dar nu despre asta era vorba aici (dacă te cred sau nu). Ripostam doar la observaţia ta referitor la anonimitate spunând că, pur teoretic, acest nume e greu de verificat în situaţia de faţă; ar putea fi un pseudonim, un nume de împrumut, orice. Tu ai putea fi, de fapt, Elisabeta Polihroniade sau chiar Emil Boc. Şi am continuat criticând revista (nu pe tine) că nu este suficient de profesionistă să ofere adrese de email autorilor şi colaboratorilor, verificabile, de pe un domeniu de tip, să zicem, @dilemaveche.ro” (dimpotrivă, se prezintă cu o adresă de email pentru “Web” de la gmail….). Nu este responsabilitatea ta ca autor să ai o identitate transparentă, ci a revistei. Nici măcar nu mă refer la datele reale, înţeleg nevoia de confidenţialitate, dar fiecare autor ar trebui să aibă o adresă de email unică (chiar cu pseudonim) la care să poată fi contactat.
    – “scrieri” – nu, nu m-am simţit lezat, am folosit ghilimelele pentru că şi tu le folosiseşi. Şi eu prefer “scrieri”, la fel şi “însemnări”.
    – “furt” – în momentul în care o figură de stil are o notă de subsol explicativă, nu mai este figură de stil. În plus, nu spun că este în totalmente o figură de stil, ci un cuvânt care desemnează “a lua ceva de la cineva şi a da altcuiva”. Cu definiţia asta sper că eşti de acord (nu am spus că ai făcut-o intenţionat).

    În rest, doar o singură observaţie: vizita în Republica Moldova nu explică confuzia ta referitoare la identitatea mea: în momentul în care ai scris comentariile de mai înainte aveai deja la îndemână toate datele necesare.

  15. uneori nu mă pot abţine, soro. Uite, am pus de exemplu treaba asta cu “like” şi “cirip”, deja şaişpe plac scrierea lui Vlad, dar am senzaţiunea că se încarcă blogul mai greu (sidebarul) de când am pus chestiunea. Acu’ ce să fac, să o scot? Şi uite, m-aş băga şi la faza cu cometariile threaduite, dar să mă bag?

    cu alş e enervarea mea personală că lumea face fix ce-şi doreşte dumnealui. Pentru el explicaţiunile si întrebările cu peatra şi dicţionarul şi restul sunt pârţ, încă un motiv de emis alşisme.

  16. madalina, de ce nu ma lasi tu in pace?:) ce ti-a cashunat pe mine?
    1. nu l-am acuzat pe vlad de nimic. nicicum de campanie electorala (il si vad pe Vlad in rol de agent electoral, ii mai trebuie catelul siminei dupa el; alifie it’s also in the picture).
    cand acuz pe cineva folosesc termenul “acuz”. vrei sa iti arat exemple?

    2. nu am spus nicaieri “bann”. am zis “u know what u have to do – your call”. si tapirul si vlad au aratat, fiecare, ca stiu ce tb. sa faca, bann excluded.

    3. poate o sa imi explici o data acel “ca de obicei”, gardul oprind oistea. dar nu aici, te rog.

  17. Deci.
    Stimați mahalagii și mahalagioaice!
    Trecători și precupeți!
    Lume și Bobor!

    Ca fiind maidanezu’ mahalalei, îmi permit o lătrătură comprehensibilă.

    1) Nene Vlad… ca staroste și primar… noi te iubim, că ca tine nu (mai) găsim. Eu unul apreciez că ai văzut lumina… proiectorul antiaerian al tapirului… lanterna lui we și, de de nu, chibritu’ meu. Cu toții (cred) am înțeles reluctanța dumitale de a face “scandal” – chestie care ar fi diminuat hazul situației.
    Totuși… unele lucruri nu trebuiesc trecute cu vederea – fie și numa’ de dragul corectitudinii care este ea. Eu așa am văzut, așa am lătrat.

    2) Tapirule… tu ca vardist al mahalalei… cum ți-a zis și onor sor-ta… trebuie să împarți dreptatea egal: la rumâni mai mult… la țigani mai cu țârâita. Bătaie la talpă… gen cuvinte de antigunoi nu au rostul.
    “Vom trăi și vom Bârfi!” – veșnic, zic eu, parafrazând din Brăduț Florescu.

    3) Scandaluri între vecini (we și tapirul) au fost, sunt și vor fi veșnic amuzamentu’ mahalagiilor. Luatu’ la refec al chiriașilor trecători – cum ar fi alș, să zic… face parte din zgomotu’ de fundal… tramvaiele la depou… io lătrând de sub dacia ruginită… nește bețivi venind spre casă… chestii d-astea.

    4) Mârâi cu apreciere sosirea lui Dan Nicu… ăsta nu-i un mototol! Vă zic io, care sunt un bleg. Considerând situația, Dănuț s-a apărat bine… onorabil aș zice… fără “ba pe-a mă-tii” tip de argumente. Propun să fie primit.
    Desigur, tapirul o să continue să dea amenzi fițuicii Dilema Veche – care era marota lui în primul rând.

    5) Lui Dan Nicu: Băi… tot cred că ai exagerat cu cenușa. Cât privește termeni “copil” și “student”… consideră ideea că unii din noi chiar suntem seniori. Ca vârstă și experiență de viață. Pentru unii din noi… e un “deja vu all over again”. Deci, nu te urzica degeaba – că n-are rost. Sfat: Nu intra în discuții cu tapirul, că acolo rămâi; întreabă-l pe we.

    6) Las deschis acilea pentu cine mai vrea să compleCteze…
    (offtopic: ce nasol e să vii de la dentist… și să dai peste comentarii la care trebuie să răspunzi)

  18. mădălina….ă…hîm…m.

    cre’ că nu voiam să zic nimic, da’ am vazut două “mădălino” la rând la “comentarii recente” şi mi-am zis să completez si io şiru’

    da’ dacă tot veni vorba, io nu’nţeleg, elf, la ce te referi când zici că “PR-ul mascat pe care unii l-au facut pe marginea acestei probleme… “? sor’mea (şi vlad) au înţeles că vorbeşti de vlad, dincolo de semantică (acuz, campanie electorală, etc).

  19. haida bre că a fost tare faza cucuvântu, că alş se tot freca cu “miau” “cirip” “groh” şi alea. ce dreaqu, nu mai aveţ simţu’ umorului?, că între toţi tocma’ alş a reacţionat cel mai calumea (care el, alş, nu ie chiar chiriaş întâmplător, nuuuuu)

    aşa.
    pe mine m-a mai enervat odată domnul Pleşu. ba chiar de doo ori, de fapt, cu neşte articole în Dilema (mamă ce replici or să vină de la alş), da’ atunci nu m-am supărat pe revistă în sine. Nici acum, dealminteri

  20. tapire, aia e altceva. e ok daca nu raspund in threadul asta si nu acum?

    da, am vorbit de vlad, da, am vorbit de PR mascat, vlad a scris un post de “dezvinovatire” – as prefera sa raspund acolo si nu acum. nu vreau sa scriu la repezeala, sa iasa iarasi taraboi de aiurea.

    nu fac semantici, credeam ca ai inteles pana acum. sunt doar atent cu anumite cuvinte, in anumite contexte.

  21. vlade, până nu pleci, să descâlcim thredurile astea? adică, ai curaj să deselctezi chestia? că nu’ş ce brambureală se va întâmpla (deşi mai mare ca acu’ nu cred….)

  22. Propo de sreaduri: problema e că nu e vizual clară… adică, un indent(?) mai la dreapta, ca răspuns… face sens. Văz că e “137.1.1” … da’ nu e clar… nu pot să găsesc treaba ușor.
    Ia, we… tu ce crezi? Hai, serios, vorbim că refacem canalizarea în mahala… dă și tu cu presupuța. Eu nuș’ dacă mă esprim clar… da’ știu că nu e bine acum.

  23. Considerând că începe să-mi treacă anestezia… și am tendința să devin violent… mă retrag din garagața de astă-seară.
    Scuze, alea-alea… toate.
    (‘MNIEZĂIICRUCEAPARASTASU”…alea)
    🙁

  24. Madelin,

    stau pe acest blog de vreo doua-trei zile si a inceput sa-mi placa. nu-mi mai zi “domnule”, ca am 21 de ani :)))

  25. Eh…. dac-ar fi doar o “vizita”.

    Ma aflu la Chisinau din iulie si mai am ceva de stat aici.
    Articolul a aparut in Dilema la inceputul lui octombrie, eu am aflat din auzite despre asta (sincer, nu credeam ca o sa mai apara), apoi (mai tarziu) l-am gasit si pe internet. L-am gasit si l-am citit cu vreo … sase zile in urma. Stiu ca e straniu dar… pana atunci, pur si simplu uitasem sa ma uit. Stiam ca a aparut, dar… aveam multe pe cap.
    Asa se explica faptul ca am cam “missed all the fun here”, timp de vreo trei saptamani. Altfel, as fi reactionat mult mai repede.

  26. @blegoo, nu stiu ce sa zic, pentru ca nu am instalat chestia asta.
    e greu de citit, asa e. tre sa sari ecrane intregi ca sa intelegi ceva.
    dar daca tapirul disables it, cred ca o sa iasa ditamai lista, in ordinea postarii si atunci sa te tii, ca nu mai intelegi nimic.

    nu stiu daca exista o solutie automata perfecta pt. problema sub-threadurilor.
    daca am pune toti “@…” cred ca s-ar mai intelege ceva.
    ca chestie automata, ma gandesc mai degraba la ferestre/frames diferite pt. fiecare sub-thread. doar 1 nivel, ca dupa aia ai un mess de ferestre pe ecran.

  27. deci cu ‘nivelele’ de lba romana ale lui [we] ne-am lamurit… ok, sa zicem k el nu mai foloseste ‘romana’ decit pe bloguri, k aici, in rest ‘se esprima decit’ in engleza :)))
    da atunci WTF scrie ‘baNN’ in loc de ‘ban’?!?
    k, din ce-am invatat eu la lba engleza/mult e dulce & economicoasa, se dubleaza consoana finala doar la past simple/verb (scuzati) regulat…

    ps1 unde a disparut ‘diligentreader’?? k imi placea cum ma caina age-wise 😉
    ps2 stati relaxati, si eu va iubesc 😛 practic, in afara de cei doi ([we] & [mulliganoglu]), kiar n-am nimic cu nimeni, sint un om pasnic

  28. 🙂
    als e ca un bunic ramolit care tot povesteste nepotilor cum a fost el prins de rusi la odesa si cum a scapat, “tataie, v-am povestit io cum m-au prins rusii la odesa? – ia sa va povestesc…” – iar nepotii, resemnati, “da, bunicule, ne-ai mai spuus….”

  29. nu e niciodata inutil sau neplacut sa reasculti povesti frumoase mark ‘als’ 😛
    ps tapirul e genul care se trezeste vbind… sau trimitind emailuri hodoronc-tronc

  30. Ca să revenim la topicul articolului, vreau să spun că mie mi-a plăcut articolul lui Dan Nicu… dincolo de faza cu citatul din Eliade.

    Ca idee, topic și tratament. Văz că nimeni nu a zis nimic despre…

    Asta una la mână.

    Doi:

    Propun ca Dan Nicu, we, als si tapirul să se producă cu un “guest-post” – acilea în mahala… dacă sunt așa de tari de gură.
    La comentat… toți suntem buni… ia să vedem cum suntem la producție, zic; gen.

    Hai, să vedem ce vă poate pielea…

    🙂

  31. Mihail, pe rand:
    1. de acord. i.o. “acuzi” read “insinuezi”. Question mark. Nu, nu ma intereseaza ex.
    2. de acord. nu ai “spus nicaieri”, ai sugerat.
    3. de acord. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.