Huiduieli la Gogol Bordello sau cât de penibili suntem

Am fost iar la Gogol Bordello. De data asta, în Staulul Palatului. Surprinzător, sala nu a fost arhiplină, îmi imaginez că au fost niște serioase probleme de organizare. Cel puțin trupa era foarte supărată pe organizatori, cărora le-au arătat deștul din mijloc în câteva ocazii (și am avut impresia că un membru al staff-ului tehnic și-a luat și un șut, la propriu, de la violonistul Riabțev).

Eu am stat într-un sector plin de vârsta a 2-a, cu burdihane de corporatiști aterizate ca de pe lună. Întotdeauna sunt burdihane din astea la concertele din București. Cred că le dau firmele invitații, nu știu.

Momentul de maxim penibil a avut loc înainte de intrarea pe scenă a trupei, după deschiderea făcută de Pedro Erazo, care a făcut nițel pe DJ-ul. S-a pus carevasăzică niște muzică înregistrată de umplutură, ceva potrivit evenimentului, conform clasificărilor burgheze, adică niște regheoide fistchii. Chiar mă întrebam unde naiba e muzica țigănească (acum doi ani, în deschidere, au cântat Taraful Haiducilor). Și a venit, sub forma manelei ăleia cu “Suntem made in Romania“. Dacă aveți răbdare să ascultați, vedeți că e o manea pașnică, cu mesaj de prietenie și fraternitate între popoare.
Tii, să vezi reacție din partea publicului. Fluierături, huiduieli, urlete. Burdihanele corporatiste, de unde până atunci vegetaseră pe scaun, s-au ridicat și au prins a tremura de ură și indignare. Dar nu numai ele, asta n-ar fi fost nimic (la ce să te aștepți de la niște burtoace de burgheji?). Hipsterii cu pălării de țigan, gagicile cool cu fuste colorate și piercinguri în sprânceană, tineretul tot răcnea de furie, bătea din picioare, huo, ciorile.
Am rămas perplesc. Oare oamenii ăștia știau la ce concert au venit? Știau că solistul e pe jumate țigan? Că într-un interviu dat ultima dată când a fost la București, a zis că-i plac foarte mult manelele? Că și-au botezat stilul de muzică “Gispy Punk”? Că în ultimul concert l-au înjurat pe scenă pe Băsescu pentru faza cu “țigancă împuțită”? Păi culmea, cred că știau foarte bine. Și atunci? Ce-ați căutat, mâncavash diblele, la concertul ăsta? De ce vă puneți, tată, țoalele alea de pseudoțigani pe voi? Eu știu că disprețul față de manele vă face să vă simțiți mai deștepți câteva clipe,  să uitați de superficialitatea și mascarada strigătoare la cer a manierelor voastre afectate de papițoi contemporani de Cărturești, pentru că disprețul este marca distinctivă a intelectualității din țara asta de dooj de ani încoace, dar atunci duceți-vă copii “în club” să țopăiți pe Paraziții și pe melodia aia cu ne placeplaceplace. Vărsați-vă ura ca de obicei, intoxicați cu alcool, pe o stradă de fițe din “centrul vechi”. Lăsați-mă măcar în serile astea să mă simt și io bine.

Aceiași oameni care huiduiau isterici maneaua au dansat în delir admirativ câteva minute mai târziu, când Hutz zicea următoarele:
“You love our music but you hate our guts
And I know you still want me to ride the back of the bus
Opportunities for me is a red carpet to hell
But I’m a Roma wunderkind, I’m gonna break the spell”.
Dar probabil versurile nu se auzeau din cauza zdrăngănelii făcute de creierele ce aveau prea mult spațiu în cutia craniană.
Și delirul a continuat și când trupa a dat-o direct pe vlax-romani, în Pala Tute. Și chiar și când Hütz, a răcnit în microfon “Mama Ukraina, Sister Romania”. Și a omagiat Taraful Haiducilor și Fanfara Ciocârlia, zicând că sunt cele mai bune trupe românești. (Nu, nu a zic nimic de Iris, Voltaj, Holograf și Direcția 5, ciudat, nu?) Însă în ciuda faptului că, în momentele cele mai bune, am avut impresia că vraja chiar se poate rupe câteva minute, știu că de fapt nu se rupe absolut nimic. Nici măcar într-o seară, la un concert al unor punkeri țigani internaționali țicniți în sensul bun al cuvântului. Nu e nici un răgaz. Băi, știam, dar vroiam să nu mă gândesc  neapărat chiar aseară la treaba asta. Mulțumesc publicului de români pur-sânge că nu m-a lăsat.

Eu sunt un admirator al lui Bruce Lee. Însă aseară mi-ar fi plăcut să fiu Van Damme. În filmul ăla, de care mi-ai zis tu, în care Van Damme îi scoate în șuturi pe niște răi dintr-un bar, zicându-le “You’re so stupid, you don’t deserve to have fun”.

În fine, cu ocazia dezbaterilor despre “integrare”, am ajuns și eu să citesc articolul ăsta. Și l-am aplaudat cu toate mâinile.

About The Author

266 thoughts on “Huiduieli la Gogol Bordello sau cât de penibili suntem

  1. Multumesc Vlad. Misto scris articolul ala.

    Pe la inceputul anilor 2000 am vazut intimplator un interviu luat organizatorului spectacolului/concurs “Miss Piranda” (ahhh, cita auto-ironie si PR in denumirea asta). Respectivul organizator, tigan fin, la costum scump purtat elegant, este intrebat la un moment dat de ce crede el ca evenimentul pe care il organizeaza are atita succes (totul se intimpla la Sala Palatului, mai mult de jumatate din spectatori nu erau tigani). Rapunsul lui, tre’ sa’mi recunosc ingustimea, m’a lasat cu gura cascata: de gustibus et coloribus not est disputandum. Cu un zimbet abia vizibil care parea a spune “si de ce n’as profita de asta”.

    Uite, vezi, d’aia nu merg eu la concerte 🙂

  2. Lasa ma nea Vladut ca aia data viitoare nu vor mai veni. Totul e sa ai rabdare. Asa se intampla pe vremuri al concertele folk la care ma duceam si la care ma enetvam infiorator, cand vedeam idioti care credeau ca vin la Stefan Banica JR! 😉

  3. mie-mi plac baietii astia gen gogol,haiducii,19 prajini si desigur bregovic,tatal tuturor imbecililor iubitori de natural si autentic. sa scoti atatia bani de la simandicosi nu e lucru de lepadat

  4. Draga posesorule de blog,

    Nu ai inteles nimic. Te declari oripilar si deranjat de reactia salii la auzul acestui cantecel dragalas, \”o manea pașnică, cu mesaj de prietenie și fraternitate între popoare\”.

    Nu ai inteles nimic. Ii cataloghezi cu nonsalanta posesori de \”creiere ce aveau prea mult spațiu în cutia craniană\”. In mintea ta atat de preocupata si plina de substanta te revolti pe blog.

    Ai avut curiozitatea/curajul sa intrebi vreun tanar de ce huiduie? Observ ca te-ai intrebat de ce multi dintre noi nu iubim manelele si singurul raspuns pe care l-ai aflat in apogeul activitatii tale cerebrale a fost \”dispret, superficialitate, mascarada, ura\”

    Nu ai inteles nimic. Asociezi cantecul unui puradel, pe care l-ai si agatat de blog, cu muzica tiganeasca. http://www.romanes.ro/muzica-tiganeasca.aspx#int3

    Poate iti plac manelele, foarte bine.
    Poate iti place si shaorma. Pofta mare.
    Poate ai vreun BMW/Audi alb.
    Poate ai si un lantz de aur gros la gat. Succes

    Dupa cum se mentiona mai sus \”de gustibus et coloribus not est disputandum\”

    Dispret fata de manele? Nicidecum. Cantaretul – desi e greu sa il cataloghez astfel, este exponentul unui curent social, in nici un caz nu face muzica (nici macar tiganeasca).

    DA – tinerii au rabufnit in huiduieli si fluieraturi pentru ca NIMENI din sala, mai putin tu se pare, nu se astepta/ nu si-ar fi dorit sa auda in difuzoare la un concert GOGOL BORDELLO o muzica de proasta calitate.

    Poate iti place Andreea Banica sau Andre. Treaba ta. Putea la fel de bine sa fie Anda Adam sau mai stiu eu ce pitzipoanca.

    Nu stiu a cui a fost eroarea, organizatorii probabili, dar sa arunci cu pietre in oameni care au luat atitudine si si-au manifestat o nemultumire justificata, este total incorect

    Oamenii au luat atitudine. Asta vrem de la romani. Si tot felul de bloooggeri ca tine se zbarlesc cand NU INTELEG ce se intampla in jurul lor.

    Nu poti sa le interzici oamenilor sa isi manifeste o opinie.

    NU AI INTELES mecanismul ce a declansat valul de nemultumire pentru ca NU-I INTELEGI pe acesti oameni. Nici nu te chinui/ intereseaza.

    Poate esti doar un inchipuit? Pseudo-intelectual
    Nu ma pronunt pentru ca nu te cunosc. Dar imi permit sa emit o opinie

    PS: nu-ti place trupa Parazitii? :))))

  5. Am trei BMW-uri albe şi aur cu nemiluita. Sunt şi închipuit şi pseudointelectual. Nu prea îmi place Anda Adam, dar mi-aduc aminte că Andre făcea furori cu Liberă la mare. Şi da, e adevărat că nu înţeleg, deşi am întrebat multă lume de-a lungul timpului.
    Hai baftă şi ţie şi mersi că ai trecut pe aici.

  6. gogole caloiene frate da de ce faci tu pe desteptu de zici ca stii ce ie aia muzuca tiganeasca frate? mam uitat la lincu ala de lai dat pai nu zice frate acolo ca muzica tiganeasca e amestecata de pe peste tot pe unde a trecut tiganii? pai si maneaua lu baiatu ala ceare nui tot aia? da tu cine esti frate zimi esti tigan de ferentari de te pricepi la tigani? sau esti vrun telectual dala de face pe desteptu vai tiganii da menelele ii pute
    iate tu de vlad sa vezi ce te caut io

  7. “Nu contează cine ești…[….]
    Suntem toți
    Meid in Rumania…
    Hai, dârla-daaa
    Dârla-dârla-daaa…”

    Țiganii deci, este ei o etnie muzicală dansatoare, dă felu’ ei.
    Chestii cu ciordeala, cerșitu’ și alte d-astea este accidente culturale.
    Simple neînțelegeri… datorate barierelor ridicate dă societatea rasistă, care este ea, neînțelegătoare.
    Să nu fim rasiști… să luăm în casă câte un țigan-doi… să-i integrăm, zic, și să cerem fonduri dă susținere dă la Bruxelles.

    Hai, să fim înțelegători: țiganii nu fură ca să se îmbogățească… fură ca să supraviețuiască.
    Ca dovadă… țiganii nu fură de la alți țigani.
    Niciodată!

    Acuma… supraviețuirea e la nivel dă merțan, deci, trebe să înțelegem.

    Comunitatea francezo-germano-englezo-irlandezo-americană… și-a integrat țiganii lor.
    E rându’ nostru, zic.

    Că ăia (vesticii ieuropeni) nu vrea să-i integreze p-ai noștri… cică să-i integrăm noi.

    Ceea ce mi se pare corect, România fiind țara cu cel mai mare număr absolut de ți… err, muzicieni dansatori raportat procentual la populație, zic.
    Io propun să ne constituim într-o țară dă țigani.
    Numele e predestinat, zic.

    Apropo de ciordeală și integrare: cică probleme d-astea dă integrare… nu prea există la răsărit de Nistru.

  8. prietene, tu comiti un fault logic de toata frumusetea aici.
    dupa parerea ta, daca eu am huiduit aseara cand s-a auzit acea manea, inseamna ca eu sunt impotriva tiganilor.

    nu ai inteles nimic. eu am huiduit pentru ca sunt impotriva manelistilor, fie ei tigani sau ne-tigani.

    sesizezi diferenta? nu? tot nu?

    mai gandeste-te, mai analizeaza si dupa aia poate-ti reconsideri pozitia.

    semnat: un corporatis neburdihanos, dar care a huidit la acea manea.

  9. Humbert, foarte bine, nici mie nu îmi plac în mod deosebit manelele, dar nu le-aş huidui. Restul muzicii de umplutură ţi-a plăcut toată-toată? Că la aia nu ai huiduit. Eu nu cred că ai huiduit pentru că nu-ţi plac manelele, ci pentru că le urăşti. Sesizezi diferenţa?
    Cum poţi să fii împotriva unui stil de muzică??? În zilele noastre? Dacă tu mie îmi spui că te deranjează strict muzica, sau versurile, atunci ai câştigat argumentul ăsta, rămânând totuşi problema uimitoare a opoziţiei faţă de nişte note sau faţă de un text care zice că toţi suntem români şi să ne distrăm.
    Îţi recomand articolul ăla al cărui link l-am pus la sfârşit, sunt mai multe argumente decât aş putea eu aduce, şi sunt aduse de un om mai deştept ca mine.
    Nu, eu doar vroiam să am o seară plăcută, şi huiduielile voastre mi-au cam stricat-o.

    Nu încerc să deschid o dezbatere pro/contra manele, asta ar mai trebui. Ce mi se pare haios e că tot mesajul pe care îl transmit GB e diametral opus principiului huiduielii manelelor. Asta m-a mirat: cum de vin la un asemenea concert oameni care huiduie din toată inima manelele.

    Chestia cu creierele mici din postul meu era doar o vorbă aruncată. Problema mea e mult mai mare: tocmai, nu cred că audienţa avea vreun sortiment de retard mintal, ba din contră. Oameni din upper middle class, mulţi cu facultate. Nasol, nu?

  10. PS: Lăsând subtilităţile de sens la o parte, Humbert, nu ştiu unde ai stat dumneata sau ce ai huiduit, dar de undeva din spatele meu am auzit “Huo ciorile”.
    Hai baftă şi dumitale.

  11. ‘[…] burdihane de corporatiști aterizate ca de pe lună. Întotdeauna sunt burdihane din astea la concertele din București. Cred că le dau firmele invitații, nu știu.’

    Da, le dau:) Intra la ‘benefits’ impreuna cu pensia si hamburgherul de vineri seara:)

  12. Acum multi ani, balul bobocilor la a mea sotie la facultate. In ringul de dans, unul din profesorii ei, cunoscut pentru “slabiciunea” lui pentru eternul feminin, dansa cu doua dintre studente. (Nenea profesorul taman le tinuse cu citeva zile inainte un discurs despre importanta faptului de a cunoaste limba engleza si cit de important a fost faptul asta pentru cariera lui). Melodia pe care dansa cu cele doua studente, palma in palma, suna cam asa: “lick it now, lick it good, lick my @$##@* as you should”. Foarte in clar, fara nici un dubiu.

    Oamneni buni care ati fost la GB si ati fluierat, va dau o veste trista: sinteti exact in postura lu’ nenea profesorul. Ascultati dracu’ si voi versurile alea care va dau pe spate. Faceti si voi un exercitiu intelectual, daca tot va enerveaza ca v’a cadorisit Vlad cu’n creier mic intr’o cutie craniana larga. Nu va plac versurile si lumea despre care vorbesc (indiferent daca ala care le’a compus este exponent al lumii respective sau nu), nu va mai duceti la concert. Va duceti la concert? Pai asteptati’va ca oricind lumea respectiva sa’si reverse avatarurile, inclusiv alea neplacute, peste sala in care sinteti.

    Iar tie Vlad iti recomand sa ocolesti concertele astea prea generaliste. O sa ai intotdeauna parte de o mare masa de bezmetici din clasa descrisa de tine. E ceva mai decent la muzica mai de nisa. Michael Bolton de exemplu 😀

  13. vladule, mai ştii când scriam io nu mai ştiu când că pe mine, dintre toate snobismele, cel mai tare mă inervează snobismul hippy? – ei, aştia de vin şi dau pe spate la gogol bordello da’ huiduie la manele, sunt fix genul ăsta de snobi.

    humbert, pă cât pariu că, dacă în loc de manea puneau ăia un vers de Paraziţii cu băgat de pulă, toţi corporatiştii ăia cu sau fără burdihan, cu tine şi gogol în frunte, îşi băgau şi ei pula în rânjete? – de ce? – păi e “cool”, cum scrie în articolul ăla al lui vlad, excelent scris, paraziţii e cool, maneau nu, şi explică şi de ce.

    e “cool” să te duci la concert “gipsy punk” (ah vai dragă, am fost la concert la bordello, mvai), şi e şi mai cool să huidui manele sau pardon, manelismul (şi ciorile), fără măcar să realizezi că huiduitul, în sine, este fix ce crezi tu că este maelismul.

  14. snobismul cu masca hippy numa’. hipiotul autentic, n-am nimic cu el, jos pălăria, crede cu putere în ceva.

    america e plină de d’ăştia, vai ioga natură păsărele mâncare naturistă ethnic alea şi alte alea, pă de altă parte trăind în case cât cartierul si conducând SUV-uri cât casa

    uite şi linku unde scriam
    http://blogul-tapirului.tapirul.net/121/snobi

  15. Ooooooo da! Daca tot scopul existentei este sa scapam din mrejele Maya, atunci sa cunoastem cit mai bine lucrul de care vrem sa scapam 😀

    Ai dreptate, e si printre ipocriziile mele favorite.

  16. tapirul a zis:

    “…america e plină de d’ăştia, vai ioga natură păsărele mâncare naturistă ethnic alea şi alte alea, pă de altă parte trăind în case cât cartierul si conducând SUV-uri cât casa
    …”

    Detectez oarece invidie colea… că unii conduc mașini cam cât casa tapirului… și au case cât casa boborului.
    Arde la ficat, zic.
    🙂

  17. Mai e un aspect al “psihologiei” alora de care vorbeste Vlad care ma scoate din pepeni: am dat ban frate, clientul vostru, stapinul vostru, nu vii tu cu ce rahaturi vrei, imi dai ce rahaturi vreau eu. Nu conteaza ca plateste 30EUR pe noapte la un hotel de “5 stele” din Bulgaria, el vrea sa fie tratat ca la Ritz. Si daca nu i se da exact lucrul pentru care si’a imaginat el ca plateste, fluiera.

    Nu nene, inainte de a da banu’ te uiti bine la produs. Si te astepti sa primesti exact ce ti’a zis fraieru’ ala care te serveste ca o sa primesti. Daca primesti putin mai mult, fii fericit. A fost ziua ta norocoasa.

  18. Aoleuuuu, uite ce am citit mai sus[#14.]:

    “un vers de Paraziţii cu băgat de pul*” 🙂

    Cum adica, sefu’? “pul*” nu interzici, da’ loucaţie interzici?

    [heei macarena!] 🙂

  19. @Blegoo

    bag pla în lokația macarenii, care este.

    Whatever vreţi sa bagaţi, nu stiu daca nimeriti, ‘macarena’ de care este vorba este un anti-spam word care isi schimba lokaţtia asa de rapid, ca pana la urma nimeriti in ‘zambila’.

  20. tapirul a zis:

    auzi blegoo, te simţi cumva cu căciula sub muscă? bei cafea la intermezzo?

    Normal că mă simt… că tu vrei să ne bagi pă toți la o magherniță dă 2 camere… una în care trăim… și una unde gătim.
    De defekat, ne ducem în fundu’ kurții, nu?
    Normal… avem tramvai la poartă, zic; deci, nu ne trebe suvuri, care ele consumă gaze…
    Data viitoare, când vrei să vzitezi Kuba (care este ea) dă la vâsle, că cică aveoanele consumă curent petrolier.

  21. @Blegoo

    Măcar în sutien tot nimeresc.

    Nu vedeti ca ati rupt acea ‘FRAGEDA ZAMBILA’ cu incercarile dvs. random? Iar acum… vad ca va dati osteneala cu ‘GHIOCEL’-ul.

    Blegoo in full speed, applying the lawnmower principle! Pacat de flori! 🙂

  22. io vorbesc de musca ailaltă, blegoo… musca aia hipster (da, e drept, hippy e doar o componentă).. ai suv da’ mănânci organic, e?

  23. “Humbert, foarte bine, nici mie nu îmi plac în mod deosebit manelele, dar nu le-aş huidui. Restul muzicii de umplutură ţi-a plăcut toată-toată? Că la aia nu ai huiduit. Eu nu cred că ai huiduit pentru că nu-ţi plac manelele, ci pentru că le urăşti. Sesizezi diferenţa?”

    Vlad, cam multe procese de intentie pt gustul meu pe aici.

    gata, cand mi-ai zis ca tu nu crezi ca am facut ce am spus, ci stii tu sigur ca e vorba de altceva, adica tu iti dai cu parerea despre ce cred eu in capul meu si esti convins ca acolo se intampla altceva decat am zis eu, gata, m-ai pus la punct si m-ai redus la tacere. ai dreptate, m-ai citit, esti mare. urasc manelele, recunosc…

    ……hai ca totusi mai incerc inca o data.
    eu am spus asta

    “eu am huiduit pentru ca sunt impotriva manelistilor, fie ei tigani sau ne-tigani.”

    observi, poate, ca nu am spus ca sunt impotriva manelelor, ci impotriva manelistilor.

    sigur ca manelele sunt un simbol al manelistilor, dar e totusi o diferenta, adica eu nu urasc un gen de muzica (ar fi absurd).

    la rigoare, nu manelele imi displac, ci gasesc odios ideaticul lor puturos si pestilential si ma simt amenintat de populatia burtoasa care le asculta precum si de manifestarile sulfuroase pe care muzica asta le declanseaja si intretine.

    la fel cum nu-mi place sa ascult basini inregisstrate pe banda desi, teoretic, nu sunetul basinilor ci mirosul lor ma deranjeaza, la fel imi displace profund sa ascult manele desi nu ele ma deranjeaza, ci cei care le asculta.

    si evident ca este complet irelevant daca asculatorii de manele (manelistii) sunt tigani sau ne-tigani.

    mai clar de atat nu stiu sa-ti explic.

    ca tu ai auzit in jurul tau cuvamtul “cioara” nu pot sa contest si nici nu mi se pare implauzibil.

    dar eu nu l-am pronuntat si nici gandit si vreau sa sper ca in sala aia mai erau niste sute de oameni ca mine.

  24. tapirul a zis:

    io vorbesc de musca ailaltă, blegoo… musca aia hipster (da, e drept, hippy e doar o componentă).. ai suv da’ mănânci organic, e?

    Știu ce-ai zis… știu cum gândești… degeaba încerci să mă tragi pă sfoară.
    Hipsterii… să moară ei în hipstereala lor, precum în ceruri, așa și pre pământ.
    Acuma… elicopterele guvernului…
    🙂

  25. @Blegoo

    Frăgezim zambila.

    Vai, Blegoo, stiti ce urat aratati cand dati cu… pla in zambile?

  26. Deci. Declar. Că d-aici încolo… nu mai interacționez cu Gîrrlița (care este ea… “grrl”) până când nu renunță la pluralul dă politețe și alea.
    Am lătrat, am zis, am micționat.

  27. deci, acum sa fiu un pic mai serios, ca la asemenea post…

    de dus la gogol bordello m-am dus – eram in montreal, in 2004 cred, anul conteaza caci atunci eram mai apropiat de varsta actuala a lui vlad. nu m-au dat pe spate. mi s-au parut un fel de bregovic fortat, poate pe un pic de acid, poate o fi ceva de stilul est-slavic, naiba sa ii ia. le-am luat un CD, ca na, concertul era pe gratis, sa particip si eu cu ceva. sau cred ca erau ei si nu vreo boom-box, ca era intuneric deja in montreal si berea era la toate colturile si era multa lume si eram si cu niste prieteni.

    nu sunt nici corporatist si nici burta nu am. nici in 2004 nu am avut burta si nici corporatist nu eram.

    dar de enervat la lalaiala aia “intre popoare” m-am enervat. am voie, da? merci. de cand … ardelean, moldovean, oltean, bucurestean sunt “popoare” vlade? ca vad ca stii ce e aia vlax-romani (eu care credeam ca sunt singurul nebun de pe aici care inca stie termenii astia – corecti dealtfel dpv lingvistic/geografic/cultural).

    pe de alta parte ma gandesc ca toti bobolicii 30+ trebuie sa aiba si ei un ethos civic-urban, sa lupte si pt. ceva, daca au fost prea mici cand a fost intr-adevar de lupta. daca nu sunt in stare sa faca ceva, macar sa panseize stangist-bine-temperat despre binele in lumea, asa, in general si antropologic vorbind.

    vlade, cand vin in bukres o sa iti lipesc hartia de 500 de euroi pe frunte sa nu mai fii trist ca au huiduit nesimtitii, mancatzash gura de culturist biciclist sensibil ce-mi esti.

    hai sa bem si sa ne distram made in romania si sa ne uitam la bulgaroaica! eu de cand militez pt. un regat valaho-bulgar. noi primii ca suntem mai multi, cu tiganii nostri cu toti.

  28. @Blegoo

    Deci. Declar. Că d-aici încolo… nu mai interacționez cu Gîrrlița (care este ea… “grrl”) până când nu renunță la pluralul dă politețe

    Daca stau si ma gandesc bine ce inseamna ‘interactiunea’ lui Blegoo (cu ‘ZAMBILELE’, de exemplu) nu stiu daca ar fi bine sa renunt la pluralul de politete. 😀

  29. ontopic

    Deci titlul e incorect. Salfilis and alea. De huiduit s-a huiduit la pustiu ala NU la gogol bordello.

    Vlad, pa tine te-a deranjat ca s-a huiduit pur si simplu sau ca s-a huiduit cu adresa?

    Altfel, de la discriminare negativa la discriminare pozitiva nu-i dacat un pas. Mic pentru combatanti, mare pentru omenire.

    offtopic

    Haaaaa, Blegoo e hipsatar. Sau hippy.
    Vorba lui drcraciun, acu pot sa fantazez si despre alti mahalagii pe care nu-i conosc? hihi.

  30. Madelin, daca te ajuta cu ceva, si io’s putin cam hippie. Cu tot cu snobismul de rigoare. Doar ca am Matiz. Care nu e SUV decit daca il compari cu un Tico, poate 😀

    Hahahaha, acu’ mi’a picat fisa. Masina si motocicleta mea au impreuna sub 1000 cm3.

  31. Madelin a zis:

    “…Haaaaa, Blegoo e hipsatar. Sau hippy.
    …”

    Te țin minte, mamaie!
    Că m-ai făcut hipi și alea.
    Las’că ne întâlnim noi… mai prin insule franceze, alea…
    Gen… Île d’Yeu, zic.
    Las’că-ți scot io franceza pă nas…
    (că mă uitam să cumpăr ceva… o cocioabă tapiriană, alea… ceva gen, faci pipi unde gătești și alea)
    🙂

  32. MBdragan & Madelin:
    Scîrțțț… gen ce mașină ai.
    Fleoșk, zic.
    În total, la 2 mașini… am 10 mii dă centimetri cubi, care este ei.
    Așa… și?
    Contează doar dacă vrei să ieși din nisipuri//nămeți și alea.
    În rest… consumi gaz.
    (desigur, am și un gip vechi… ăla nu se pune, zic)
    Am scos bemveuri din nisip… să nu mai zic de kkat de audi…
    🙂

  33. Sa fii sanatos Blegoo, sa’ti traiasca retrovizoarele. Io, sireacu’ de mine, observam doar cit de slab motorizat sint. Da’ stai linistit, e in plan o motocicleta noua care sa faca singura cam cit masina si ailalta motocicleta impreuna. Da’ o s’o pictez cu flori si motive etno ca sa fie hippie. Si’i pun si franjuri d’aia la ghidon, am vazut eu in Easy Rider si mi s’a parut cool. Cred ca o sa le placa la gagici.

    Da’ stai ca io’s insurat, ce’mi trebuie gagici? Nu’mi trebuie, da’ o sa fiu cool, o sa ma admire si Bucurenci, poate si Cabral.

  34. am urmărit toată ziua discuțiile despre subiectul ăsta, e ușor uluitor ce a putut scoate din oameni momentul cu pricina. câtă ură. și eu îs unul dintre cei care scormonesc frecvent printre dejecțiile internetului (n-o fac din plăcere, ci din motive care acum și aici nu contează), deci ar trebui să fiu obișnuit cu așa ceva. nu-s. mereu mă iau prin surprindere.

    toți, absolut toți, pierd din vedere un lucru. singurul care contează în toată discuția asta. faptul că un sunetist, care, atenție!, este al trupei, deci fără vreo legătură directă cu tendințele cultural-muzicale românești, a încercat să fie drăguț cu specatorii și le-a pus un cântec românesc. unul care, după cunoștințele lui, să fie în registrul muzical al serii. aici este esența. acel om, străin de țara asta, a avut o intenție bună. pentru el acel cântec nu are aceleași conotații cu ale noastre. dimpotrivă. dar cine să înțeleagă asta? pentru el, maneaua respectivă se încadra cu contextul. așa a crezut el la momentul respectiv. dar a primit în schimb o căruță cu huiduieli. de aici încolo, orice discuție, oricât de bine argumentată ar fi ea, nu e altceva decât supapă pentru propriile frustrări.

    altfel, un concert fabulos.

  35. Humbert, tată, m-ai perdut pe drum. Am înţeles totuşi că eşti împotriva unui puşti de 12 ani care cânta că:
    “Nu conteaza cine esti sau ce limba vorbesti
    Asta este tara ta, Romaniaaa..”
    iar asta este un ideal puturos, etc., drept pt care ai huiduit. Brava, f. frumos, felicitări – că probabil asta aştepţi pt că ai luat atitudine.

    WE: nu e obligatoriu să-ţi placă GB. Mie îmi plac: pedalez mult mai repede când îi am la căşti, şi ţopăi pe şa.
    Nu cred că trebuie să-l cauţi pe copilu ăla de rigurozitate istorico-geografică. Era doar un cântecel (şi cred că prima l-a cântat Loredana Groza or smth).

  36. @Humbert Eu unul il urasc pe Dan Grigore. Da’ rau. Mai ales de cind am avut ghinionul sa’l ascult la Ateneu si mi s’a parut ca pianul ala o sa fie irecuperabil pierdut, etern dezacordat, placa de bronz iremediabil deformata. Imi ridica parul pe mine cind il aud cintind Concertul Nr. 1 pentru pian al lui Tchaikovsky. Ma rog, intelegi tu. Sentimentul meu depaseste disconfortul, il urasc pentru felul in care mi se pare mie ca tortureaza ceva sublim.

    Si cu toate astea nu l’am fluierat nene niciodata. Nici macar n’am iesit din sala ca sa nu’i deranjez pe ailalti. Doar il ocolesc. Pentru ca ma intreb si eu, in sinea mea, chiar sint atit de convins de parerea mea incit sa distrug o manifestare artistica, buna, rea, cu mitocania mea, oricit de indreptatita mi se pare?

    Sau ti se pare ca manelele nu sint act artistic? Ia tu putin si citeste niste pagini ale lui Borges despre mahalalele Buenos Airesului din care a izvorit tot o muzica de subcultura creata de acelasi tip de elemente detestabile. Una d’aia pe care corporatistii se duc sa faca cursuri de dans de citeva ori pe saptamina si se simt rafinati.

  37. @41: Blegoole, 10 000 (zece mii) de cm cubi la 2 masini??? Un camion + un tractor sau ce?
    Sau doar 2 v8 mari de tot? Daca sunt si pe un mustang, m5, ceva, te invidiez. Daca sunt pe SUV-uri, mai degraba nu.

  38. @ Vlad:
    eu nu il caut pe el, ci te caut pe tine. da, asa e. “doar” un cantecel. un cantecel dragutzel interpretat de un copilash nevinovat.

    iti place sa topai in sa, observ cu regularitate.

    vorbesti de asta? http://www.youtube.com/watch?v=hPngp0oO2jw
    auzi, tu chiar crezi ca ma prostesti in fata, asa, romanes(este)? au copiat cu nesimtire titlul si 1/4 din cantec si au inceput sa se exhibe in fata camerei de luat vederi.

    btw, vrei studiu antropologic? pai uite frate, incepe de aici: http://www.taraf.tv/emisiuni/morgana-show-emisiunea-talentelor-f-r-num-r-a-manelelor

    bosch e mic copil, mon ami.

  39. si ce mai canta cercelush asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=KspGEa4BpXM&feature=related

    cultura tiganeasca vreti, aia aveti. un mimetism. si focul si salba, si boom-boxul si camasa rosie si mertanul. hai sa o dam naibii in fapt. un hodge-podge, ce le convine. asta e cultura?! ai naibii de romani rasisti si cum fac ei discriminarea. nu a putut tiganul decat mertan sa isi ia, el care merita bentley customizat.

  40. stii de ce am pus vlade linkul ala cu melodia bulgareasca, cu acelasi copil? tocmai pt. ca acel copil de 12 ani apare intr-un clip cu 1. incurajare a furtului, 2. context sexual explicit.
    stii cum se numeste asta?

    exploatarea copiilor este interzisa in Europa, din cate stiu, da? tiganii sunt bagati la zdup, la insistentele englezilor, pe tema asta. dar asta…face parte din cultura lor.

    si acum te intreb: de ce mama naibii trebuie sa acceptam sa fim “tot aia” cu cei care exploateaza copii?! de ce, vlade? ca asa da bine acum? ca asa sunt comandamentele? de ce nu am voie sa ma enervez cand vad un mucea “zicand” made in romania, acelasi mucea care apare in alt clip cu mertanul? nu ma enervez pe copilul ala evident, ce sa am cu el?
    dar ma enervez pe unul ca tine care a ajuns sa nu mai vada de propriile proiectii boemice.

  41. @MBdragan: Taică… să-ți dea Ăl dă Sus… viață pă motocicletă, zic.
    Doar să nu ieși dân Ioropa, care este ea.
    @ Mefisto: Bre… da, e la gen camion, dacă consideri europenește.
    Nu mă laud… deoarece plătesc. Gazul, zic.
    Dar la o adică… io plec… și matizele se zbat în noroaie, care este.
    @Vlad: Vrei… nu vrei… în 20 de ani… Romania o să fie Rromania.
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.